woensdag 9 juni 2010

NIEUWE DATACENTEROPLOSSINGEN VAN DELL BIEDEN COMPROMISLOZE EFFICIËNTIE EN PRESTATIES
• Open en modulaire technologieoplossingen bieden maximale flexibiliteit aan klanten die willen innoveren zonder zich aan een specifieke leverancier te moeten binden
• Business Ready Configurations reduceren de kosten en complexiteit door technologieën te combineren in kant-en-klaar geconfigureerde en volledig geteste pakketoplossingen
• Nieuwe producten kunnen naadloos worden geïntegreerd met Dell-oplossingen voor de overheidssector, gezondheidszorg en onderwijssector
• Nieuwe technologische oplossingen, services en beheermogelijkheden voor verschillende servers, opslagvoorzieningen en netwerktechnologie stellen klanten in staat om IT-medewerkers onderhoudstaken uit handen te nemen, zodat ze zich kunnen concentreren op projecten die voor toegevoegde waarde en innovatie zorgen

Amsterdam, 9 juni 2010 — In het huidige ‘virtuele tijdperk’ vragen klanten om IT-oplossingen waarmee ze hun efficiëntie kunnen vergroten, op snelle wijze toegevoegde zakelijke waarde kunnen creëren en hun innovatieve vermogen kunnen vergroten, zonder gebonden te zijn aan de technologie van een specifieke leverancier. Op basis van meer dan 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van oplossingen die in de specifieke behoeften van klanten voorzien, introduceerde Dell vandaag nieuwe technologische diensten, beheertools en kant-en-klare oplossingen die klanten meer keuzevrijheid bieden en hen in staat stellen om in minder tijd een efficiënt datacenter te bouwen, beheren en onderhouden.

Gebruikmakend van zijn positie als brancheleider en zijn samenwerkingsverbanden op het gebied van opslag, servers, netwerktechnologie en dienstverlening is Dell erin geslaagd om de hardware en functionaliteit voor systeembeheer die van essentieel belang zijn voor datacenters te integreren binnen een integrale oplossing. Deze aanpak resulteert in een aanzienlijke reductie van de operationele en investeringskosten. Dit komt overeen met de doelstelling van Dell om ervoor te zorgen dat klanten minder geld kwijt zijn aan het op peil houden van de status quo, zodat zij hun investeringen in innovatieve projecten kunnen opschroeven.

Nu klanten proberen om de efficiëntie van hun datacenters te vergroten, wordt het steeds belangrijker om geavanceerde opslagplatforms te combineren met intelligente infrastructuur. De nieuwe opslagproducten van Dell EqualLogic, de nieuwe Dell PowerConnect-netwerkoplossingen en de nieuwe Dell PowerEdge blade-servers zijn allen ontwikkeld op basis van branchestandaard, plus de nieuwe Dell Opslag, Virtualisatie en support services, die de flexibiliteit van de bedrijfsvoering en -toepassingen vergroten. Dit houdt in dat klanten zich kunnen concentreren op innovatie in plaats van standaard onderhoudswerkzaamheden.

Dell Business Ready Configurations
Om klanten in staat te stellen om op snellere wijze geïntegreerde, voor virtualisatie geschikte datacenteroplossingen in gebruik te nemen, introduceert Dell Business Ready Configurations. Deze kant-en-klare configuraties reduceren de complexiteit en het giswerk die gepaard gaan met de implementatie van virtualisatieprojecten. Dell maakt dit mogelijk door de beste server-, opslag-, netwerk- en virtualisatietechnologie in haar soort te combineren binnen vooraf geconfigureerde en volledig geteste pakketoplossingen, zodat oplossingen sneller kunnen worden geïmplementeerd. Deze Business Ready Configurations stellen klanten die gebruikmaken van VMware- of Microsoft-hypervisors daarnaast in staat om de voordelen van hun huidige infrastructuur optimaal te benutten en op snelle wijze te profiteren van de voordelen van virtualisatie. Of het nu gaat om klanten die net van start zijn gegaan met het implementeren van een gevirtualiseerde infrastructuur voor consolidatiedoeleinden of meer ervaren klanten die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van high availability, dynamische toelevering en disaster recovery, Dell heeft altijd een passende oplossing.

De Business Ready Configurations omvatten nieuwe server-, opslag- en netwerkproducten en nieuwe diensten, waaronder:

Dell EqualLogic en Dell PowerVault-opslagplatforms
• De nieuwe storage arrays EqualLogic PS6000XVS en PS6010XVS combineren de voordelen van SAS- en SSD-drives binnen één en dezelfde behuizing om de dichtheid en prestatie te verbeteren. Als uitbreiding op de expertise van Dell op het gebied van geautomatiseerde load balancing en technologie voor gegevensstromen, kunnen klanten die over versie 5.0 van de EqualLogic-firmware beschikken nu profiteren van geautomatiseerde gelaagde gegevensopslag (‘data tiering’) binnen de nieuwe arrays.
• Nieuwe verbeteringen van de softwarearchitectuur van Dell EqualLogic staan garant voor een drastische verbetering van de prestatie en schaalbaarheid van de EqualLogic storage arrays. Nieuwe en bestaande EqualLogic-klanten krijgen kosteloos de beschikking over deze verbeteringen. Met de introductie van versie 5.0 van de EqualLogic-firmware kunnen zij het SAN-verkeer en het CPU-verbruik voor het kopieerproces binnen hun VMware-infrastructuur drastisch reduceren. Voor het SAN-verkeer is een reductie mogelijk van meer dan 95%, terwijl voor het CPU-verbruik een reductie van meer dan 75% tot de mogelijkheden behoort. Versie 5.0 van de EqualLogic-firmware zal ondersteuning bieden voor toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot het VMware vStorage-initiatief.
• De nieuwe PowerVault MD3200 en MD3200i storage arrays zijn bij uitstek geschikt voor kleine tot middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar een betaalbaar en hoogwaardig virtualisatieplatform. De storage arrays uit de MD3200-serie zorgen voor een verdubbeling van de prestatie, ondersteuning voor hosts en schaalbare capaciteit ten opzichte van eerdere productversies.

Dell PowerEdge-servers en mogelijkheden op het gebied van systeembeheer
• Dell introduceert twee nieuwe PowerEdge-blades en 1 rackserver die speciaal zijn ontwikkeld om de virtualisatieprestatie, flexibiliteit en energie-efficiëntie van klanten te vergroten.
o De PowerEdge M710HD blade server is ontwikkeld en geoptimaliseerd voor virtuele workloads en biedt een ongekende mate van I/O-flexibiliteit, maximale geheugendichtheid en een krachtig Intel Xeon-processorvermogen. Dit is de enige op de markt verkrijgbare blade server met hoge dichtheid en geoptimaliseerd geheugen die ondersteuning biedt voor storingsbestendige en redundante geïntegreerde hypervisors en hot-swappable SAS- of SSD-drives. Het doel van de blade server is dan ook om ervoor te zorgen dat de geconsolideerde consolidated workloads van klanten in de lucht blijven.
o De PowerEdge M610x voegt een nieuwe reeks van functies toe aan het blade server-aanbod van Dell, zoals versnelling van de databases van klanten, uitgebreide grafische mogelijkheden, GPGPU en andere gebruiksmodellen die op PCIe-uitbreidingskaarten zijn gebaseerd. Deze klanten kunnen nu profiteren van de beheereenvoud en efficiëntie van het blade-platform uit de Dell M-serie, die krachtige PCIe-oplossingen biedt zoals de nieuwe GPGPU’s van Tesla “Fermi”-klasse van Nvidia en de ioDrive Duo van Fusion-IO.
 Indien gebruikt in combinatie met Fusion I/O kan de PowerEdge M610x zorgen voor een reductie van het stroomverbruik tot 73% en de gegevensverwerkingscapaciteit van de CPU tot meer dan 1.000 keer vergroten .
 De PowerEdge M610x met nVidia GPGPU’s biedt een rekenvermogen dat gelijk staat aan het vermogen van een vergelijkbare niet-GPGPU-cluster, maar voor één tiende van de prijs en met gebruik van slechts één twintigste van het stroomverbruik van een dergelijke cluster .
o De PowerEdge R715 is een op AMD gebaseerd 2U-serverplatform dat de 24 verwerkingskernen combineert met grote geheugencapaciteit, zodat uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding wordt geboden. Deze rack-server is bij uitstek geschikt voor virtualisatie, consolidatie van workloads en kleinschalige database- en netwerkinfrastructuurtoepassingen.
o Het M1000e-chassis biedt daarnaast verbeteringen zoals geavanceerde voedingen, ultra-efficiënte ventilatoren en tools voor ‘bare metal’ chassisbeheer om de blade energie efficiëntie en exceptionele prestaties per watt te helpen vereenvoudigen, als ook het zetten van nieuwe standaarden voor gebruiksvriendelijkheid en beheersbaarheid.
• Dell introduceerde daarnaast nieuwe updates van zijn LifeCycle Controller-, Chassis Management Controller- en Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC)-software voor systeembeheer. Deze updates stellen klanten in staat om hun standaard onderhoudstaken te stroomlijnen, zodat ze kostenreducties kunnen realiseren en de efficiëntie kunnen verbeteren.
Nieuwe verbeteringen zijn onder andere:
o De Lifecycle controller kan automatisch nieuwe onderdelen configureren met de settings en firmware van vorige componenten.
o Een nieuwe dynamische grafische gebruikersinterface komt met CMC, inclusief een homepage ontworpen om de meest frequente beheerderstaken te vereenvoudigen en versnellen.


Dell PowerConnect-netwerkoplossingen
• Dell introduceert de productreeks PowerConnect-J, de eerste productreeks die het resultaat is van de OEM-overeenkomst tussen Dell en Juniper, en introduceert daarnaast een reeks van andere netwerkproducten.
o Serie EX8200 binnen de PowerConnect J-productreeks biedt een nieuwe schaalbare chassisoplossing voor hoogwaardige switching- en routeringstoepassingen binnen datacenter- en cloud computing-omgevingen.
o Voor kleinere datacenters en filialen maken de switches uit serie EX4200 van de PowerConnect J-productreeks gebruik van Virtual Chassis-technologie, zodat klanten maximaal tien EX4200 switches in de vorm van één hardwareoplossing kunnen gebruiken en beheren.
o De Service Gateway-producten van serie SRX uit de PowerConnect J-reeks voorzien in een breed scala aan beveiligingsbehoeften, zoals contentbeveiliging, toegangscontrole en uiterst geavanceerde firewall- en virtual private network (VPN)-technologie.
o Serie RX-16 uit de PowerConnect B-reeks is het resultaat van de OEM-overeenkomst tussen Dell en Brocade. Deze serie biedt het huidige aanbod van Dell PowerConnect B-RX chassis-switches uit met een modulair chassis met 16 sleuven dat de prestatie en schaalbaarheid biedt die nodig zijn voor veeleisende netwerken met 10GbE-vereisten.
o De Dell PowerConnect 8024 Ethernet-switch biedt 24 10GBASE-T-poorten en Layer 3-routering voor datacenter-, gegevensverzamelings- en unified fabric-toepassingen.

Dell Services
Dell onthulde vandaag nieuwe opslag-, virtualisatie- en ondersteuningsdiensten die klanten expertise die hen helpt om voor een reductie te zorgen van de tijd en kosten die zij kwijt zijn met het bouwen, beheren en onderhouden van een efficiënt datacenter.
o Data Management Consulting Services for EqualLogic helpen klanten om de integratie van producten uit de EqualLogic PS-reeks binnen het datacenter te versnellen en om hun grootzakelijke iSCSI SAN optimaal in te zetten ter verbetering van de prestatie van hun bedrijfstoepassingen, informatiebeveiligingsstrategieën en de totale eigendomskosten.
o Dell ProSupport Proactive Maintenance for EqualLogic helpt klanten om te anticiperen op problemen voordat ze optreden. Door middel van geplande evaluaties, efficiënt patchbeheer en gedetailleerde rapportage bevrijdt de Proactive Maintenance-dienst het IT-personeel van een reeks van routinematige onderhoudstaken, zodat zij meer tijd overhouden om zich met op innovatieve projecten bezig te houden.
o Dell Virtualization Consulting reduceert de inefficiëntie door middel van standaardisering en reduceert de complexiteit door middel van het rationaliseren van toepassingen, consolidatie, virtualisatie en automatisering.


Prijzen en beschikbaarheid
• De Dell EqualLogic PS6000XVS and EqualLogic PS6010XVS zullen begin augustus beschikbaar zijn in EMEA.
• Versie 5.0 van de EqualLogic-firmware is met directe ingang beschikbaar. De firmware is voor zowel nieuwe als bestaande klanten gratis beschikbaar.
• De Dell PowerVault MD3200, PowerVault MD3200i and PowerConnect 8024 zullen vanaf volgende week beschikbaar zijn in EMEA.
• The Dell PowerEdge M610x, M710HD and R715 zullen beschikbaar zijn in EMEA vanaf juli.
• The PowerConnect-J series of network offerings zullen beschikbaar zijn in EMEA vanaf begin juli.
• The PowerConnect B-RX16 zal beschikbaar zijn in EMEA vanaf begin augustus.

Citaten:
“De integratie van EqualLogic met de vStorage API’s van VMware levert uitstekende resultaten op, zoals een drastisch snellere werking en een reductie van de CPU- en netwerkbelasting,” aldus Trevor Rowley, algemeen directeur van Optix Software, een leverancier van SAAS-beheerdiensten voor opticiënketens. “Wanneer vStorage Data Copy Offload is ingeschakeld, kunnen we een VMFS-volume vier keer sneller klonen. Dit levert een belangrijk verschil op voor de gevirtualiseerde databaseomgeving die onze klantgerichte klinische en betalingsdiensten ondersteunt. Je kunt er zeker van zijn dat we gebruik zullen maken van de vStorage-integraties met EqualLogic zodra deze beschikbaar komen.”

“Dell vindt zich voortdurend opnieuw uit en blijft de ontwikkeling van open, effectieve en betaalbare IT-producten en –diensten nastreven, aldus analist Matt Eastwood, de group vice president van de Server Platforms-divisie van IDC. “Het bedrijf hanteert een slimme en evenwichtige aanpak om in te springen op de mogelijkheden op het gebied van private clouds die ontstaan als gevolg van virtualisatie en andere innovatieve IT-initiatieven. Hun visie is helder, inzichtelijk en geloofwaardig. IDC verwacht dan ook dat deze visie zonder meer aansluiting zal vinden bij de markt naarmate klanten de komende maanden hun IT-infrastructuurmogelijkheden gaan evalueren.”

“Bedrijven kunnen profiteren van de open, effectieve en betaalbare technologie van Dell die de keuzevrijheid van klanten in stand houdt en hun budgetten vrijmaakt voor innovatie. Vandaag introduceren we een reeks van nieuwe producten en oplossingen die deze doelstelling kracht bijzetten,” aldus Brad Anderson, senior vice president van de Enterprise Product Group-divisie van Dell. “Dell biedt nieuwe oplossingen op het gebied van virtualisatiebeheer, nieuwe verbeteringen van onze server- en opslagproducten en uitbreidingen van ons dienstenaanbod, zodat klanten een beroep op ons kunnen doen om te profiteren van de voordelen van een geconvergeerde architectuur , zoals dynamische toewijzing van workloads, een snellere implementatietijd en naadloos beheer. Bovendien zijn ze bij Dell niet aangewezen op een gesloten technologische stack. ”

Aanvullende informatie:
Dell introduceert open oplossingen voor het virtuele tijdperk
Dell Storage
Dell PowerEdge-servers
Dell Virtualization
Dell Services

Over Dell
Dell (NASDAQ: DELL) is een toonaangevende leverancier van technologische oplossingen voor het wereldwijde bedrijfsleven.


# # #
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Gijs Toxopeus AxiCom +31 (0)20 626 3991 gijs.toxopeus@axicom-benelux.com


Dell, PowerEdge, EqualLogic, PowerVault and PowerConnect zijn handelsmerken van Dell Inc.
Dell wijst alle eigendomsbelangen in merken en namen van anderen af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten