dinsdag 22 februari 2011

Sterke authenticatie en single sign-on voor mobiele werkers met OneSign Anywhere

Nieuwe appliance Imprivata combineert locatieonafhankelijke authenticatie met mogelijkheden voor compliance en controle op afstand

Imprivata introduceert OneSign Anywhere, een nieuwe appliance die Imprivata OneSign®, de bekroonde oplossing voor single sign-on (SSO) en authenticatie, uitbreidt met ondersteuning voor mobiele en telewerkers.

OneSign Anywhere biedt:
• op elk gewenst moment en vanaf elke locatie toegang tot alle zakelijke en software-as-a-service (SaaS)-toepassingen, zonder de noodzaak voor werknemers om aanmeldingsgegevens voor elke afzonderlijke toepassing te onthouden.
• de mogelijkheid om gebruik te maken van een brede reeks van toestellen, zoals iPads en smartphones om toegang te krijgen tot bedrijfstoepassingen, zonder de noodzaak om software op het mobiele toestel te installeren.
• krachtige authenticatie en beleidsregels voor het toegangsbeheer voor gebruiksvriendelijke en eenvoudig toepasbare beveiliging en compliance.


Geauthenticeerde toegang vanaf elke locatie
OneSign Anywhere biedt mobiele werknemers zoals medici veilige toegang tot alle toepassingen die ze nodig hebben, of ze zich nu binnen of buiten de firewall van de organisatie bevinden. Waar andere oplossingen voor remote single sign-on de installatie of het downloaden van een client vereisen en zodoende voor problemen op het gebied van beheerbaarheid en ondersteuning zorgen, kunnen gebruikers van OneSign Anywhere met een internetverbinding simpelweg hun browser openen om geauthenticeerde SSO-toegang tot bedrijfssystemen en internettoepassingen te krijgen.


Snelle en veilige toegang vanaf elk toestel De consumerization van ICT resulteert in een toevloed aan mobiele toestellen en nieuwe manieren van werken. Mobiele en telewerkers vragen hun werkgevers om toegang tot bedrijfsbronnen via hun iPad, smartphone of thuis-PC. Werknemers die op kantoor gewend zijn om gebruik te maken van single sign-on moeten opeens handmatig aanmeldingsgegevens invoeren die ze mogelijk niet langer gebruiken of zijn vergeten. Dit resulteert in telefoontjes naar de helpdesk en frustratie bij gebruikers. Zakelijke SSO maakt daar een einde aan. Met OneSign Anywhere wordt gebruikers dezelfde single sign-on-ervaring geboden vanaf elke gewenste locatie en vanaf een verscheidenheid aan onbeheerde toestellen zoals Apple iPads, iPhones en apparaten met Windows, Linux of MacOS. Op deze manier kunnen ze op snelle en veilige wijze toegang krijgen zonder gedwongen zijn om speciale agents of software op hun client te installeren.


Krachtige, gebruiksvriendelijke en eenvoudig te beheren authenticatie en toegangsbeheerOneSign Anywhere biedt ondersteuning voor een reeks van krachtige authenticatiemethoden, zoals hardware-tokens, soft tokens en telefonische authenticatie (PhoneFactor). Daarmee garandeert de appliance dat alleen vertrouwde gebruikers toegang kunnen krijgen tot bedrijfsinformatie en –toepassingen, en dat alle beleidsregels op het gebied van toegang en autorisatie worden nageleefd. OneSign Anywhere bouwt verder op de bekroonde oplossing Imprivata OneSign om ICT-organisaties centraal beheer en compliance-rapportage te bieden.

Ondersteunende citaten:
Ed Gaudet, Chief Marketing Officer van Imprivata
“OneSign Anywhere is een ideale oplossing voor de meer dan 1.100 klanten en 2 miljoen gebruikers van OneSign. Deze unieke oplossing biedt SSO en authenticatie voor toepassingen binnen en buiten de firewall van de organisatie en op populaire consumententoestellen zoals iPhones en iPads, met alle mogelijkheden op het gebied van beveiliging en compliance waar onze klanten om vragen”.

Dr. Barry Chaiken, Chief Medical Officer bij Imprivata
“Nu medici steeds vaker gebruikmaken van mobiele toestellen om toegang tot elektronische patiëntendossiers te krijgen, wordt de beveiliging een nog kritieker aandachtspunt voor ICT-managers in de gezondheidszorg. Met OneSign Anywhere kunnen medici zich tussen locaties verplaatsen zonder de noodzaak om een groot aantal wachtwoorden te onthouden. Op deze manier zijn ze minder tijd kwijt aan het onthouden van aanmeldingsgegevens en kunnen ze meer tijd besteden aan de patiëntenzorg”.

Over Imprivata Met meer dan een miljoen gebruikers in de zorgsector is Imprivata dé onafhankelijke leverancier van single sign-on en access management voor de gezondheidszorg, overheden, de financiele sector en andere streng gereguleerde bedrijfstakken. Door hun gebruikersauthenticatie te verbeteren, applicatietoegang te stroomlijnen en compliancy rapportages over meerdere computerinfrastructuren mogelijk te maken, realiseren wij voor onze klanten bettere workflows, een hogere beveiligingsgraad en compliancy met wet- en regelgeving.

Imprivata heeft een groot aantal prijzen ontvangen, evenals hoge waarderingen van erkende vakbladen en analisten, waaronder een Strong Positive-beoordeling in Gartner’s 2010 ESSO Marketscope, de nummer één-positie in het KLAS SSO Performance-rapport en in het 2010 Best in KLAS and Category Leaders-rapport. Imprivata zetelt in Lexington, Massachusetts, werkt samen met meer dan 200 resellers, en voorziet in de beveiliging van informatietoegang voor meer dan 1.100 klanten wereldwijd. Voor meer informatie bezoekt u www.imprivata.com of volgt u ons op Twitter via @Imprivata.

Imprivata is a registered trademark of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All Imprivata products are trademarks of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All other product or company names mentioned are the property of their respective owners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten