dinsdag 8 maart 2011

Terremark bouwt ‘always on’ demoplatform voor Delaware Consulting

Hybride cloud ondersteunt groeiambities systeemintegrator

Delaware Consulting heeft een nieuw demo- en testplatform in gebruik genomen om overal en altijd goed werkende demo’s te kunnen geven aan haar klanten. De uitermate flexibele en betrouwbare cloud is gebouwd en wordt beheerd door Terremark, en vervangt de oude demo-infrastructuur die door Delaware Consulting zelf beheerd werd.

Delaware is als IT dienstverlener gespecialiseerd in het implementeren van onder andere Microsoft- en SAP-gebaseerde ERP- en CRM-oplossingen. Vrijwel zonder uitzondering verzorgt Delaware in het pre-sales traject demonstraties van de software. Ongeveer honderdvijftig per jaar in de Benelux, maar ook daarbuiten. Daarmee krijgen potentiële klanten een compleet beeld van de werking van de oplossing in de praktijk. De beschikbaarheid van de demo-omgeving is daarom cruciaal voor Delaware.

De demo-infrastructuur was voorheen volledig in eigen beheer bij Delaware en stond op co-locatie bij Terremark. Delaware Consulting heeft ervoor gekozen om voor zijn eigen IT omgeving zoveel mogelijk te gaan werken met betrouwbare partners, zodat eigen mensen zich zoveel mogelijk kunnen focussen op klanten. In het verleden, toen gewerkt werd met co-locatie, moesten eigen consultants voor onderhoud en bij calamiteiten toch naar het datacenter rijden om de vereiste aanpassingen te maken aan de systemen. Dit legde een behoorlijke druk op de organisatie, omdat hiermee een aantal mandagen per jaar verloren ging. Gezien Delaware een behoorlijke internationale groei doormaakt, ging de organisatie op zoek naar een andere manier om de demo-infrastructuur in te richten. De kerncriteria hierbij waren beschikbaarheid, kostenefficiëntie en schaalbaarheid. Er werd met verschillende providers, waaronder Belgacom, Combell en Terremark gesproken over een oplossing voor de demopool, waarbij laatst genoemde als beste uit de bus kwam.
Steven Fleurent, CIO van Delaware Consulting, vertelt waarom. “Wij hadden geen behoefte aan een ‘echte’ cloud, waarbij je betaalt voor de flexibiliteit van de oplossing. We weten globaal wat onze capaciteitsbehoefte is en wilden onze demo-infrastructuur daarop inrichten. Terremark heeft met ons nagedacht over een duidelijk ingekaderde oplossing, die indien nodig tijdelijk uitgebreid kan worden. De kwaliteit van het lokale team en de flexibiliteit om af te wijken van de standaardoplossingen en snel met ons te schakelen, heeft onze keuze mede bepaald. De mentaliteit die we bij Terremark terugvonden, was de wil om de oplossing te doen werken, ‘no matter what it takes’. Daarnaast beschikt Terremark over de hele wereld over datacenters, waardoor we het democoncept eenvoudig in verschillende werelddelen kunnen uitrollen.”

Terremark heeft voor Delaware Consulting een cloud op maat gebouwd, waarbij de IT-infrastructuur, inclusief storage, specifiek op hen zijn afgestemd. Binnen de oplossing staan zo’n tweehonderd virtuele machines klaar met verschillende democonfiguraties, waar consultants altijd en overal bij kunnen. Tegelijkertijd heeft Delaware de mogelijkheid om snel extra capaciteit bij te schakelen. Delaware zelf verzorgt de applicaties en alles wat daarbij komt kijken. De productieomgeving draait in België en de back-upomgeving in Nederland om voor een optimale beschikbaarheid te zorgen.

Over Terremark
Terremark (NASDAQ:TMRK) is een toonaangevende, wereldwijd actieve aanbieder van IT- infrastructuurdiensten die worden geleverd vanaf het meest robuuste en geavanceerde technologie platform in de industrie. Terremark levert vanuit datacentra in Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika een uitgebreid pakket aan beheerde oplossingen. De combinatie van toegang tot massale en diverse netwerk connectiviteit en beheerde diensten als managed hosting, colocatie, disaster recovery, beveiliging, gegevensopslag en cloud computing wordt geleverd aan zowel zakelijke als overheidsklanten. Terremark's Enterprise Cloud™ computing architectuur levert de flexibiliteit, de omvang en de economische voordelen van cloud computing voor bedrijfskritische applicaties en hoogwaardige Web 2.0-toepassingen. Meer informatie over Terremark treft u aan op www.terremark.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten