maandag 9 augustus 2010

Scouts enthousiast over draadloos netwerk LANCOM tijdens de JubJam100

Communicatie rondom tijdens grootste scoutingkamp van Europa

Tijdens het grootste scoutingkamp van Europa, JubJam100, konden de scouts, hun begeleiders en de organisatie van JubJam100 gebruikmaken van een draadloos breedbandnetwerk, verzorgd door LANCOM Systems. Ruim 450 unieke gebruikers waren online, waarvan twee derde deelnemer was of medewerker die recreatief gebruikmaakte van het internet. De overige gebruikers waren medewerkers die internet of e-mail nodig hadden voor hun werkzaamheden binnen het kamp.

Het netwerk werd op twaalf access points verspreid over het terrein aangeboden. Het internet werd voor diverse doeleinden gebruikt, van e-mail en het bijwerken van de verschillende JubJam100-websites tot het gebruik van het online redactiesysteem van de JubJam100-krant (hondertUIT). Daarnaast gebruikten de deelnemers het internet voornamelijk voor de sociale netwerksites zoals Hyves en Twitter en het chatten op msn. Iris, subkampstaf van subkamp Sahara (voor scouts tussen de 11 en 15 jaar oud) zegt hierover : “Wij gebruiken het internet dagelijks om de site up to date te houden voor de ouders. Ook gebruiken we het om mail, Twitter en Hyves te checken. Het is heel plezierig om altijd, snel internet te hebben van zo’n goede kwaliteit.”

De hotspot in het Wi-fi netwerk was de Jubilee Plaza waar alle afdelingen van communicatie, waaronder de kampkrant met hun redacteuren, hun werkplek hadden. Ook werd er live radio gestreamd vanaf het terrein. Door het inzetten van extra radiokanalen en een extra access point werd meer bandbreedte gerealiseerd waarmee het vele draadloze verkeer werd afgehandeld.

Een dankbare en intensieve gebruiker van het netwerk was het redactieteam van de kampkrant. Dagelijks maakten zij met het online redactiesysteem een krant van twaalf tot zestien pagina’s. Hoofdredacteur Renske van Assema: “Het is uniek en innovatief dat we dit jaar draadloos internet hadden. Tijdens de Nawaka in 2006 had de redactie slechts één computer. Nu zit heel de redactie draadloos op het internet. Ideaal om zo’n flexibele werkplek te hebben.”

LANCOM’s manager International Sales en kampleider van JubJam100 Jan Buis is zeer tevreden: “De reacties van de gebruikers waren zeer positief. Het was een unieke mogelijkheid die geboden werd en er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Ook voor het thuisfront was het leuk om zo ‘live’ mogelijk te volgen wat de scouts allemaal beleefden.”

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Het bedrijf focust zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten