woensdag 16 juni 2010

Talant selecteert Quest Software vWorkspace voor aanbieden werkplekken

Zorginstelling kiest voor functionaliteit en beheerseenvoud

Talant Zorg en Ondersteuning heeft Quest VWorkspace 7 geselecteerd voor het faciliteren van ruim 1500 gelijktijdige Terminal Server-sessies. De zorginstelling heeft de Quest-oplossing voor centraal beheerde desktops gekozen vanwege de rijke functionaliteit voor de eindgebruikers, de intuïtieve beheerinterface en de snelheid waarmee nieuwe applicaties kunnen worden uitgerold.

Talant ontstond op 1 januari 2002 uit een fusie van drie zorginstellingen . De zorginstelling biedt ondersteuning aan zo’n 3400 verstandelijk gehandicapten op het gebied van wonen, werk of dagbesteding en leren op meer dan 300 locaties in Friesland, variërend van 24-uur zorg per dag tot enkele uren begeleiding per week.

Het rekencentrum van Talant dateerde uit 2003 en was inmiddels afgeschreven. Nadat de IT-afdeling eerst alle processen in lijn had gebracht en HKZ-gecertificeerd was, stond ze voor de keuze om verder te gaan op basis van de aanwezige Citrix-architectuur of om een nieuwe weg in te slaan. De fusie met het verpleeg- en zorgcentrum Lindestede, nu Meriant, waarbij een Terminal Server-park voor vijfhonderd werkplekken geïntegreerd moest worden, versnelde het proces.

In een evaluatietraject met een IT-dienstverlener werd in eerste instantie geopteerd om nieuwe Citrix-licenties in combinatie met RES Powerfuse aan te schaffen. Deze oplossing voldeed zowel functioneel als technisch aan het door Talant samengestelde eisenprogramma. Binnen dit programma keek de IT-afdeling van Talant onder andere naar gebruikerservaring, beheerseenvoud, bandbreedteverbruik en een efficiëntere uitrol van nieuwe applicaties.

De technologiekeuze veranderde na een second opinion door KPN Consulting, dat opteerde voor een oplossing met Microsoft Terminal Server en Quest vWorkspace. In een ‘proof of concept’-fase werden de prestaties van beide architecturen over een beperkte bandbreedte nauwgezet getest, waarbij Quest vWorkspace goed aan de verwachtingen voldeed. Uiteindelijk werd de aanbesteding om de werkplekken te ‘upgraden’ ook gewonnen door KPN Consulting. Zij zullen hun Future Ready Workspace-concept op basis van vWorkspace implementeren bij Talant voor in totaal 2500 werkplekken.

Geert Huiting, Hoofd Automatisering Concern Servicecentrum Talant, vertelt: “We doen heel veel IT-zaken centraal, ook de uitrol van werkplekken en het beheer ervan. Toen we voor de keuze stonden om onze Citrix-licenties te vernieuwen of een andere aanpak te kiezen, hebben we alle punten op een rijtje gezet om weloverwogen onze richting te bepalen. Een belangrijk voordeel van vWorkspace is dat we ook de werkplekken die niet via Terminal Server draaien, kunnen beheren vanuit dezelfde interface.”

Volgens Paolo Mariolu, Sales Manager BeNeLux van de Desktop Virtualisation Group bij Quest, onderstreept de keuze van Talant de kwaliteiten van het vWorkspace-platform. “We zijn zeer verguld met hun keuze. Het bewijst dat er meer serieuze spelers zijn om servergebaseerde desktops aan te bieden. We kunnen eindgebruikers een uitstekende werkervaring bieden en tegelijk het beheer van de werkplekken vereenvoudigen waardoor de werklast van de IT-afdeling vermindert.”

Over Quest Software
Meer dan ooit tevoren moeten organisaties slim werken en hun efficiency verbeteren. Quest Software creëert en ondersteunt producten voor systeemmanagement– door het helpen van onze klanten gaan we iedere dag sneller en makkelijker IT-uitdagingen aan. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.

# # #

Quest, Quest Software en het Quest logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Quest Software in de Verenigde Staten en sommige andere landen. Alle andere merken of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.


Weblinks waar in dit bericht naar verwezen wordt:
Quest Software: http://www.quest.com/
Talant: http://www.talant.nl
vWorkspace: http://www.vworkspace.com/solutions/vWorkspace/enterprise.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten