vrijdag 6 september 2013

Nieuwe software-competenties stellen channel partners Dell in staat End-to-End oplossingen te leveren


 • Nieuwe software competenties bieden gespecialiseerde trainingen voor Dell PartnerDirect partners
 • Het Dell PartnerDirect Service Provider programma biedt zakelijke en technische ondersteuning, prijsbeleid en facturatie op maat en specifiek op het service provider programma afgestemde aanvullende voordelen
 • Trusted advisors profiteren van nieuw programma voor commerciële referenties

AMSTERDAM, Sept. 6, 2013 – Dell kondigt verbeteringen aan voor zijn channel partner-programma’s. Het Partnerdirect-programma wordt uitgebreid met vier nieuwe software-competenties. Daarnaast worden nieuwe service provider- en referentieprogramma’s aangekondigd.

Met de uitbreidingen benadrukt Dell zijn toewijding aan de channel partners door ze in staat te stellen end-to-end oplossingen te verkopen via één eenvoudig programma. Hiermee kunnen ze de omvang en omzet van hun samenwerking vergroten. Partners die een mix van hardware en software verkopen kunnen nu de Premier-status bereiken door een gecombineerde competentie. Partners die zich specialiseren in een specifieke productlijn kunnen hierin ook de Premier-status bereiken door een aanvullende training te volgen.

Vandaag vindt ook de officiële overgang plaats van de bestaande Noord-Amerikaanse en EMEA-partners uit separate-partnerprogramma’s, zoals Quest Partner Circle, naar het PartnerDirect-programma. De KACE-, AppAssure-, en SonicWall-partners zijn in een eerder stadium al overgeheveld naar het PartnerDirect-programma en passen goed binnen de vier vandaag aangekondigde software-competenties.

Het Dell PartnerDirect program richtte zich in het verleden op het vergemakkelijken en promoten van hardware-verkoop voor Dell-partners. In het afgelopen jaar heeft Dell een voortvarende strategie gelanceerd met als doel schaalbare enterprise software op te nemen in zijn portfolio. Deze oplossingen omvatten onder meer datacenter en cloud management, information management, mobile-workforce management, beveiliging en databescherming. Vandaag de dag is Dell’s software-divisie één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met een omzet van 1,2 miljard dollar, 90% van de Fortune 1000-bedrijven als klant en wereldwijde ondersteuning van 6.000 werknemers.

Dell Software PartnerDirect Competenties
De uitbreidingen van het partnerprogramma omvatten op maat gemaakte voorwaarden en omzetdrempels voor software-partners die die Premier- of Preferred Partner-status willen bereiken. De software-competenties stellen Dell in staat beter te voldoen aan de wensen van al zijn channel partners.

PartnerDirect competenties bieden gespecialiseerde leergangen waarmee channel partners hun kennis kunnen bewijzen en etaleren. Door zich te onderscheiden kunnen ze hun winstgevendheid vergroten en concurrentievoordelen behalen. De nieuwe software-competenties zijn:

 • Beveiliging: Inclusief identiteits- en toegangsbeheer en beveiliging van netwerken, end-points en e-mail.
 • Systeembeheer: Inclusief client management, performance monitoring, Windows Server management, virtualisatie en cloud
 • Gegevensbescherming: Inclusief enterprise backup/recovery, virtuele bescherming, applicatiebescherming en disaster recovery
 • Informatiebeheer: Inclusief database management, business intelligence/analytics, applicatie- en data-integratie en big data analytics

Dell Software partners kunnen nu profiteren van belangrijke PartnerDirect-voordelen als:
 • Nieuwe wegen naar de Premier status om meer omzet te behalen, inclusief een gecombineerde competentie voor partners die Dell’s end-to-end hardware- en software-oplossingen leveren.
 • Beloningen voor prestaties in training en verkoop via Dell Partner AdvantEdge
 • Financiering van Marketing en Market Development voor lead generatie
 • Laagdrempelige ondersteuning op elk kennisniveau van de Certified Partner Resource Desk
 • Online en door instructeurs begeleide training gratis of tegen zeer lage kosten beschikbaar.

“Getrainde partners verkopen vier keer zoveel als hun ongetrainde soortgenoten,” stelt Marvin Blough, executive director Worldwide Channels and Alliances voor Dell Software. “Wij zijn blij dat we onze partners een geweldig scala aan nieuwe voordelen kunnen bieden waarmee ze hun omzet kunnen vergroten en de relaties met klanten kunnen verdiepen. Het is voor iedereen pure winst dat we deel uitmaken van één programma met end-to-end oplossingen en eindeloze mogelijkheden.”

Service Providers
PartnerDirect is ook uitgebreid met een nieuw Dell Service Provider program. Meer dan 150 Dell Software-producten zijn momenteel beschikbaar voor service providers waarmee ze hun bedrijfsprocessen enorm kunnen vereenvoudigen. Service providers kunnen gebruik maken van flexibele prijsmodellen en facturatiemogelijkheden die worden afgestemd op hun unieke bedrijfsmodel. In veel gevallen verloopt dit slechts via één contract, een gebruiksrapport en één factuur per maand of kwartaal. Dat stelt service providers in staat Dell-oplossingen te gebruiken voor het beheer van Windows messaging, collaboratie en identiteitsbeheer, evenals virtuele omgevingen, databases en applications zonder additionele kosten voor hen of hun klanten. De voordelen van het Dell Service Provider-programma omvatten ook ondersteuning bij marketing- en business planning, training en certificatie.

Referentieprogramma
Dell introduceert ook een referentieprogramma voor Dell Software-oplossingen die worden verkocht in de commerciële sector. Dit programma beloont partners die optreden als ‘trusted advisors’ en het verkoopproces ondersteunen door te verwijzen naar Dell Software-oplossingen. Net als bij andere PartnerDirect-incentives is de belonging voor referenties gelieerd aan de betrokkenheid van de partner.

Marktmogelijkheden
De uitbreidingen van het Dell PartnerDirect-programma bieden grote mogelijkheden voor Dell’s channel partners. Recente marktonderzoeken illustreren de kansen voor partners in gebieden als systeembeheer, cloud-technologie, enterprise mobility, databescherming en toegangsbeheer:
 • Gartner rapporteert dat de markt voor IT operations management software in 2012 met 5 procent groeide en $18 miljard omzet genereerde[1]. Gartner concludeerde ook dat de markt voor enterprise distributed system backup/recovery software market goed was voor een omzet van $4.4 miljard in 2012, en naar verwachting zal groeien naar een omzet van $6.8 miljard in 2017, door de komende vijf jaar gemiddeld 9,0 procent per jaar te groeien.[2]
 • Harvard Business Review ontdekte dat 85 procent van alle bedrijven verwacht veel of op zijn minst regelmatig gebruik te gaan maken van cloud-technologie in de komende drie jaar.[3]
 • IDC stelt dat de markt voor identiteits- en toegangsbeheer in 2012 een omvang had van $4.4 miljard in 2012, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 9.4 procent.[4]

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Jeff Ronge
AxiCom
+31 (0)20 75469 84


[1] Gartner “Market Share Analysis: IT Operations, Management Software, Worldwide, 2012” by Laurie F. Wurster, Federico De Silva, Matthew Cheung, 3 May 2013 
[2] Gartner “Magic Quadrant for Enterprise Backup/Recovery Software” by Dave Russell, Pushan Rinnen, 5 June 2013
[3] Harvard Business Review, “How the Cloud Looks from the Top: Achieving Competitive Advantage In the Age of Cloud Computing” 2011
[4] IDC, “Worldwide Identity and Access Management 2013–2017 Forecast” Doc # 241685, June 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten