dinsdag 8 juni 2010

Uitgeverswereld rekent op Terremark voor online mediaReed Business kiest bij online successtrategie voor Terremark

AMSTERDAM – 8 juni 2010 – Terremark Worldwide, Inc. (NASDAQ:TMRK), een toonaangevende, wereldwijde leverancier van beheerde IT-infrastructuurdiensten, kondigt vandaag aan dat Reed Business Nederland heeft gekozen voor het platform van Terremark voor haar online portfolio. Reed Business is als onderdeel van Reed Elsevier een van de belangrijke uitgevers in Nederland op het gebied van wetenschappelijke en zakelijke publicaties.

Reed Business levert hoogwaardige business-to-business-informatie voor professionals in heel veel verschillende vormen: tijdschriften, magazines, websites, kennisbanken, digitale nieuwsbrieven en andere online toepassingen, boeken, naslagwerken, opleidingen, trainingen en congressen. De huidige trend die een steeds grotere verschuiving laat zien van print media richting online heeft Reed Business doen anticiperen op deze verandering in de markt. De behoefte naar een flexibele oplossing voor online mogelijkheden nam dus toe en werd internationaal op boardroom level een punt van focus voor de business strategie. De afgelopen jaren werden gekenmerkt door enorme omzetgroei van honderden procenten uit online activiteiten, de toename van het aantal portals hield daarbij gelijke tred en noopte Reed Business uiteindelijk opzoek te gaan naar een flexibele hosting specialist.

Eerst werden de diverse mogelijkheden op een rijtje gezet. Na een diepgaand proces werd besloten alleen de ontwikkeling en beheer van applicaties zelf te doen en de infrastructuur uit te besteden aan een betrouwbare partner. Terremark vormde met haar gevestigde positie in de uitgevers wereld een haar prominente rol in de infrastructuur als een service markt een logische gesprekspartner.

Nadat er verschillende opties werden vergeleken is er gekozen voor een multidatacenter oplossing met gevirtualiseerde front-end systemen en een backend bestaande uit fysieke machines. Tevens maken beide omgevingen gebruik van high-end storage.


Doorslaggevende argumenten voor deal Reed Business & Terremark
Duidelijk is dat door de toenemende focus op online publishing, down time geen optie meer is. Terremarks availability garantie op basis van haar Multi Data Center oplossing en virtualisatie, waardoor applicaties onafhankelijk worden van de hardware, spelen hier feilloos op in. Daarnaast is er een grote behoefte aan een hoge mate van flexibiliteit van zowel de oplossing als de aanbieder van de oplossing. Wederom bleken virtualisatie en Terremark de door Reed Business gewenste flexibele eigenschappen te bezitten. Tot slot werd in de zomer van 2009 besloten de wereldwijde IT van Reed Business te integreren, daarmee ontstond dus ook de behoefte aan een internationale infrastructuur partner waardoor Terremark uiteindelijk de voorkeur kreeg.

Joost Metten, CEO van Terremark over de samenwerking met Reed Business: “Ons specialisme ligt in het bieden van een betrouwbare infrastructuur waarop onze klanten onbeperkt kunnen groeien. Wij ontwierpen voor Reed Business een infrastructuur in een Multi datacenter omgeving. De mix van fysieke servers en virtuele servers kunnen we vanuit één beheeromgeving beheren. Hierdoor kan Reed Business flexibel inspelen op verwachte groei, terwijl een volledige set van dedicated servers beschikbaar is voor applicaties die dat eisen. Bovendien is de omgeving zodanig ingericht, dat uitbreidingen eenvoudig en tegen lage kosten mogelijk zijn. Het Multi datacenter biedt ook de mogelijkheid om de test en ontwikkeling separaat van de productie omgeving te houden, maar bovenal biedt het redundantie.”

“Je wilt als wereldwijde online uitgever van kwaliteitsmedia natuurlijk de flexibiliteit hebben om altijd online te zijn. De ervaring van Terremark in de online uitgeverij met partijen als Sanoma Digital is ons inziens dan ook zeer waardevol.” Aldus Nico van den Deijssel, CTO van Reed Business. “Bij het de wijziging van onze business strategie en het verleggen van de focus van print naar online, is Terremark de uitgelezen partner gebleken. Het vergroten van de kwaliteit van onze online uitgeverij, het reduceren van de kosten en het redundant maken van onze business waren naast het ontvangen van de high-end service van Terremark de belangrijkste motieven.”Over Reed Business
Mediabedrijf Reed Business is onderdeel van een van ’s werelds grootste mediaconcerns Reed Elsevier. Reed Business geeft merken uit als Elsevier, Zibb, P&O Actueel en Zorgvisie, en neemt daarmee marktleidende posities in, in vrijwel alle business-to-business sectoren. Kijk voor meer informatie op www.reedbusiness.nl.

Over Terremark
Terremark (NASDAQ:TMRK) is een toonaangevende, wereldwijd actieve aanbieder van IT- infrastructuurdiensten die worden geleverd vanaf het meest robuuste en geavanceerde technologie platform in de industrie. Terremark levert vanuit datacentra in Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika een uitgebreid pakket aan beheerde oplossingen. De combinatie van toegang tot massale en diverse netwerk connectiviteit en beheerde diensten als managed hosting, colocatie, disaster recovery, beveiliging, gegevensopslag en cloud computing wordt geleverd aan zowel zakelijke als overheidsklanten. Terremark's Enterprise Cloud™ computing architectuur levert de flexibiliteit, de omvang en de economische voordelen van cloud computing voor bedrijfskritische applicaties en hoogwaardige Web 2.0-toepassingen. Meer informatie over Terremark treft u aan op http://www.terremark.nlStatements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Terremark's actual results may differ materially from those set forth in the forward-looking statements due to a number of risks, ability to cross-sell across an acquired customer base, ability to increase revenue yields within facilities, ability to refinance existing debt, uncertainties and other factors, as discussed in Terremark's filings with the SEC. These factors include, without limitation, Terremark's ability to obtain funding for its business plans, uncertainty in the demand for Terremark's services or products and Terremark's ability to manage its growth, the successful integration of operations of acquired companies. Terremark does not assume any obligation to update these forward-looking statements.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Terremark Worldwide, Inc.
Media Relations Europe
Egbert Veldhuis
Tel:+31 (0) 23 547 79 46
eveldhuis@terremark.com

AxiCom Benelux
Gijs Toxopeus
Tel : +31 (0) 20 626 39 91
gijs.toxopeus@axicom-benelux.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten