dinsdag 27 augustus 2013

Dell Networking verdubbelt doorvoersnelheden met het S6000 Data Centre Switching Platform

  • De Dell Networking S6000 vergroot de efficiëntie van fysieke infrastructuren door een verdubbeling van de 10/40GbE-poortdichtheid. 
  • Geavanceerde softwarefunctionaliteit voor netwerkvirtualisatie en SDN verenigt fysieke en virtuele omgevingen en maakt het mogelijk de VMware NSX-controller in te zetten voor VMware vCenter-implementaties.
  • Geïntegreerde virtualisatie- en automation mogelijkheden zorgen voor schaalbaarheid en vereenvoudiging van virtuele infrastructuur via de Dell Open Automation-framework.

·         


Amsterdam, 26 augustus 2013Dell Networking heeft zijn S-serie uitgebreid met de S6000. Dit 1RU 10/40GbE switching-platform biedt de hoogste poortdichtheid en is speciaal ontwikkeld voor sterk gevirtualiseerde datacenters. Het platform verbruikt tot 50 procent minder stroom dan eerdere generaties top-of-rack switches. Dankzij de ingebouwde virtualisatie- en automatiseringsmogelijkheden kunnen klanten grotere gevirtualiseerde implementaties realiseren. Deze nemen minder ruimte in beslag en dichten de kloof tussen gevirtualiseerde en niet-gevirtualiseerde aspecten van hun infrastructuur.


Snellere transformatie van datacenters
Moderne datacenters ondergaan momenteel snelle en ingrijpende veranderingen:
·         Het toenemende gebruik van servervirtualisatie en cloud computing vraagt om implementaties met een hogere dichtheid en een forse toename van de bandbreedte.
·         De groeiende aanwezigheid van oost-westverkeer binnen datacenters als gevolg van nieuwe typen workloads, zoals Hadoop, VDI, internet- en cloud-applicaties, zet veel klanten ertoe aan over te stappen op nieuwe netwerkarchitecturen die voor maximale efficiëntie en kostenbesparingen zorgen.

De hoogste dichtheid, doorvoersnelheden en energie-efficiëntie
·         Hoge poortdichtheid: Met 32 40GbE-poorten of 96 10GbE-poorten plus 8 40GbE-poorten (1RU) biedt de S6000 ondersteuning voor nieuwe en flexibelere netwerkarchitecturen voor racks met een hoge dichtheid.
·         Hoge doorvoersnelheden: De S6000 biedt snelheden tot 2,56 Tbps, twee keer zoveel als vergelijkbare producten, in een standaard 1RU vormfactor.
·         Energie-efficiëntie: Het S6000-platform is gecertificeerd als onderdeel van de Fresh Air-koelingoplossing van Dell voor servers, storage en networking. Dankzij de thermische en betrouwbaarheid eigenschappen van deze oplossing kunnen klanten hun datacenters op nog hogere temperaturen laten draaien. Dit resulteert in een reductie van de onderhouds- en infrastructuurkosten en het energieverbruik.

Ingebouwde mogelijkheden voor netwerkvirtualisatie, SDN en automatisering
·         De S6000 biedt geavanceerde functionaliteit voor netwerkvirtualisatie en software-defined networking (SDN). Bijvoorbeeld layer 2 gateway-functionaliteit voor gebruik in combinatie met VMware NSX™. Dit maakt het mogelijk het verkeer van gevirtualiseerde en niet-gevirtualiseerde omgevingen te verenigen.
·         Dell kijkt ook naar verbeterde functionaliteiten in Active Fabric Manager (AFM) 2.0, een oplossing die specifiek voor VMware-omgevingen is ontwikkeld. Active Fabric Manager vereenvoudigt de configuratie, het beheer en de bewaking van Dell Active Fabric leaf- en spine-elementen. Met AFM 2.0 introduceert Dell command line functionaliteit voor VMware vSphere® Distributed Switch. Klanten kunnen hiermee fysieke en virtuele fabric switches configureren op basis van gemeenschappelijke ontwerptemplates en een standaard command line syntaxis. 
·         Net als alle andere oplossingen binnen de Dell Networking S-reeks biedt de S6000 ondersteuning voor OpenFlow ter ondersteuning van controller-gebaseerde toepassingen zoals; Bare Metal Provisioning (BMP) voor snelle en geautomatiseerde implementaties; Virtual Server Networking (VSN) voor geautomatiseerde VM-mobiliteit en VLAN-configuraties; en Perl- en Python-scripting voor maximale programmeerbaarheid en development operations (DevOps)-samenwerking. Dit alles maakt de S6000 tot een uitermate flexibele oplossing die de operationele processen vereenvoudigt.

Beschikbaarheid
Dell verwacht dat het S6000 switching-platform in het derde kwartaal van zijn boekjaar 2013 wereldwijd beschikbaar zal zijn.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.

Mediacontact:
Simone
Dell
+31 (20) 674 4737
Jeff Ronge
AxiCom
+31 (20) 754 69861 opmerking: