dinsdag 3 augustus 2010

Applicatietoegang sneller en veiliger met Imprivata Onesign 4.5

Nieuwe functies zorgen voor betere workflow en beveiliging in Windows 7-omgevingen

Imprivata, het bedrijf dat applicatietoegang vereenvoudigt en beveiligt, kondigt vandaag de algehele beschikbaarheid aan van Imprivata OneSign 4.5. De nieuwe versie bevat onder meer functies als OneSign Secure Walk-Away, sterke authenticatie voor Citrix- en RDP-sessies, uitgebreide ondersteuning voor virtuele desktops en FIPS 140-2 compliance. Hiermee lost de appliance workflow- en beveiligingsuitdagingen op die organisaties ervaren op het gebied van sterke gebruikersauthenticatie, het vereenvoudigen van gebruikerstoegang en het vereenvoudigen van compliancy-rapportages.

“Imprivata OneSign wordt door onze gebruikers gezien als één van de diensten om hun leven eenvoudiger te maken”, aldus Jack Thompson, senior customer support-verantwoordelijke bij het Southwest Washington Medical Center. “Als een product tegelijkertijd de beveiliging verhoogt en de productiviteit, doe je het goed als leverancier.”

Verbeterde workflow voor eindgebruikers

OneSign 4.5 bevat verbeteringen voor veel van de reeds aanwezige functies in het pakket en biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden om bedrijven verder op weg te helpen met veilige applicatietoegang.

• Automatic Desktop Locking met OneSign Secure Walk-Away gebruikt intelligente visuele technologie met actieve aanwezigheidsdetectie om onbemande desktops te beveiligen zonder het gedrag van de gebruiker te hoeven veranderen. Hierdoor hebben de gebruikers geen ‘last’ van de beveiligingsmaatregel en wordt de tijd voor het aan- en afmelden van systemen aanzienlijk bekort. Secure Walk-Away is vooral nuttig in ziekenhuisomgevingen, waar zorgverleners die zich frequent moeten aan- en afmelden, nu meer tijd krijgen om zich te richten op de patiëntzorg.
• One-touch Roaming and Location Awareness stelt gebruikers in staat om een desktopomgeving ‘met zich mee te nemen’ door het hele bedrijf heen, waardoor ze met een vingeraanraking of met een proximity card op elke gewenste plek toegang hebben tot hun specifieke data.
• Imprivata OneSign kan locatiebewust worden ingesteld, waardoor applicatie, standaard printer en gebruikersrechten dynamisch worden bepaald, afhankelijk van de eigenschappen van het werkstation dat op dat moment gebruikt wordt.
• Imprivata OneSign complementeert de desktopvirtualisatie-oplossingen van VMware View en Oracle Sun Ray, door mogelijkheden toe te voegen voor secure roaming waaronder sterke authenticatie, single sign-on (SSO), sessiebeheer en locatiebewuste desktop personalisering en aanpassingsmogelijkheden.
Betere IT-beveiliging

• Transparent Screen Locking beveiligt een desktop tegen ongeautoriseerde toegang terwijl de scherminfo beschikbaar blijft voor monitoring-doeleinden. Een belangrijke functie voor de gezondheidszorg, omdat daar bepaalde sessies wel zichtbaar moeten blijven voor zorgverleners, maar niet mogen worden aangepast.
• Enhanced Transaction-based Authentication ondersteunt extra workflows via OneSign ProveID, dat al wordt toegepast door vooraanstaande leveranciers van elektronische medische reporten.
• Fingerprint Identification Enhancements maken schaalbaarheid mogelijk om ook de grootste organisaties te ondersteunen.
Uitgebreide opties voor levering/packaging van de software

• De OneSign Virtual Appliance is een softwarematige implementatie van OneSign-server met dezelfde functionaliteit als de hardwarevariant. OneSign virtual appliances worden aangeboden in het standaard Open Virtualization Format (OVF). Heterogene omgevingen kunnen gebruikmaken van een combinatie van fysieke en virtuele OneSign appliances.
• FIPS 140-2 compliance
• Windows 7 support

“De veiligheid verhogen en tegelijk de productiviteit van computergebruikers verbeteren zijn traditioneel strijdige doelstellingen”, aldus Omar Hussain, president en CEO van Imprivata. “Aan de ene kant vertrouwen onze klanten op snelle toegang tot hun systemen. Aan de andere kant maken toenemende beveiligingseisen, al dan niet ingegeven door wet- en regelgeving, datatoegang veel complexer. Wij hebben onze positie te danken aan het feit dat we beide belangen kunnen verenigen en steeds op zoek gaan naar mogelijkheden om het nog beter te doen. Imprivata OneSign 4.5 is het bewijs dat productiviteit en IT-beveiliging elkaar niet wederzijds hoeven uit te sluiten.”

Vanuit één Centrale beheerconsole verzorgt Imprivata OneSign de veilige toegang tot Windows, host-based, Citrix en virtuele desktops. Met OneSign kunnen organisaties hun behoefte aan meer veiligheid en betere workflows in balans brengen. De oplossing reduceert ook de tijd en complexiteit, veroorzaakt door compliancy-vereisten, en vermindert de kosten voor wachtwoordbeheer bij IT help desks.

Over Imprivata
Imprivata is een vooraanstaande onafhankelijke leverancier, gericht op het vereenvoudigen en beveiligen van applicatietoegang door eindgebruikers. Imprivata versterkt gebruikersauthenticatie, stroomlijnt applicatietoegang en vereenvoudigt compliancy-rapportages over verschillende platformen heen. Hierdoor kunnen klanten hun informatiebeveiliging in lijn brengen met de werkprocessen van de gebruikers, waardoor een hogere productiviteit behaald wordt terwijl de IT-kosten omlaag gaan.

Imprivata heeft verschillende prijzen gewonnen en goede recensies ontvangen van gerenommeerde publicaties en analisten. Het hoofdkantoor van Imprivata staat in Lexington, Massachusetts. Samen met haar 200 resellers bedient Imprivata wereldwijd meer dan 900 klanten op het gebied van informatiebeveiliging. Voor meer informatie over Imprivata bezoekt u www.imprivata.com.

Imprivata is a registered trademark of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All other product or company names mentioned are the property of their respective owners.

RSS Feed to Imprivata News: http://feeds.feedburner.com/ImprivataNews
Follow Imprivata on Twitter: https://twitter.com/Imprivata

Geen opmerkingen:

Een reactie posten