dinsdag 22 juni 2010

Terremark bouwt datacenter in Amsterdam

• Bedrijf tekent leaseovereenkomst met Digital Realty voor unieke faciliteit
• AMS-IX brengt peering-node bij Terremark onder
• Schiphol Group stemt in met rol als referentieklant


Terremark Worldwide, Inc. (NASDAQ:TMRK), de wereldwijde leverancier van managed IT-infrastructuurservices, kondigt vandaag de introductie aan van een Network Access Point (NAP) in Amsterdam. Terremark zal zijn Amsterdamse NAP onderbrengen in een gebouw met een oppervlakte van 7.620 vierkante meter in de nabijheid van de luchthaven Schiphol. Hiertoe heeft het een leaseovereenkomst getekend met Digital Realty Trust, Inc. (NYSE: DLR). De nieuwe faciliteit zal wijdverbreide connectiviteit bieden met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de grootste internetknooppunten ter wereld. De AMS-IX heeft toegezegd een peering-node in het datacenter van Terremark te zullen onderbrengen. Daarnaast is Terremark erin geslaagd om de Schiphol Group, de eigenaar en exploitant van een van de meest drukbezochte luchthavens van Europa, te verzekeren als referentieklant voor het datacenter.

Het Amsterdamse NAP van Terremark, dat naar verwachting in het vierde kwartaal van het boekjaar 2011 zal zijn voltooid, zal het paradepaardje onder de Europese faciliteiten van het bedrijf gaan vormen. Het NAP zal Terremark daarnaast in staat stellen om zijn volledige reeks van brancheleidende diensten, zoals cloud computing en managed hosting, te verzorgen via een nieuwe, uiterst geavanceerde faciliteit. Dankzij de leaseovereenkomst met Digital Realty en nauwe samenwerking met de Schiphol Group zal het kant-en-klare datacenter geavanceerde functionaliteit op het gebied van koeling, stroom, redundantie en duurzaamheid bieden en in staat zijn om de warmte die door de faciliteit wordt gegenereerd opnieuw te gebruiken. De overeenkomst heeft een aanvankelijke looptijd van 15 jaar en biedt Terremark de mogelijkheid om de leaseduur uit te breiden tot maximaal 50 jaar. Een van de voorwaarden van het leasecontract is dat Terremark de volledige operationele controle over de faciliteit behoudt. Daarnaast heeft het een optie om nog eens twee additionele faciliteiten met een oppervlakte van 15.240 vierkante meter te bouwen op een direct aangrenzend perceel.

”Ons vermogen om op snelle en kostenefficiënte wijze kwalitatief hoogwaardig vastgoed voor datacenters beschikbaar te stellen ter ondersteuning van de expansie van Terremark maakt Digital Realty tot een strategische partner binnen dit baanbrekende project,” aldus Michael F. Faust, de CEO van Digital Realty. “We zijn zeer verheugd om nauw met Terremark samen te werken aan de vergroting van zijn Europese aanwezigheid, en zien ernaar uit om onze strategische samenwerking nader gestalte te geven.”

Naast een krachtige fysieke infrastructuur zal het Amsterdamse NAP gevarieerde connectiviteit bieden met honderden netwerken overal ter wereld doordat AMS-IX een peering-node in het datacenter onderbrengt. Alle belangrijke Nederlandse internetproviders en tal van grote internationale providers maken gebruik van het netwerk van AMS-IX. De aanwezigheid van AMS-IX binnen de nieuwe faciliteit zal Terremark in staat stellen om klanten maximale netwerksnelheid te bieden en de doorvoerkosten voor het verkeer van hun bedrijfskritische toepassingen drastisch te minimaliseren.

“Wij streven ernaar om onze infrastructuur verder uit te breiden om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen die het Europese internetverkeer met zich meebrengt. Partners van wereldformaat zoals Terremark zijn onmisbaar voor het realiseren van deze strategie,” aldus Job Witteman, de CEO van AMS-IX. “Terremark levert brancheleidende diensten vanuit enkele van ’s werelds meest geavanceerde datacenters. We zijn dan ook van mening dat deze samenwerking onze leden en de huidige en toekomstige klanten van Terremark grote voordelen zal bieden.”

In aanloop naar de opening van het Amsterdamse NAP heeft de Schiphol Group toegezegd om als referentieklant op te zullen treden. Dit onderstreept het vermogen van Terremark om het vertrouwen te winnen van de grootste ondernemingen van Europa en om hoogwaardige diensten te leveren, zoals cloud computing van grootzakelijk niveau, informatiebeveiliging en colocatie. Gezien de robuuste infrastructuur en wijdverspreide netwerkconnectiviteit van de faciliteit is de Schiphol Group van mening dat Terremark het beste in staat is om in zijn behoeften te voorzien.

”Het Nederlandse team van Terremark heeft jarenlange, bewezen ervaring met het leveren van superieure producten en diensten aan een klantenbestand dat enkele van de meest vooraanstaande ondernemingen van Europa omvat,” aldus Maarten de Groof, de executive vicepresident en commercieel directeur van de Schiphol Group. “Terremark heeft besloten om zijn aanwezigheid in Amsterdam te vergroten en zijn dienstenaanbod te verzorgen vanuit deze nieuwe, hooggeavanceerde faciliteit in het Schiphol-gebied. Een gebied dat onderdak biedt aan meer dan 500 internationaal georiënteerde bedrijven. Dit maakt Terremark in onze ogen tot de ideale partner om onze huidige en toekomstige behoeften op het gebied van IT-infrastructuur aan toe te vertrouwen.”

De sterke vraag vanuit de Europese markt naar zijn innovatieve dienstenaanbod vormde aanleiding voor Terremark om het Amsterdamse NAP te introduceren. Hiermee kan het voorzien in de vraag vanuit de markt en een nieuw knooppunt voor zijn Europese activiteiten opzetten. Terremark zal zijn nieuwe datacenter in Amsterdam rechtstreeks verbinden met zijn wereldwijde netwerk van NAP’s. Hierdoor krijgen klanten toegang tot de wereldwijde cloud computing-infrastructuur van Terremark, additionele connectiviteit en een reeks van geavanceerde oplossingen op het gebied van disaster recovery, gegevensopslag en informatiebeveiliging.

“De introductie van ons Amsterdamse NAP-project vormt het resultaat van ons aanhoudende succes binnen de Europese markt. Het NAP geeft blijk van de sterke prestatie die ons Europese team heeft geleverd en de krachtige vaardigheden van ons managementteam in de regio,” aldus Manuel D. Medina, de voorzitter en CEO van Terremark. “Wanneer ons NAP in Amsterdam is voltooid, zullen wij beschikken over een uniek, uiterst geavanceerd datacenter van waaruit we onze zeer gewilde en alom geroemde dienstenaanbod kunnen verzorgen. Een belangrijk onderscheidend aspect van ons bedrijf is ons vermogen om Europese klanten keer op keer te voorzien van betrouwbare IT-infrastructuuroplossingen van wereldformaat. Deze expertise heeft een belangrijk aandeel gehad in ons aanhoudende succes in deze regio.”

Over Terremark Worldwide, Inc.
Terremark Worldwide (NASDAQ:TMRK) is een baanbrekende wereldwijde leverancier van IT-infrastructuurdiensten. Voor het verzorgen van zijn dienstenaanbod maakt het bedrijf gebruik van het krachtigste en meest geavanceerde technologische platform binnen de branche. Terremark biedt zakelijke klanten en de overheidssector een uitgebreid aanbod van beheerde oplossingen, waaronder managed hosting, colocatie, disaster recovery, beveiliging, gegevensopslag en cloud computing-diensten. Hiertoe maakt het gebruik van zijn datacenters in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika, die diverse en wijdverbreide connectiviteit bieden. De Enterprise Cloud-architectuur van Terremark biedt klanten de mogelijkheid om de flexibiliteit, schaalgrootte en economische voordelen van cloud computing in te zetten ter ondersteuning van hun kritische bedrijfstoepassingen en Web 2.0-toepassingen. Het dienstenplatform DigitalOps® van Terremark combineert een integrale workflow voor systeembeheer met een functierijk klantenportaal. Raadpleeg voor meer informatie over Terremark Worldwide http://www.terremark.com.

Statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Terremark's actual results may differ materially from those set forth in the forward-looking statements due to a number of risks, including its ability to cross-sell across an acquired customer base, ability to increase revenue yields within facilities, ability to refinance existing debt, uncertainties and other factors, as discussed in Terremark's filings with the SEC. These factors include, without limitation, Terremark's ability to obtain funding for its business plans, uncertainty in the demand for Terremark's services or products, Terremark's ability to manage its growth, and the successful integration of operations of acquired companies. Terremark does not assume any obligation to update these forward-looking statements.

# # #

Geen opmerkingen:

Een reactie posten