dinsdag 27 augustus 2013

Dell lanceert nieuwe generatie Latitude Ultrabooks en laptops met touch screens

•    Nieuwe Latitude 7000 zakelijke Ultrabooks bieden gebruikers mobiliteit
•    De Latitude 5000-reeks biedt bedrijven optimale beveiliging en beheermogelijkheden
•    Nieuwe Latitude 3000-reeks biedt betrouwbare en betaalbare functionaliteit
•    Optionele touch screens maken Windows 8 toegankelijk voor elk bedrijf

AMSTERDAM, 27 augustus 2013 — Dell breidt zijn aanbod van veilige, beheerbare en betrouwbare zakelijke pc’s uit met Ultrabooks™ uit de Latitude 7000-reeks en laptops uit de Latitude 5000- en Latitude 3000-reeksen. De nieuwe modellen bieden een combinatie van design, kwaliteit en duurzaamheid voor bedrijven van elke grootte. De systemen uit de Latitude 7000-, 5000- en 3000-reeks zijn optioneel leverbaar met touch screens voor betere interactie met bijvoorbeeld klanten, scholieren of patiënten.

“Deze nieuwe toevoegingen aan de Latitude-reeks voorzien in de vraag van zakelijke klanten naar betaalbare touch-functionaliteit,” zegt Kirk Schell, vice president End-User Computing bij Dell. “De nieuwe Latitude 7000-reeks bouwt voort op het succes van de XPS en Latitude 6430u en zet de toon op het gebied van zakelijke laptops dankzij integrale beveiliging, beheereenvoud, optimale betrouwbaarheid en een strak ontwerp. Met de Latitude 5000- en 3000-reeksen komen we tegemoet aan de behoeften van drukbezette en mobiele werknemers met laagdrempelige oplossingen van zakelijke kwaliteit.”

Optimale beveiliging, beheereenvoud en betrouwbaarheid
De Latitude 12 en Latitude 14 uit de 7000-reeks bieden een selectie van de beste Dell Data Protection-oplossingen; uitgebreide encryptie met Dell Data Protection| Encryption en geavanceerde authenticatie en malwarepreventie op basis van Dell Data Protection| Protected Workspace. Het ontwerp van de systemen bespaart ICT-afdelingen tijd en geld door optimale beheereenvoud, exclusieve Intel vPro-uitbreidingen en geautomatiseerde tools voor een snellere ingebruikname, verbeterde bewakingsmogelijkheden en eenvoudigere updates.

Elke Latitude Ultrabook en laptop is gefabriceerd met de beste materialen, zoals geborsteld aluminium, versterkte magnesiumlegering, sterke stalen scharnieren en geweven carbon fiber. De onderkant is duurzaam en voorzien van een poedercoating, het toetsenbord is morsbestendig en over het LCD-scherm zit een beschermende laag. Alle touch screens van Dell staan daarnaast garant voor een optimale kijkervaring, aanraakgevoeligheid, helderheid en duurzaamheid. De touch screens uit de Latitude 7000-, 5000- en 3000-reeksen zijn voorzien van Corning® Gorilla® Glass NBT™, met een tot 10 keer hogere krasbestendigheid1 dan natronkalkglas, het materiaal dat doorgaans voor laptopschermen wordt gebruikt. De Latitude-laptops zijn verder voorzien van StrikeZone™ schokbrekers, Fast Response Free-Fall-sensoren en een rubberen isolatie van de harde schijf. De laatste drie generaties van de Dell Latitude-reeks voldoen aan de strenge eisen van de externe duurzaamheidstests op basis van de militaire standaard MIL-STD 810G.

Specificaties Latitude 7000, 5000 en 3000 reeksen

De Ultrabooks uit de Dell Latitude 7000-reeks zijn:

–    Gemaakt voor mobiliteit; het 12-inch model is slechts 20 mm dik en weegt 1,3 kilogram2
–    Eenvoudig te beheren door de ICT-afdeling dankzij geïntegreerde beheermogelijkheden, waaronder Intel vPro-uitbreidingen van Dell en geautomatiseerde tools ter ondersteuning van Microsoft System Center en Dell KACE
–    Voorzien van de beste oplossingen voor eindpuntbeveiliging en geavanceerde malwarebeveiliging. De systemen bieden het hoogste niveau van FIPS 140-2-certificering voor encryptie van de systeemschijf (niveau 3).
–    Ontwikkeld voor betrouwbaarheid. De systemen hebben intensieve duurzaamheidstests ondergaan en zijn voorzien van hoogwaardige materialen zoals aluminium, een Tri-metal chassis en Corning Gorilla Glass NBT voor bescherming tegen krassen en andere schade en optimale helderheid
–    Enige zakelijke Ultrabooks die backwards compatible zijn met bestaande (E-) Latitude-dockingstations
–    Leverbaar met een innovatief draadloze WiGig-dockingstation. De Ultrabooks van Dell zijn daarmee de eerste systemen waarop gebruikers hun beeldscherm en randapparatuur kunnen verbinden zonder met kabels te hoeven stoeien.

De Latitude 14 en Latitude 15 uit de 5000-reeks voorzien in de belangrijkste behoeften van werknemers met optionele displays van 14,1 inch of 15,6 inch en andere belangrijke functionaliteit, waaronder:

–    Betrouwbare mobiele productiviteit met Intel-processors (tot Intel Core i7) met een ultralaag energieverbruik die garant staan voor een langere batterijduur, een optionele grafische kaart voor extra verwerkingskracht en een hoogwaardiger visuele ervaring en optionele SSD’s of Performance Solid State Hybrid Drives
–    Touchscreens met Corning Gorilla Glass NBT dat kras- en schadebestendig is en voor optimale helderheid zorgt
–    Mobiele breedband-, Bluetooth- en WLAN-opties voor optimale mobiliteit en connectiviteit en een HD-webcam en slim gepositioneerde microfoons voor efficiënte samenwerking vanaf vrijwel elke locatie
–    Compatibiliteit met dockingstations uit de Latitude E-reeks voor een probleemloze aansluiting van de bekroonde monitors, draadloze toetsenborden en draadloze muizen van Dell.

De Latitude 3000-reeks omvat Dells meest recente reeks van zakelijke laptops op instapniveau voor de onderwijssector en kleine bedrijven. De Latitude 14- en 15-inch laptops uit de Latitude 3000-reeks bieden:

–    een duurzaam en betrouwbaar chassis dat Highly Accelerated Life-tests heeft doorstaan, met inbegrip van tests van de scharnieren, het toetsenbord en de schokbestendigheid
–    vierde generatie Intel Core-processors met Turbo Mode voor een snelle gegevensverwerking
–    een discrete grafische kaart van zakelijk niveau met een videogeheugen tot 2 GB3 voor extra verwerkingskracht en een hoogwaardiger visuele ervaring
–    optimale mobiliteit dankzij een even dun (21 tot 25 mm) als licht (vanaf 2 kg)2 ontwerp
–    een keuze uit 14 inch en 15,6 inch LCD-schermen met antischitteringslaag voor een comfortabele kijkervaring en optionele aanraaktechnologie
–    geïntegreerde microfoon en HD-webcam voor samenwerking en interactie op afstand

Beschikbaarheid
De systemen uit de Dell Latitude 7000-reeks zijn per direct wereldwijd verkrijgbaar. Versies met aanraakschermen zijn verkrijgbaar vanaf 12 september 2013. De systemen uit de Latitude 3000-reeks zijn verkrijgbaar vanaf 12 september. De Latitude 5000-reeks is met ingang van oktober 2013 beschikbaar. Meer informatie over de Latitude-reeksen is beschikbaar op www.dell.nl/latitude.


Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.

1   Deze informatie is gebaseerd op krasbestendigheid- en duurzaamheidstests door Corning.
2   Het gewicht kan al naar gelang de configuratie en productievariabiliteit variëren.

3   1 GB vertegenwoordigt 1 miljard bytes. 1 TB komt overeen met 1 triljoen bytes. Er kan een aanzienlijke hoeveelheid systeemgeheugen worden gebruikt ter ondersteuning van de grafische kaart. Dit is afhankelijk van de omvang van het systeemgeheugen en andere factoren.Mediacontact:
 
Simone Versteeg    Dell    (+31) 20 674 4737    Simone_Versteeg@DELL.com

Ingrid Hamers    AxiCom  (+31) 20 754 6983    Ingrid.hamers@axicom.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten