maandag 31 mei 2010

LANCOM brengt WLAN-oplossingen voor de openbare ruimte
Nieuw 802.11n access point met interne antennes en bijpassende diefstalbeveiliging


Aken, 31 mei 2010 – Netwerkspecialist LANCOM Systems bouwt haar bestaande 802.11n access point familie verder uit. De LANCOM L-320agn Wireless beschikt over een dual-band draadloze module. De MIMO-antennes zijn onopvallend in de behuizing ondergebracht. Samen met de eveneens nieuwe diefstalbeveiliging – de LANCOM Wall Mount Adapter – wordt de LANCOM L-320agn Wireless de ideale oplossing om draadloze netwerken in de openbare ruimte te realiseren, b.v. op universiteiten, in bibliotheken en hotels, maar ook op gevoelige locaties als klinieken, verzorgingstehuizen en scholen.De LANCOM L-320agn Wireless onderscheidt zich ondermeer door compatibiliteits ondersteuning met oudere 802.11a/b/g-clients. Hij bereikt bruto datasnelheden tot 300 Mbit/s met 802.1n clients. Daarnaast is het apparaat voorzien van omvangrijke beveiligingsfuncties, inclusief volwaardige 802.11i met WPA2 en AES-encryptie en de 802.1x/EAP (WPA2 enterprise) voor omgevingen met verhoogde beveiligingseisen. Hij ondersteunt netwerkvirtualisering door middel van Multi-SSID in samenhang met VLAN.De LANCOM L-320agn Wireless beschikt over een draadloze module die naar keuze werkt in de 2,4 of 5 GHz-band. De netwerkverbinding verloopt via een gigabit Ethernetinterface. Het access point kan dankzij het energiebesparende design via standaard PoE (IEEE 802.af) van stroom worden voorzien.

Zoals alle LANCOM access points kan het nieuwe model naar keuze autonoom of via een LANCOM WLAN controller/wireless switch worden gebruikt.

Diefstalbeveiliging voor LANCOM access points & WLAN routers

Eveneens nieuw in het LANCOM portfolio is een eenvoudige, maar effectieve diefstalbeveiliging voor alle LANCOM indoor WLAN access points en routers. Met de LANCOM Wall Mount Adapter kunnen apparatuur eenvoudig tegen muur of plafond worden gemonteerd. Ze worden met één handeling in de houder geklikt en met borgstangen gefixeerd. Het meegeleverde beugelslot zorgt tenslotte voor een effectieve beveiliging van de apparaten tegen diefstal.De LANCOM L-320agn Wireless is per direct leverbaar voor een adviesprijs van 429 euro exclusief BTW.De LANCOM Wall Mount Adapter inclusief bevestigingsmateriaal is verkrijgbaar voor 39,50 euro exclusief BTW.

Over LANCOM

LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten