vrijdag 8 januari 2010

FrieslandCampina schakelt Verizon Business in voor transformatie van wereldwijd WAN

IP-netwerk maximaliseert de voordelen van veilig, gestroomlijnd WAN-platform
AMSTERDAM – FrieslandCampina, een van ’s werelds grootste zuivelcoöperaties, heeft Verizon Business ingeschakeld om een IP-gebaseerd WAN te leveren om optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen van een veilig, gestroomlijnd datacommunicatieplatform.

Verizon Private IP, een wereldwijd MPLS-netwerk, zal FrieslandCampina van snelle en betrouwbare verbindingen voorzien. Kantoormedewerkers en mobiele werknemers kunnen op deze manier op eenvoudige en veilige wijze toegang krijgen tot bedrijfskritische toepassingen. Het hoofdkantoor van FrieslandCampina bevindt zich in Amersfoort. Het bedrijf heeft 21.000 werknemers en leden-melkveehouders en partners in alle delen van de wereld.
Het professional services-team en managed security-team van Verizon Business zullen zorgdragen voor een soepele overgang naar de nieuwe netwerkomgeving. De managed security services van Verizon Business zullen daarnaast de bedrijfskritische gegevens van de coöperatie van extra bescherming voorzien. Het doel is om FrieslandCampina in staat te stellen om op snelle wijze optimaal gebruik te maken van het volledige potentieel van zijn nieuwe netwerkinfrastructuur om de productiviteit te verbeteren en de groei van de onderneming te ondersteunen.

De dagelijkse bedrijfsactiviteiten van FrieslandCampina zijn in sterke mate afhankelijk van de netwerkinfrastructuur, die de zuivelboerderijen van 16.000 leden van de coöperatie en verkooplocaties in 27 internationale markten met elkaar verbindt en ondersteuning biedt voor de bestellingen van klanten en wereldwijde toevoerketen. Het bedrijf, dat in het begin van 2009 ontstond als gevolg van een fusie tussen Friesland Foods en Campina, erfde als gevolg van deze fusie ongelijksoortige netwerken en uiteenlopende service providers over. Het beheer hiervan was uiterst kostbaar en tijdrovend. De coöperatie besloot hierop om zijn WAN onder te brengen bij één leverancier om kostenbesparingen en beheerefficiëntie te realiseren, de prestatie te verbeteren en de wereldwijde groei van de onderneming te ondersteunen.

Nuria Simo, de CIO van FrieslandCampina: “Onze bedrijfsstrategie bestaat erin om een werkelijk wereldwijde, innoverende, betrouwbare en flexibele onderneming te zijn. Voor ons bedrijfsmodel is het van essentieel belang om de beschikking te hebben over één wereldwijd netwerk dat al onze bedrijfsactiviteiten ondersteunt. Ons nieuwe netwerk zal een veilige basis bieden voor toekomstige strategische projecten naarmate onze onderneming verder groeit. Voorbeelden van geplande projecten zijn onder meer een migratie naar een wereldwijde voice-over-IP (VoIP)-omgeving en andere oplossingen op het gebied van IP-communicatie. We hebben voor Verizon Business gekozen vanwege zijn wereldwijde reikwijdte en bewezen leiderschap wat betreft al onze bedrijfskritische IT-behoeften, van netwerktechnologie en beveiliging tot oplossingen en diensten. Als bestaande leverancier van FrieslandCampina heeft Verizon Business reeds bewezen een solide zakelijke partner te zijn. Zo heeft het de nodige tijd geïnvesteerd om onze bedrijfsactiviteiten beter te leren kennen.”

Jeff Rallet, regional sales vice president Continental Europe bij Verizon Business: “FrieslandCampina is een goed voorbeeld van een complexe onderneming die de waarde van IT-oplossingen onderkent en realiseert om de groei van zijn organisatie te ondersteunen. Door gebruik te maken van de technologie en beveiligingsoplossingen van Verizon Business kunnen ondernemingen optimaal profiteren van de mogelijkheden die de wereldwijde markt te bieden heeft. FrieslandCampina is goed op weg om de voordelen van deze aanpak te realiseren, en we zien ernaar uit om de toekomstige bedrijfsambities van de coöperatie te ondersteunen naarmate de organisatie verder groeit.”

Over FrieslandCampina
FrieslandCampina voorziet miljoenen mensen in meer dan honderd landen verspreid over de hele wereld van melkproducten, kaas, boter en ingrediënten. Wij zijn gefascineerd door de kracht en de mogelijkheden van melk. Wij willen mensen vooruit helpen in hun leven door meer uit melk te halen. Wij hebben meer dan 130 jaar zuivel op onze naam staan. Wij zijn een coöperatieve organisatie en werken als team met elkaar samen. Wij kunnen op elkaar vertrouwen.
Bij elke stap in de zuivelketen geven onze 16.000 ledenmelkveehouders en 21.000 werknemers blijk van hun deskundigheid. Wij streven voortdurend naar het verbeteren van onze prestaties. Innovatie, leiderschap en ondernemerschap zijn kenmerkende eigenschappen voor ons handelen. Onze klanten en consumenten staan voor ons centraal. Hierdoor zijn we in staat om onze eigenaren, de leden-melkveehouders, goede financiële resultaten te bieden, zonder daarbij de balans tussen natuur, mensen en ons bedrijf uit het oog te verliezen.

Over Verizon Business
Verizon Business, onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ) is een wereldwijde leider op het gebied van communicatie- en IT-oplossingen. Wij combineren professionele expertise met ‘s werelds meest verbonden IP-netwerk om klanten bekroonde communicatie-, IT-, informatiebeveiligings- en netwerkoplossingen te bieden. Wij verbinden op veilige wijze de hedendaagse extended enterprise van mobiele of geografisch ver van elkaar verwijderde klanten, partners, leveranciers en werknemers, zodat hun productiviteit en efficiëntie wordt verbeterd en het milieu wordt ontzien. Een groot aantal van ’s werelds grootste bedrijven en overheden — waaronder 96 procent van alle bedrijven uit de Fortune 1000 en duizenden overheidsinstellingen en onderwijsorganisaties — vertrouwt op onze professional services, managed services en netwerktechnologieën voor het versnellen van hun operationele activiteiten. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten