woensdag 23 december 2009

vWorkspace 7.0 van Quest Software brengt virtual desktop management naar hoger niveau

Ondersteuning voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2, verbeterde gebruikerservaring en verminderde dataopslagvereisten

Amsterdam, Nederland, 23 december 2009 – Quest Software, Inc. (Nasdaq: QSFT) kondigt de beschikbaarheid aan van Quest vWorkspace 7.0, de desktopvirtualisatie-oplossing voor vereenvoudiging van het aanbieden en beheer van virtuele desktops, evenals het gebruik ervan. Naast het VMware-platform ondersteunt vWorkspace nu ook VMware Linked Clones, die de vereiste dataopslag voor virtuele desktops aanzienlijk vermindert. Andere nieuwe functies betreffen een verbeterde gebruikerservaring en een ruimere keuze in ondersteunde desktop-platformen. vWorkspace beheert virtuele desktops, stelt ze beschikbaar en maakt de verbinding mogelijk met de fysieke desktop, waardoor desktopomgevingen veranderen in een on-demand service met een optimale gebruikerservaring via het LAN en WAN.

“Return on investment en besparingen op het gebied van de ‘total cost of ownership’ vertragen bij veel organisaties de adoptie van desktopvirtualizatie,” aldus Chris Wolf, senior analyst bij de Burton Group. “Door tooling in te zetten die de TCO verlagen door desktop image management te centraliseren en zelfbediening te introduceren zonder impact op de gebruikerservaring, zijn belangrijke kostenbesparingen te behalen bij het onderhouden van een virtuele desktopinfrastructuur. Oplossingen die onafhankelijk van de hypervisor werken, kunnen de investeringskosten verder verlagen, omdat ze IT-afdelingen in staat stellen te onderhandelen met de hypervisor-fabrikanten over de kosten van de virtuele infrastructuur aan de serverkant.”

Simon Pearce, division vice president en general manager bij de Desktop Virtualization Group van Quest, geeft aan: “Quest biedt haar klanten de flexibiliteit en uitgebreide functionaliteit om een VDI-omgeving te laten aansluiten op hun zakelijke behoeften. Onafhankelijk van het platform of het gebruikersprofiel kunnen bedrijven hun virtuele desktopomgeving met Quest vereenvoudigen, de beheersbaarheid vergroten en de kosten voor dataopslag en IT-infrastructuur verlagen. Quest vWorkspace biedt de componenten die gebruikers nodig hebben voor een uitgebalanceerde virtuele desktopomogeving.”

Nieuwe functies in vWorkspace zorgen voor een nog betere gebruikerservaring en omvatten:

· Flash multimedia acceleratie – Versnelt de weergave van flash media binnen Internet Explorer voor een betere ervaring van de eindgebruiker.

· Ondersteuning voor VMware Linked Clones – Voegt ondersteuning toe voor VMware Linked Clone-technologie om snel virtuele desktops beschikbaar te stellen vanuit één master image. Deze “single image management”-technologie vermindert de benodigde schuifruimte voor dataopslag van virtuele desktops aanzienlijk.

· Uitgebreide platformondersteuning – Breidt de platformonafhankelijkheid van vWorkspace verder uit door support voor Windows 7; Windows 2008 en 2008 R2; Windows Vista; System Center Virtual Machine Manager 2008 R2; en Parallels Virtuozzo Containers (x86 and x64).

Voor meer informatie over vWorkspace 7.0 bezoekt u http://www.quest.com/vWorkspace-NewRelease7-PressRelease.

Over Quest Software, Inc.


Meer dan ooit tevoren moeten organisaties slim werken en hun efficiency verbeteren. Quest Software creëert en ondersteunt producten voor systeemmanagement– door het helpen van onze klanten gaan we iedere dag sneller en makkelijker IT-uitdagingen aan. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.

# # #

Quest, Quest Software, Spotlight, Foglight en het Quest logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Quest Software in de Verenigde Staten en sommige andere landen. Alle andere merken of product namen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

URL’s in dit persbericht:

Quest Software, Inc.: www.quest.com
Quest vWorkspace: www.vworkspace.com


--------------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten