dinsdag 26 januari 2010

Neverfail introduceert de Continuous Availability Director

Nieuwe beheerconsole biedt een business-gericht overzicht van high availability- en disaster recovery-implementaties om de bescherming van bedrijfstoepassingen te waarborgen

LOENEN AAN DE VECHT, Nederland – 26 januari 2010 – Neverfail®, de wereldwijde leverancier van betaalbare oplossingen voor continue beschikbaarheid en disaster recovery, introduceerde vandaag de Neverfail Continuous Availability Director. Deze oplossing vormt onderdeel van de Neverfail Continuous Availability Suite en omvat een centrale beheerconsole voor Neverfail-implementaties die een business-gericht overzicht biedt van de high availability en disaster recovery voor systemen, processen en services die van verschillende toepassingen afhankelijk zijn.

Om een einde te kunnen maken aan de downtime voor eindgebruikers en bedrijfskritische systemen is volledige bescherming en volledig beheer van alle belangrijke applicatieservers vereist. Traditionele oplossingen voor het beheer en de bescherming van de beschikbaarheid van deze systemen zijn echter complex en tijdrovend, aangezien elke applicatieserver afzonderlijk moet worden beheerd en beschermd. De Neverfail Continuous Availability Director maakt een einde aan dit probleem door beheer van en controle over alle bedrijfskritische systemen vanaf een centrale te bieden.

“Bij het ontwikkelen van een architectuur voor continue beschikbaarheid dient de gebruikerservaring centraal te staan,” aldus Donna Scott, VP bij Gartner. “Deze ervaring is afhankelijk van de beschikbaarheid van verschillende IT-services en toepassingen die bedrijfsprocessen ondersteunen. Het is daarom van belang dat elke architectuur voor continue beschikbaarheid en disaster recovery in staat is om service levels voor de verschillende IT-services te waarborgen.”

Door het beheer, de bewaking en de configuratie van alle bedrijfskritische systemen en onderliggende applicatieservers vanaf een centrale locatie te verzorgen biedt Neverfail Continuous Availability Director een daadwerkelijk business-gericht overzicht. Met een speciale gebruikersinterface kunnen bedrijven nu voor het eerst de beschikbaarheid op groepsniveau visualiseren. Ze kunnen de beschikbaarheid raadplegen per bedrijfsproces (productie, kwaliteitscontrole), bedrijfssysteem (SharePoint, mobile messaging), bedrijfsdienst (boekhouding, salarisverwerking) of organisatorische eenheid (kantoor in Amsterdam, mediadivisie, financiële afdeling).

“Bedrijfssystemen en –toepassingen kunnen niet in een vacuüm bestaan,” aldus Andrew Barnes, senior vice president Corporate Development bij Neverfail. “Door centraal overzicht te bieden van elk stukje van de puzzel die continue beschikbaarheid is, vormt de Neverfail Continuous Availability Director een bindend element dat eindgebruikers op elk gewenst tijdstip toegang geeft tot de kritische bedrijfstoepassingen die zij nodig hebben om hun taak uit te kunnen voeren.”

Neverfail Continuous Availability Director draait op het Application-Aware Management Framework (AMF) van Neverfail, dat zorgdraagt voor de continue beschikbaarheid van verschillende toepassingen. De centrale beheerconsole van Continuous Availability Director voegt een laag van bedrijfsinzicht toe aan de beschikbaarheid van toepassingen, zoals:

- Een business-gericht overzicht van de bedrijfssystemen, de onderliggende applicatieservers en hun onderlinge afhankelijkheden.
- Een centraal statusoverzicht (kennisgevingen, waarschuwingen etc.).
- Een gedetailleerde grafische weergave van de switch-over- en fail-over status.
- Een in- en uitklapbare weergave van de status van bedrijfsregels en gebeurtenissen (voor het geheugen, de schijven, processors etc.).
- Vereenvoudigde visualisatie en configuratie van waarschuwingen.

Beschikbaarheid

Neverfail Continuous Availability Director is met directe ingang beschikbaar als onderdeel van de Neverfail Continuous Availability Suite.

Over Neverfail

Neverfail is een toonaangevende softwareleverancier die betaalbare oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, high availability en disaster recovery levert die de productiviteit van gebruikers waarborgen. De softwareoplossingen van Neverfail stellen gebruikers in staat om voortdurend verbonden te blijven met bedrijfskritische softwaretoepassingen, in weerwil van storingen van hardware, software, besturingssystemen of het netwerk. Neverfail heeft zich ten doel gesteld om een einde te maken aan de downtime van toepassingen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, een einde te maken aan de zakelijke en IT-beheerkosten die gepaard gaan met de downtime van systemen en een productiever gebruik van IT-bronnen mogelijk te maken. Neverfail is lid van het Microsoft Gold Certified Partner-programma, het Microsoft US Managed ISV Alliance Partner-programma en de Microsoft SQL Server Always On Alliance. Raadpleeg voor meer informatie www.neverfailgroup.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten