vrijdag 15 januari 2010

NIEUWE DELL OPTIPLEX XE IS GERICHT OP OEM’S EN RETAILOMGEVINGEN

• ‘Embedded’ desktop-oplossing is speciaal gebouwd voor veeleisende OEM’s, retailers en bedrijven die behoefte hebben aan pc’s met een levenscyclus tot 3,5 jaar
• Uiterst aanpasbaar ontwerp past binnen kleine behuizingen en is zware omstandigheden de baas
• Flexibel systeembeheer op afstand en ingebouwde systeembewaking voor point-of-sale-oplossingen


Amsterdam, 12 januari 2010 – Dell introduceert vandaag de zeer flexibele OptiPlex XE desktopcomputer voor Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en de detailhandel.

Het nieuws
Dell OptiPlex XE —op maat gemaakt en uiterst aanpasbaar
De OptiPlex XE is speciaal ontworpen om 24 uur per dag, 7 dagen per week te presteren onder zware omstandigheden en de invloed van grote hitte en stofrijke omgevingen te minimaliseren. De desktopcomputer is het resultaat van Dell’s toewijding om maatoplossingen te bieden die perfect aansluiten op de behoeften van haar klanten. De computer kan op eenvoudige wijze worden gebruikt in medische wagens, videotheken, point-of-sale (POS)-oplossingen binnen de detailhandel en voor andere speciale implementaties die om vereenvoudigd beheer op afstand en duurzame systeemstabiliteit vragen.

Overige producteigenschappen zijn:
• Warmtetolerantie tot 55° C en ondersteuning voor alle mogelijke inbouwscenario’s. De computer is bij uitstek geschikt voor gebruik binnen gesloten ruimten. De standaard poortafdekkingen bieden bescherming tegen stof, terwijl een optioneel stoffilter verder kan helpen om de downtime te reduceren die gepaard gaat met het verwijderen van stof.
• Dankzij de langdurige stabiliteit, een productlevenscyclus van 3,5 jaar en een beheerde overgangsperiode van zes maanden is het voor klanten uiterst eenvoudig om voor een consistente omgeving te zorgen en tegelijkertijd voor de toekomst te plannen;
• Ondersteuning voor Microsoft Windows 7, Vista, XP, POSReady1 en Ubuntu Linux;
• Ondersteuning voor een brede reeks van randapparatuur, inclusief ondersteuning voor PS/2-, seriële (RS-232)-, VGA- en tot 10 USB-verbindingen en de mogelijkheid van een combinatie van USB-verbindingen en seriële verbindingen met stroomvoorziening;
• Superieure productiviteit en een chassisontwerp dat eenvoudig onderhoud biedt zonder de noodzaak van gereedschap, Dell ProSupport for IT Fast Track Dispatch voor snelle toegang tot onderdelen, systeembeheer op afstand met Broadcom TruManage en optionele aanvullende mogelijkheden op het gebied van systeembewaking die een einde maken aan downtime;
• Mogelijkheden op het gebied van (gegevens)beveiliging, zoals volledige schijfencryptie, waarschuwingen bij pogingen tot het openmaken van het chassis en RAID 1-ondersteuning. Deze mogelijkheden helpen bedrijven om hun activa te beschermen, de integriteit van hun gegevens te waarborgen en te voldoen aan de richtlijnen van de wet- en regelgeving2;
• Milieuvriendelijke stroomvoorziening met energiebesparingen tot 88 procent, Dell Energy Smart-energieverbruiksinstellingen (beschikbaar voor specifieke configuraties) en mogelijkheden op het gebied van Energy Star 5.0- en EPEAT Gold-compliance.

De Dell OptiPlex XE biedt de langste productlevenscyclus in zijn klasse en is bestand tegen een 50 procent hogere bedrijfstemperatuur dan alle andere systemen binnen de OptiPlex-serie. De OptiPlex XE biedt zo uitgebreidere mogelijkheden op het gebied van systeembeheer en is warmtetoleranter dan de HP rp5700.

Via zijn speciale OEM-divisie biedt Dell OEM’s integrale oplossingen, van de mogelijkheid om de OptiPlex XE aan te passen en onder het eigen merk te verkopen tot fabrieksintegratie, diensten op maat en wereldwijde ondersteuning. De Retail Point-of-Sale (POS)-oplossingen van Dell bieden daarnaast optionele geïntegreerde oplossingen, van klantgerichte technologie voor opslagautomatisering tot back office-systemen voor gegevensopslag.

Dell Services biedt gedurende de volledige levenscyclus van de OptiPlex XE een reeks van uiterst aanpasbare service- en ondersteuningsoplossingen zoals Dell ProSupport3 en Dell ProManage. Daarnaast levert Dell een krachtige reeks van diensten aan bedrijven die van plan zijn om naar Windows 7 te migreren.

De Dell OptiPlex XE kan met ingang van vandaag worden besteld vanaf een prijs van €499. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com/optiplex.

Citaten:
“Of er nu behoefte is aan oplossingen voor de zware industrie, winkeltransacties of veeleisende detailhandelomgevingen, Dell begrijpt als geen ander de noodzaak om technologie, stabiliteit en een grootschalige implementatie met elkaar in evenwicht te brengen,” aldus Brian Slaughter, manager van de Retail Solutions Group van Dell. “Met zijn hogere temperatuurdrempel, langere productlevenscyclus en ondersteuning voor alle mogelijke inbouwscenario’s is de OptiPlex XE een systeem dat naadloos binnen elke bedrijfsomgeving past.”

“Het doet ons een genoegen om ons marktleidend aanbod van desktopcomputers en werkstations uit te breiden met een systeem dat voorziet in de unieke behoeften van OEM’s die binnen een brede reeks van branches actief zijn,” aldus Rick Froehlich, de vice-president en algemeen directeur van Dell OEM. “Ik ben er zonder meer van overtuigd dat deze computer de juiste balans biedt van kwaliteit, stabiliteit en speciale mogelijkheden en door OEM’s zal worden beschouwd als uitstekend alternatief voor merkloze of in eigen beheer vervaardigde hardware.”

Over Dell:
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar klanten en partners en voorziet hen van innovatieve technologie en diensten die hen optimale waarde bieden. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Aanvullende informatie:
• Afbeeldingen van de nieuwe systemen zijn beschikbaar op de Officiële Flickr Photostream van Dell
• Direct2Dell-weblog
• Dell Enterprise Inside IT-weblog
• Dell OptiPlex Page

# # #
1 Na de introductie verkrijgbaar.
2 TPM niet in alle regio’s beschikbaar.
3 De beschikbaarheid en algemene voorwaarden van Dell Services verschillen per regio. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com/servicedescriptions.
Dell en OptiPlex zijn merken van Dell Inc. Dell claimt op geen enkele wijze enig eigendomsrecht ten aanzien van andere merken en namen dan zijn eigen merken en handelsnamen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Marcus Birke AxiCom Cohn & Wolfe PR +31 (0)20 626 4092 marcus.birke@axicom-benelux.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten