dinsdag 22 februari 2011

Kaseya 6.1 introduceert softwaretools op het gebied van beveiliging, netwerkbeheer en bedrijfscontinuïteit voor bedrijven en dienstverleners


LAUSANNE, ZWITSERLAND – 31 januari 2011 — Kaseya, ‘s werelds grootste leverancier van software voor het automatiseren van het beheer van ICT-systemen, introduceert een reeks van softwaretools voor het beveiligen, beheren en beschermen van bedrijfsnetwerken. De nieuwe tools zijn geïntegreerd met het krachtige framework van Kaseya, zodat ICT-afdelingen en dienstverleners de beveiliging en het netwerkbeheer kunnen verbeteren en meer back-upmogelijkheden tot hun beschikking krijgen.


De nieuwe modules, die zowel via de cloud kunnen worden afgenomen als op locatie kunnen worden ingezet, omvatten virusbeveiliging, malwarebeveiliging, network discovery, netwerkbeheer, online back-ups en Kaseya Backup. Met deze modules zijn ICT-beheerders goed uitgerust om effectievere bescherming tegen netwerkaanvallen te bieden, eindpunten sneller te vinden en te beheren en uiteenlopende maatregelen op het gebied van gegevensherstel te treffen.

“De nieuwe softwaretools van Kaseya stellen onze klanten in staat om hun dienstverlening te verbeteren, meer toegevoegde waarde te bieden en een optimaal functioneren van bedrijfskritische ICT-systemen te waarborgen,” aldus David M. Bourgeois, de president van My IT, een Amerikaans bedrijf dat ICT-diensten verleent aan klanten in verschillende branches in de Gulf South-regio.

Klanten hebben behoefte aan een beter overzicht van hun netwerk, zodat ze alle computers en apparaten die dagelijks online gaan effectiever kunnen beheren. Met de nieuwe modules van Kaseya voor network discovery en netwerkbeheer kunnen ICT-beheerders alle details van hun netwerk raadplegen met één geïntegreerde beheerconsole.

“Met de introductie van deze nieuwe softwaretools stelt Kaseya bedrijven in staat om hun ICT beter af te stemmen op de zakelijke doelstellingen van hun onderneming,” aldus Bob Davis, de chief marketing officer van Kaseya. “Doordat wij de nieuwe oplossingen zowel via de cloud als op locatie aanbieden, kunnen klanten gebruikmaken van nieuwe functionaliteit en leveringsmogelijkheden die op hun specifieke behoeften aansluiten.”

Kaseya introduceert daarnaast een verbeterde versie van het Kaseya 2-framework met meer schaalbaarheid voor gedistribueerde netwerken. Deze versie biedt de mogelijkheid om tot tienduizenden computers te ondersteunen met één Kaseya Server. ICT-professionals kunnen hierdoor profiteren van verbeteringen op het gebied van urenregistratie, patchbeheer, auditing, rapportage en live verbindingen om hun bedrijfsefficiëntie te vergroten. Het framework biedt verder een nieuwe Linux-agent, een nieuwe Mac Agent en nieuwe API’s voor breder netwerkbeheer. Het Kaseya 2-platform met de nieuwe softwaremodules kan op eenvoudige en efficiënte wijze worden beheerd via een webgebaseerde beheerconsole met een grafische gebruikersinterface.

“We zijn van plan om de omvang van ons beheerde netwerk dit jaar met driehonderd procent te vergroten,” aldus John Lehman, service manager bij 3M Track and Trace Solutions. “De nieuwe softwaremodules en het verbeterde Kaseya-framework zullen ons helpen om onze groeidoelstellingen voor 2011 te realiseren.”

Meer informatie over de softwaremodules
Kaseya Antivirus™ (KAV) voor Windows-werkstations wordt ondersteund door de antivirus-engine van Kaspersky Labs. De module biedt integrale en centrale beveiliging tegen potentieel schadelijke programma’s en netwerkaanvallen.

Kaseya Anti-malware™ (KAM) wordt ondersteund door de technologie van Malwarebytes en biedt gebruiksvriendelijke en doeltreffende bescherming tegen malware die volledig binnen het Kaseya-framework is geïntegreerd. KAM maakt gebruik van een reeks van nieuwe technologieën waarmee malware op snellere wijze kan worden gedetecteerd, verwijderd en geweerd. De module maakt daarnaast gebruik van de automatiseringsmogelijkheden van het Kaseya-framework.

Kaseya Network Discovery™ (KND) detecteert alle Internet Protocol (IP)-apparatuur die met een of meer netwerken zijn verboden. De module biedt de mogelijkheid van het gebruik van geautomatiseerde agents voor het directe beheer van Windows-, Mac- en Linux-hardware.

Kaseya Network Monitoring™ (KNM) maakt gebruik van het SNMP-protocol om een grafisch overzicht te bieden van de CPU, het RAM-geheugen, harde schijven en netwerkinterfacegegevens.

Kaseya Online Backup™ (KOB) biedt een cloudgebaseerde dienst die voorziet in incrementele en periodieke back-ups van mappen en bestanden binnen Windows- en Mac OS X-omgevingen.

Kaseya Backup™ beschermt volledige images van schijven en geselecteerde bestanden op lokale gegevensdragers. De module biedt onder meer de mogelijkheid van gegevensreplicatie op externe locaties voor snelle disaster recovery.

Meer informatie:
Beschikbaarheid: Het Kaseya 6.1-framework en de nieuwe softwaretools zijn met directe ingang verkrijgbaar.
www.kaseya.com

Informatie over systeemvereisten en prijzen is beschikbaar op: http://www.kaseya.com/company/product-schedule.aspx

Voor training, webinars, video’s, forums en andere vormen van productondersteuning kunt u zich aanmelden bij de Kaseya Community:
http://community.kaseya.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten