maandag 28 februari 2011

CeBIT: LANCOM Systems, Sierra Wireless en Rohde & Schwarz geven een live LTE demonstratie

Publieke presentatie van de eerste zakelijke LTE router voor de Europese markt

Aken, 28 Februari 2011 – Netwerkspecialisten LANCOM, LTE modem producent Sierra Wireless, en Rohde & Schwarz, een belangrijke aanbieder op het gebied van draadloze test technologie, presenteren op CeBIT de eerste live demonstratie van een zakelijke LTE router met een volledig geïntegreerde Multi-mode radio module en pan-Europese netwerkondersteuning. De demo kan gedurende de beurs worden bekeken op de LANCOM stand op CeBIT in hal 13, C28.

De kern van de live demonstratie is een pre-productiemodel van de LTE router LANCOM 1681-4G. Het apparaat bevat een geïntegreerde Sierra Wireless AirPrime™ MC 7700 multi-mode LTE modem (LTE 700). Het productiemodel van de LANCOM 1681-4G is gepland voor lancering halverwege het jaar en zal alle Europese frequenties ondersteunen, waaronder LTE 800, LTE 1800 en LTE 2600.

Als LTE-peer treedt de R&S CMW500 op, de breedband radio communicatie tester van Rohde & Schwarz. Dit multi-technologie platform ondersteunt LTE FDD en TD-LTE, welke allemaal op dit moment beschikbaar zijn op 3G en 2G standaard, en ook wireline technologie. De R&S CMW500 wedijvert met een LTE FDD basis station voor deze demonstratie. Om een realistisch netwerkscenario te simuleren is er een multi-channel mobiele connectie opgezet (2x2 MIMO) tussen de LANCOM 1681-4G en de R&S CMW500. De connectie wordt gebruikt om het soort gebruikersdata te verzenden wat typisch wordt gegenereerd door een Internet connectie, zoals FTP uploads en downloads, video streaming en het browsen door een website. De end-to-end connectie naar de R&S CMW500 stelt de bereikbare LTE data snelheden van de LANCOM LTE router in staat om te worden gemeten in de upstream en downstream directies.

De LANCOM 1681-4G is de eerste zakelijke LTE router voor de Europese markt die wordt gepresenteerd voor het publiek. De belangrijkste onderscheidende kenmerken van eerder geïntroduceerde consumentenmodellen zijn de geïntegreerde Multi-mode LTE module met terugval opties naar langzamere mobiele standaarden zoals HSPA+ of UMTS/3G, en zijn professionele VPN functies. De router ondersteunt in fabrieksconfiguratie 5 IPsec VPN kanalen (25 optioneel), high-security AES encryptie en digitale certificaten. VRRP faciliteert de virtuele combinatie van twee apparaten om de hoogste betrouwbaarheid te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten