vrijdag 19 april 2013

Nieuwe Dell Latitude laptop biedt scholen superieure beveiliging, beheermogelijkheden en productiviteit


AMSTERDAM, 19 april 2013 - Dell introduceert de Latitude 3330, een nieuwe laptop die scholen en docenten mobiliteit en productiviteit biedt voor een aantrekkelijke prijs. De nieuwe laptop helpt scholieren en docenten productiever te werken en leren, een doel waarbij Dell het onderwijs al langer van dienst is met een breed aanbod van oplossingen en diensten.

De Latitude 3330 is makkelijk te integreren in de bestaande IT-infrastructuur, waarmee onderwijsinstellingen tijd en geld besparen. Het duurzame ontwerp maakt de laptop bestand tegen de jongste scholieren en past moeiteloos op elk bureau en in elke rugzak of tas. En met een batterij die de een hele werkdag mee kan gaan biedt de laptop optimale productiviteit.

Betaalbaar, productief en interactief leren
Dell heeft de Latitude 3330 zo ontworpen dat leerlingen kunnen werken met verschillende besturingssystemen. De nieuwe laptop ondersteunt zowel Microsoft Windows 8, Windows 7 en Linux Ubuntu waarmee leerlingen de mogelijkheid krijgen om hun leeromgeving te personaliseren naar hun specifieke wensen thuis en op school.

 
De Dell Latitude 3330 biedt scholen toegang tot de functionaliteiten die ze het hardst nodig hebben, tegen een betaalbare prijs. De nieuwe laptop is voorzien van een 13,3 inch ontspiegeld beeldscherm en biedt daarnaast WiDi¹-ondersteuning en een HD 720 webcam voor samenwerking in virtuele klaslokalen. Om de Latitude 3330 bereikbaar te maken voor elk budget kunnen klanten kiezen uit diverse opslagtechnologieën, variërend van standaard harde schijven tot krachtige SSD’s. De laptop heeft VGA-, HDMI- en USB3.0-aansluitingen en optionele USB-docking. Het model is daardoor op eenvoudige wijze te verbinden met IT-infrastructuren in kantoren of scholen voor presentaties of lessen.

Dell introduceert ook een nieuwe oplossing, de Dell Mobile Computing Cart, voor het veilig opbergen, opladen en verplaatsen van apparatuur. Deze is verkrijgbaar in beheerde en onbeheerde versie. De ‘kar’ biedt ruimte voor een verscheidenheid aan apparatuur en formaten, waaronder Dell tablets, Ultrabooks en laptops, tot liefst 30 exemplaren van de Latitude 3330 kunnen in de kar worden geplaats. De beheerde versie van de Mobile Computing Cart kan tevens op afstand worden beheerd en automatisch updates uitvoeren in de avonduren, ideaal wanneer er meerdere systemen moeten worden beheerd op verschillende locaties.

Superieur in beveiliging en beheer
Binnen enkele maanden is Dell Data Protection | Encryption beschikbaar op de Latitude 3330 voor veilige samenwerking tussen werknemers of scholieren. Deze eenvoudig te beheren oplossing biedt flexibele encryptie van gegevens op pc’s, laptops, tablets, verwijderbare opslagmedia en publieke cloud-omgevingen. Met DDP|E kunnen specifieke data ecryptie eisen op afstand worden beheerd met één enkele console en een naleving wordt vereenvoudigd met een one-touch present policy. Ideaal voor het veilig beheren van vertrouwelijke data van leerlingen en medewerkers.

Dell biedt daarnaast oplossingen voor gecentraliseerd beheer, het automatiseren van processen en het reduceren van de support-kosten. Elk systeem is voorzien van een complete reeks tools die klanten tijd besparen tijdens het installeren, beheren en updaten van hun systemen. Dankzij de integratie met consoles, zoals Dell KACE en Microsoft System, kunnen klanten de laptops eenvoudiger installeren, configureren, beheren en bijwerken met de laatste updates.

Beschikbaarheid en prijzen
De Latitude 3330 is eind april beschikbaar vanaf €619. De Dell Mobile Computing cart is begin mei verkrijgbaar vanaf €3900 voor de beheerde configuratie en vanaf €1999.99 voor de onbeheerde configuratie. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten