dinsdag 3 augustus 2010

Imprivata kondigt nieuwe samenwerking met VMware aan

Naadloze integratie van Imprivata OneSign en VMware View™ resulteert in integrale oplossing voor snelle en veilige toegang binnen virtuele desktopomgevingen

Imprivata, Inc., het bedrijf dat de toegang van gebruikers vereenvoudigt en beveiligt, kondigde vandaag aan dat het een samenwerking met VMware is aangegaan die ten doel heeft om VMware View™ en Imprivata OneSign® met elkaar te integreren. Deze integratie zal veilige en eenvoudige toegang tot gegevens vanaf eindpunten bieden en het gebruik van roaming desktops met locatiedetectie binnen virtuele desktopomgevingen mogelijk maken. Imprivata en VMware zullen gezamenlijke marketing-, verkoop- en ondersteuningsinitiatieven ontplooien binnen marktsegmenten zoals de gezondheidszorg, waar klanten de toegevoegde waarde van virtuele desktops willen combineren met vereenvoudigde en veilige gebruikerstoegang om de gebruikersproductiviteit te verbeteren.

“De gezondheidszorg is een uitstekend voorbeeld van een markt waarin virtuele desktops worden gezien een krachtig hulpmiddel om de workflows te optimaliseren binnen een omgeving die sterk afhankelijk is van roaming-sessies en gedeelde werkstations,” aldus Vittorio Viarengo, vicepresident Desktop Products bij VMware. “Om de waarde van dit roaming-model volledig te realiseren, moet desktopvirtualisatie worden gecombineerd met oplossingen die op eenvoudige wijze toegang tot patiëntgegevens bieden, hun privacy waarborgen en transparante beveiliging bieden. Met implementaties in meer dan 500 ziekenhuizen beschikt Imprivata over een grondige kennis van de gezondheidszorg. Het zal VMware View™ gebruiken om krachtig oplossingen te ontwikkelen die voorzien in de toenemende behoefte binnen de sector aan beveiligde virtuele desktopomgevingen.”

Volgens het onderzoeksrapport ´Get Ready for Hosted Virtual Desktops (HVD)´van Gartner Research “blijft de belangstelling voor gehoste virtuele desktops groeien, en hoewel het gebruik ervan nog niet gemeengoed is, zal het gebruik ervan binnen bedrijven en organisaties blijven toenemen. De reden hiervoor is dat HVD´s klanten flexibiliteit, efficiëntie, energiebesparingen en andere voordelen bieden, dat beheerders hun desktops vanaf een centrale locatie kunnen beheren en dat eindgebruikers toegang tot hun bureaublad kunnen krijgen vanaf elke computer op elke locatie.”

“Hoewel we merken dat desktopvirtualisate in verschillende markten terrein wint, is deze groei geenszins vergelijkbaar met de enorme stijging van de vraag die de afgelopen 12 maanden binnen de gezondheidszorg heeft plaatsgevonden,” aldus Omar Hussain, de president en CEO van Imprivata. “Met roaming desktops is het mogelijk om efficiënte workflows te bieden aan het klinisch personeel, iets wat zich direct vertaalt in een verbetering van de productiviteit en patiëntresultaten. Aangezien de architectuur van OneSign perfect aansluit bij VMware View™ en volledig gebruikmaakt van de unieke mogelijkheden van dit product, vormt de samenwerking tussen Imprivata en deze brancheleider een logische stap. Hierdoor ontstaat een gecombineerde oplossing waarmee de belofte van veilige desktops die gebruikers overal volgen volledig zal worden ingelost. ”

Imprivata OneSign®, het paradepaardje onder de oplossingen van Imprivata, biedt organisaties binnen de gezondheidszorg snelle single sign-on en krachtige authenticatie voor alle toonaangevende HIS-leveranciers, waaronder Cerner, CPSI, Eclipsys, Epic, GE Healthcare, Healthland, McKesson, MEDITECH, Siemens Healthcare en andere toepassingen. Belangrijke functies van OneSign FastPass zijn OneSign ProveID, OneSign Secure Walk Away, de mogelijkheid om werkstations te delen en snel van gebruiker te wisselen, ingebouwde ondersteuning voor een brede reeks van authenticatiemethoden en kaartypen, de mogelijkheid om wachtwoorden te resetten op basis van selfservicefunctionaliteit en naadloze integratie met context management-oplossingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten