woensdag 5 december 2012

Klaar voor de start... verkopen maar (en vergeet de beveiliging niet)!

Verizon biedt winkeliers zeven beveiligingstips om de drukke decembermaand succesvol én veilig door te komen


NEW YORK – Winkeliers doen er alles aan om de laatste maand van het jaar een mooie omzet te behalen. Ze breiden hun voorraad uit, zorgen voor mooi versierde schappen en etalages en bieden klanten online en op de winkelvloer aantrekkelijke kortingen. In al die drukte mogen zij de beveiliging van online en mobiele verkoopsystemen niet uit het oog verliezen. Verizon komt met zeven beveiligingstips waar iedere winkelier, van filiaalhouder van een landelijke winkelketen tot eigenaar van een buurtwinkel, absoluut naar moet kijken.

“Uit het Data Breach Investigations Report van Verizon blijkt dat winkeliers, die in de decembermaand het leeuwendeel van consumentenuitgaven ontvangen, extra kwetsbaar zijn voor cybercriminaliteit en diefstal,” zegt Scott Eason, vicepresident Retail en Financial Services bij Verizon Enterprise Solutions. “Door zwakke plekken in kaart te brengen en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen kunnen winkeliers hun klanten en eigendommen beter beschermen.”

De onderstaande tips zijn zeer de moeite waard wanneer je de veiligheid wil waarborgen voor zowel winkeliers en klanten:

Houd continu toezicht op het naleven van de richtlijnen van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS). Compliance met PCI-DSS vereist voortdurende naleving van deze richtlijnen. Analyseer dagelijks uw logbestanden, controleer wekelijks de integriteit van uw bestanden, scan elk kwartaal uw systeem op zwakke plekken en voer een jaarlijkse penetratietest uit. Verizon raadt winkeliers aan om voor deze en andere taken in het kader van compliance een interne PCI-beheerder aan te stellen. Zo wordt compliance een vast aspect van de bedrijfsvoering — niet alleen tijdens het hoogseizoen, maar ook daarbuiten.

• Controleer uw beveiligingsstatus. Doe dit zelf, of huur een betrouwbare expert in. De zogenaamde top-tier merchants (winkeliers die enorme aantallen transacties van kaarthouders verwerken) hebben toestemming om zelf te controleren of hun beveiligingsstatus voldoet aan de PCI-richtlijnen. Dit kan echter gepaard gaan met veel problemen. Bovendien kan het leiden tot belangenverstrengeling. Verizon raadt winkeliers daarom aan deze taak over te dragen aan een betrouwbare en objectieve externe partij, die de reikwijdte van de interne evaluatie controleert of zelfs de gehele test voor zijn rekening neemt.

• Kies uitsluitend voor betrouwbare en vakkundige beveiligingspartners. Uit analyses in het Data Breach Investigations Report van Verizon blijkt dat kleine bedrijven en filialen van grote winkelketens het kwetsbaarst zijn voor cybercriminaliteit. Beheert een externe partij uw point-of-sale (POS)-systemen? Vraag om bevestiging dat er maatregelen zijn getroffen om uw systeem aan de PCI-richtlijnen te laten voldoen.

• Leer werknemers hoe ze een beveiligingslek kunnen herkennen en de effectiviteit van beveiligingsmaatregelen kunnen controleren. Een interne PCI-beheerder die erop toeziet dat aan de richtlijnen van PCI-DDS wordt voldaan, is een goed begin. Ook van belang is dat werknemers leren hoe ze cybercriminaliteit kunnen herkennen, en weten hoe ze kunnen nagaan of de voorzorgsmaatregelen effect sorteren.

Moderne winkeliers hebben meerdere verkoopkanalen. Zorg voor optimale beveiliging van uw online en mobiele verkoopkanalen. Bescherm uw online afzetkanalen. Webwinkels trekken niet alleen klanten, maar óók cybercriminelen. Bescherm de mobiele apparaten in uw winkel middels een beheersysteem. Zorg dat alleen werknemers met de juiste rechten toegang tot bedrijfsgegevens krijgen, versleutel gegevens, maak gebruik van antivirusprogramma's en zorg dat er een mogelijkheid is om apparaten op afstand te vergrendelen en eventueel van kritische bedrijfsinformatie te ontdoen.

• Wijzig regelmatig de beheerderswachtwoorden voor alle POS-systemen. Hackers speuren voortdurend het internet af naar wachtwoorden die ze eenvoudig kunnen kraken. Voorkom daarom dat er via POS-systemen op internet wordt gesurft.

• Zet diensten voor toegang en beheer achter een firewall of hanteer een strikte lijst met toegangsrechten. Als hackers uw winkelsysteem niet kunnen bereiken, kunnen ze ook geen gegevens stelen.

“De drukke decembermaand biedt hackers en andere cybercriminelen volop kansen om in te breken in winkelsystemen,” aldus Eason. “Daarom is het zo belangrijk dat winkeliers goede beveiligingsmaatregelen treffen. Alleen dan kunnen ze, ondanks de drukte, zorgeloos genieten van de rinkelende kassa's, zowel op de winkelvloer als online.”

Verizon Enterprise Solutions biedt wereldwijde diensten voor de retail branche zoals penetratie testen, Enterprise Mobility as a Service (EmaaS) en Enterprise Mobility Dail Access (EDMA) die de retailers zowel online als offline ondersteunt.

Het bedrijf levert branchespecifieke oplossingen en een complete reeks van wereldwijde producten en diensten via veilige mobiele, cloud- en strategische netwerken en geavanceerde communicatieplatforms. Verizon Enterprise Solutions helpt organisaties om overal ter wereld in te springen op nieuwe kansen voor innovatie, investeringen en zakelijke transformatie. Raadpleeg voor meer informatie verizon.com/enterprise.

Verizon Communications Inc. (NYSE, Nasdaq: VZ), headquartered in New York, is a global leader in delivering broadband and other wireless and wireline communications services to consumer, business, government and wholesale customers. Verizon Wireless operates America’s most reliable wireless network, with nearly 96 million retail customers nationwide. Verizon also provides converged communications, information and entertainment services over America’s most advanced fiber-optic network, and delivers integrated business solutions to customers in more than 150 countries, including all of the Fortune 500. A Dow 30 company with $111 billion in 2011 revenues, Verizon employs a diverse workforce of 184,500. For more information, visit www.verizon.com.

####
VERIZON’S ONLINE NEWS CENTER: Verizon news releases, executive speeches and biographies, media contacts, high-quality video and images, and other information are available at Verizon’s News Center on the World Wide Web at www.verizon.com/news. To receive news releases by email, visit the News Center and register for customized automatic delivery of Verizon news releases.


AxiCom

global technology PR

ingrid hamers
axicom
watertorenplein 4b
1051pa
amsterdam
t: +31 (0)20 75469 83
f: +31 (0)20 75469 88
m: +31 (0)651 665 538
ingrid.hamers@axicom.com
www.axicom.com

KvK Amsterdam: 27193737

Geen opmerkingen:

Een reactie posten