maandag 15 april 2013

Dell Networking laat datacenters goedkoper en sneller groeien met SDN-Enabled Fabric-oplossingen en een nieuw innovatief convergentieplatform
·         Dell Networking Active Fabric-oplossingen maken schaalbare, SDN-enabled, fabric-ontwerpen mogelijk voor een fractie van de kosten van traditionele architecturen.

·         De nieuwe Active Fabric Manager management software biedt een grafische gebruikersinterface, waarmee planning, configuratie, beheer en monitoring op één scherm mogelijk is. Deze geautomatiseerde tool vermindert ontwerp- en implementatietijden met maximaal 86 procent.

·         De nieuwe Dell Networking S5000 modulaire LAN/SAN switch – de eerste 1U modulaire, top-of-rack switch met pay-as-you-grow Ethernet- en FibreChannel aansluitingen.


Amsterdam, 15 april 2013Dell heeft zijn netwerkportfolio uitgebreid met twee nieuwe aanwinsten die klanten helpen bij de overstap naar geconvergeerde, gevirtualiseerde en private cloud-omgevingen. De eerste aanwinst is Dell’s Active Fabric-software voor het ontwerpen van data architecture met Software Defined Networking (SDN)-eigenschappen. Dit wordt geleverd in combinatie met de  Active Fabric Manager management software. De tweede uitbreiding bestaat uit het Dell Networking S5000 modulaire LAN/SAN switching platform.

Dell Networking: Snellere ontwikkeling Data centers
Beheerders van datacenters overwegen om diverse redenen over te stappen naar nieuwe netwerkarchitecturen. Deze redenen zijn onder meer:
-       Virtualisatie en nieuwe workloads die de patronen en eisen van het netwerkverkeer veranderen
-       Software-defined Networking (SDN)
-       Convergentie
-       Migratie naar 10GbE serverplatformen.

Voor CIO’s zijn deze overwegingen niet alleen uitdagingen qua architectuur, maar ook wat betreft budget en bedrijfsprocessen.

Marktonderzoekers van Gartner omschrijven deze ontwikkelingen in hun Data Center Networking Magic Quadrant, “De markt voor datacenter-netwerken is veranderd door nieuwe architecturen, technologieën en leveranciers. Deze richten zich met hun oplossingen specifiek op veranderende grootte van het datacenter, verschuivingen in de patronen van netwerkverkeer en de groeiende vraag naar eenvoudigere netwerkprocessen.” 1

Dell Active Fabric – Nieuwe datacenters vragen om nieuwe netwerkarchitecturen

Active Fabric voorziet klanten van een moderne netwerkarchitectuur met de voordelen van hedendaagse technologie en voldoende uitbreidingsmogelijkheden voor toekomstige groei.

Active Fabric biedt een snelle, any-to-any netwerkarchitectuur die flexibel is en beter bestand tegen de groeiende hoeveelheid oost-west verkeer in datacenters en private clouds. Active Fabric-oplossingen maken het netwerk ook fysiek platter dan het traditionele netwerk. Door het gebruik van high-density en low-latency, fixed-form factor 10/40GbE switches is dit ontwerp uiterst schaalbaar en energie efficïent.

Gartner stelt: “Met nieuwe, kleinere apparaten kunnen netwerkbeheerders 30 tot 70 procent besparen op hun investeringen en nog eens 30 procent op het beheer van de processen, in vergelijking chassis-gebaseerde switches.” 2

Daarnaast zijn ook besparingen te realiseren met Active Fabric-oplossingen ten opzichte van traditionele netwerkarchitecturen. Hiermee besparen beheerders 59 procent op reguliere kosten en deze netwerken verbruiken liefst 77 procent minder stroom.3

SDN is een logische uitbreiding van Active Fabric. De software-abstractielaag van SDN maakt netwerkprogrammering mogelijk, waardoor de infrastructuur flexibeler is en beter aan te passen is op diverse klantomgevingen. Bovendien is Dell één van de weinige leveranciers met een complete en open benadering van SDN, inclusief networking virtualization overlays (NVO), OpenFlow en legacy interface-eigenschappen.

·         Active Fabric ondersteunt de Netwerk Overlay technologie van de  hypervisors van Microsoft, VMware en OpenStack.
·         Active Fabric ondersteunt Open Flow-gebaseerde controllers van vooraanstaande leveranciers, zoals Big Switch Networks.
·         Active Fabric ondersteunt bestaande programmeerbare interfaces, inclusief Telnet/CLI, TCL, REST, SNMP, Perl en Python

Onderscheidende eigenschappen van Dell Active Fabric zijn:
·         Ontwikkeld voor gevirtualiseerde, geconvergeerde en SDN-omgevingen
·         Hoogwaardige 10GbE & 40GbE L2/L3 multipath fabrics
·         LAN/SAN convergentie met Data Center Bridging ondersteuning voor iSCSI, Fibre Channel (FC) en Fibre Channel over Ethernet (FCoE)
·         OpenFlow-ondersteuning
·         Standaard northbound en southbound interfaces

Dell Active Fabric Manager
Dell Active Fabric Manager (AFM) is een management tool waarmee taken zijn te automatiseren bij het plannen, ontwerpen, bouwen en monitoren van fabrics. AFM kan de implementatietijd met 86 procent verminderen ten opzichte van een volledig handmatig proces.4  

Dell Active Fabric Manager bevat:
·         Design wizard – Vereenvoudigt het ontwerp door een intuïtieve grafische interface, waarbij alle benodigde berekeningen worden uitgevoerd voor het optimale fabric-ontwerp.
 
·         Geautomatiseerde inrichting, validatie en configuratie – Stap voor stap wordt een fabric-ontwerp vertaalt naar een complete, functionele implementatie waarmee veel tijdrovend programmeerwerk wordt bespaard.

·         Makkelijke integratie, rolgebaseerde toegang – AFM ziet de gehele fabric als één enkele entiteit, waardoor andere tools in het datacenter makkelijk te integreren zijn. In combinatie hiermee stelt de rolgebaseerde toegang meerdere afdelingen (bijvoorbeeld server- en opslagbeheerders) in staat verschillende performance aspecten van het data center te monitoren, zonder de onderliggende netwerkprocessen te verstoren.

Dell Networking S5000 – Slanke en modulaire Unified Storage Switch
De Dell Networking S5000 is modulaire 1 rack unit (RU) 10/40GbE top-of-rack (ToR) LAN/SAN switch met FC- en FCoE-functies. Dell Open Automation framework levert geïntegreerde automatisering, scripting en programmeerbare beheerfuncties voor grotere netwerkflexibiliteit in gevirtualiseerde omgevingen.

De belangrijkste eigenschappen

·         Pay-as-you-grow model, ontworpen voor schaalbaarheid – de S5000 biedt grote flexibiliteit door haar vier module-sloten, waarbij klanten één module in gebruik kunnen nemen zonder direct alle modules aan te schaffen.

·         High-density LAN/SAN convergentie – vergt door haar 1RU hoogte veel minder ruimte in het rack vergeleken met andere platformen.5 De S5000 heeft een maximum van 64 x 10GbE ports, of 48 x Ethernet/FC ports met 16 x 10GbE ports.
·         Storage opties in overvloed –ondersteuning voor iSCSI, RoCE, NAS, FCoE en FibreChannel , binnen één platform.
·         Toekomstbestendig ontwerp door het modulaire systeemontwerp is de S5000 voorbereid op de toekomst.
·         Eenvoudige integratie, bewezen interoperabiliteit met vooraanstaande leveranciers van adapters, switches en opslag, zoals Broadcom, Brocade, Emulex, Intel en Qlogic.

Beschikbaarheid
Dell 10G en 40G Active Fabric-oplossingen en Active Fabric Manager v1.5 zijn vanaf nu wereldwijd beschikbaar via Dell en PartnerDirect channel partners. Het Dell Networking S5000 platform komt wereldwijd op de markt in juli 2013.


Meer informatie
·         Dell Active Fabric
·         Dell Active Fabric Manager
·         Dell Networking S5000

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie http://www.dell.nl/.

Over Dell Networking
Dell Networking speelt een sleutelrol in de manier waarop Dell innovatieve, complete IT-oplossingen levert, inclusief servers, opslag en geconvergeerde infrastructure. Dell Networking is een pionier in het leveren van hoogwaardige netwerkarchitecturen, blade switches en gevirtualiseerde input / output (I/O). Dit biedt de schaalbaarheid, prestaties en financiële voordelen waar grotere bedrijven, Web 2.0 en cloud data centers vandaag de dag om vragen.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg

Dell

+31 (0)20-6744737

Jeff Ronge

AxiCom

+31 (0)20 75469 84

Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

1 Magic Quadrant for Data Center Network Infrastructure, February 2013, Gartner, Inc.
2 Rightsizing the Enterprise Data Center Network, March 2013, Gartner, Inc.
3 Gebaseerd op interne Dell lab resultaten in maart 2013 met gebruik van standard-criteria voor netwerkontwerpen, vergelijking van Dell S4810 en Z9000 switches met Cisco Nexus 7000 en 5000 series switches.
4 Resultaten gebaseerd op interne Dell-tests in maart 2013 met 2 Spine en 4 Leaf apparaten.
5 Dell Networking S5000 vergeleken met Cisco Nexus 5548 en Brocade VDX 6730.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten