dinsdag 20 april 2010

Nieuwe versie Quest vWorkspace nauw geïntegreerd met Windows Server 2008 R2

Uitgebreide oplossing verbetert gebruikerservaring voor bijkantoren en Desktop-as-a-Service (DaaS) en verlaagt beheerkosten desktopvirtualisatie

Quest Software kondigt vandaag de nieuwste versie aan van vWorkspace, een virtualisatieoplossing voor application delivery en uitrol van desktops. De nieuwe editie bevat EOP Xtream om de prestaties van de desktop over het WAN te verbeteren. De integratie met Microsoft Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Services automatiseert de uitrol en het beheer in verregaande mate.

“Quest heeft de keuze gemaakt om de prestaties van desktopvirtualisatie bij gebruik buiten de kantoormuren te verbeteren”, zegt Mark Bowker, senior analist bij Enterprise Strategy Group (ESG). “Het aantal werknemers dat vanaf locatie toegang heeft tot de bedrijfsdesktop is al behoorlijk en neemt nog steeds hard toe; deze werknemers zijn qua ondersteuning lastig en duur. Door de gebruikerservaring van deze werknemers te verbeteren zonder extra bandbreedte of nieuwe hardware krijgen bedrijven een betere grip op de beheerkosten van hun desktops. Desktopvirtualisatie stelt organisaties in staat om de productiviteit van mensen blijvend te verbeteren en de kosten te verlagen.”

EOP Xtream
Met EOP Xtream vermindert Quest vWorkspace de effecten van netwerk-latency, en biedt zodoende een gebruikerservaring die zeer dicht ligt bij een ‘fysieke’ PC over het WAN met Internet/VPN-connectie. EOP Xtream is samen met een aantal grootzakelijke klanten ontwikkeld en biedt onder andere snellere screen updates en zeer soepele interactie op high latency-verbindingen. Deze verbeteringen vergroten de acceptatiegraad bij gebruikers en versnellen de invoering van desktopvirtualisatie bij bedrijven, alsmede Desktops-as-a-Service vanuit de cloud.

Integratie en uitbreidingen voor Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Services (RDS)
Quest vWorkspace voorziet in één centrale managementconsole voor alle componenten in de Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Services-stack. De automatisering en geavanceerde beheerfuncties in de laatste versie van vWorkspace maken de uitrol van desktopvirtualisatie op Windows Server eenvoudiger en sneller en leveren een aanzienlijke lagere total cost of ownership (TCO) op. vWorkspace maakt de setup en het gebruik van diensten in het Windows Server 2008 R2-bsturingssysteem eenvoudiger, inclusief de Remote Desktop Connection Broker. Quest vWorkspace integreert met de Remote Desktop Connection Broker om applicaties en desktops te publiceren vanuit verschillende host platforms, inclusief de Hyper-V-based Remote Desktop Virtualization Host en de Remote Desktop Session Host. Dit gebeurt via interfaces als RemoteApp en Remote Desktop Web Access.

Snelle beschikbaarheid van virtuele desktops met Microsoft Hyper-V Server en System Center Virtual Machine Manager
Quest vWorkspace automatiseert en versnelt de creatie van virtuele desktops door snelle ‘cloning’ van virtuele harde schijven met Hyper-V differencing disks in samenhang met System Center Virtual Machine Manager. Deze technologie maakt het mogelijk om virtuele desktops sneller en met minder storage te deployen en wijzigingen eenvoudiger door te voeren binnen virtuele desktops. Daarnaast introduceert vWorkspace 7.1 uitgebreide load balancing van gebruikersconnecties tussen de Hyper-V hosts. Dit verbetert de prestaties en optimaliseert het servergebruik.

“Onze nieuwe EOP Xtream-technologie voor WAN- en Internet-acceleratie en de integratie met Microsoft’s Remote Desktop Connection Broker zullen het gebruik van virtuele en sessiegebaseerde desktops vergroten”, stelt Simon Pearce, vice-president en general manager van de Desktop Virtualization Group bij Quest Software. “vWorkspace bovenop Windows Server biedt veel functies tegen een zeer competitieve prijs. De acceptatie door mensen die veel reizen of in een bijkantoor werken is noodzakelijk voor het succes van desktopvirtualisatie. Door de integratie met de verschillende Microsoft-virtualisatietechnologieen kunnen we beheerkosten verlagen en eenvoudige migraties naar Windows 7 realiseren. Ook helpen we Microsoft-klanten meer te halen uit hun investeringen in het platform.”

"Klanten begrijpen de grote voordelen die desktopvirtualisatie bedrijven biedt en willen deze invullen met oplossingen die een perfecte gebruikerservaring bieden en het beheer verregaand vereenvoudigen, terwijl ze de waarde van reeds gedane investeringen in Microsoft-technologie vergroten", stelt Chandra Shekaran, general manager van Remote Desktop Virtualization, Server and Tools Business bij Microsoft. "We werken samen met Quest om de mogelijkheden van Windows Server uit te breiden met een geïntegreerde virtual desktop infrastructure (VDI)-oplossing. Zo beschikken onze gezamenlijke klanten over uitstekende middelen om hun desktop- en applicatie-deployment strategie vorm te geven."

Quest vWorkspace 7.1 is vanaf nu beschikbaar en ondersteunt verschillende gecentraliseerde virtualisatieplatformen, waaronder Microsoft Hyper-V-gebaseerde virtuele desktops, Remote Desktop Session hosts (voorheen bekend als Terminal Servers) en fysieke/blade PC’s. vWorkspace zorgt voor veilige en efficiënte managementfunctionaliteit, waaronder connection brokering, desktop provisioning en optimaliseert de gebruikerservaring. Het biedt support voor Microsoft Windows 7 en Windows Server 2008 R2 met Hyper-V. Voor meer informatie bezoekt u http://www.quest.com/vworkspace/new-release.aspx

Over Quest Software, Inc.
Organisaties moeten nu meer dan ooit slim werken en hun efficiëntie vergroten. Quest Software bouwt en ondersteunt slimme systeemmanagement-producten—om onze klanten te helpen hun alledaagse IT-kwesties sneller en eenvoudiger op te lossen. Onze innovatieve oplossingen voor applicatiemonitoring, databasemanagement, Windows-management en virtualisatiemanagement helpen klanten betere resultaten te halen, sneller. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.
# # #

Quest, Quest Software and the Quest logo are trademarks or registered trademarks of Quest Software in the United States and certain other countries. All other trademarks and registered trademarks are property of their respective owners.

Weblinks in deze release:
Quest Software, Inc.: www.quest.com
Quest vWorkspace: www.quest.com/vworkspace
Systems Management: www.quest.com
Application Monitoring: www.quest.com/application-monitoring
Database Management: www.quest.com/database-management
Windows Management: www.quest.com/windows-management
Virtualization Management: http://www.quest.com/virtualization

Geen opmerkingen:

Een reactie posten