woensdag 12 december 2012

Dell Software Group stelt IT-afdelingen in staat om mobility te omarmen

• Dell KACE biedt oplossingen voor vraagstukken rond BYOD met een Limited Release van de K3000 Mobile Management Appliance die het beheer van mobiele apparatuur vereenvoudigt en beveiligingsbeleid afdwingt

• Maximaliseert de productiviteit door werknemers in staat te stellen om altijd en overal te werken dankzij de ondersteuning van de meest gebruikte mobiele apparaten
• Dell’s aanbod van end-to-end oplossingen voor systeemmanagement, PC’s, servers en thin clients management bevat nu mobile device management om de apparaten te beveiligen en te beheren in het groeiende mobiele werkveld

Tweet suggestie
: DellKACE introduceert nieuwe mobile mgt. appliance om IT efficiency te verhogen en security policies af te dwingen #MDM #KACEKON12

Amsterdam – 11 december 2012 –Dell Software kondigt de introductie aan van een Limited Release van de K3000 Mobile Management Appliance van Dell KACE. Deze appliance biedt IT-managers een oplossing voor de wildgroei aan mobiele apparatuur op de werkplek. De K3000 vult systeembeheer functionaliteiten aan met de mogelijkheid om beveiligingsregels af te dwingen voor zowel zakelijke als persoonlijke mobiele apparaten met iOS of Android. Door de appliance te integreren met de K1000 System Management Appliance kunnen ICT-afdelingen op accurate en efficiënte wijze alle PC’s, laptops, servers en mobiele toestellen opsporen, bewaken en beheren.

Naarmate organisaties steeds vaker de voordelen ontdekken die mobiliteit hen te bieden heeft, komen er ook nieuwe uitdagingen bij kijken. Of de mobiele apparatuur nu het eigendom is van de werkgever of onderdeel vormt van een ‘bring your own device’ (BYOD)-omgeving, het aantal en de diversiteit van toestellen die ondersteund moeten worden, blijft groeien. Hierdoor groeit de complexiteit van de IT-infrastructuur. De K3000 stelt IT in staat om de uitdagingen van ondersteuning en beveiliging aan te pakken door middel van een on-premise mobile management appliance die het beheer van mobiele apparaten vereenvoudigt.

“De BYOD trend is wijdverspreid, 57,1% van alle full-time professionals gebruikt een eigen mobiele apparaat voor het werk”, bevestigt Richard Absalom, Ovum analist en auteur van de grootste BYOD studie tot nu toe. “We hebben geconstateerd dat de adoptie van BYOD gedreven wordt door culturele- en gedrags verschillen. Er is een snellere adoptie van BYOD in de snelgroeiende markten in vergelijking met de meer gevestigde West Europese markten. Dit vormt een grote uitdaging voor de CIO’s van nu: het beveiligen van bedrijfsdata op persoonlijke apparaten en ondertussen ook een zakelijk voordeel halen uit het gebruik ervan. Deze vraag naar het beheer van BYOD heeft een sterk concurrerende markt voor zakelijke mobility management services gecreëerd.”

De Dell KACE K3000 Management Appliance vormt een aanvulling op het aanbod van mobiele beheeroplossingen van Dell, dat onder meer de Cloud Client Manager van Dell Wyse en Dell MDM omvat. Met de nieuwe beheerappliance kunnen organisaties beschikken over een oplossing van één leverancier waarmee ze alle apparatuur van hun eindgebruikers kunnen beheren, van laptops, PC’s en tablets tot smartphones en thin clients. De K3000 biedt hen daarnaast de mogelijkheid om meer managed services op locatie te verzorgen.

“De definitie van systeem beheer is aan het veranderen,” zegt Rob Meinhardt, General Manager Dell KACE. “In het verleden beheerden onze klanten laptops, desktops en servers. Steeds vaker zullen zij ‘ja’ moeten zeggen tegen een groeiend aantal apparaten waaronder smartphones en tablets. Met de Dell KACE K3000 Mobile Management Appliance hebben onze klanten een geïntegreerd en gebruiksvriendelijk systeem voor het beheer en de beveiliging van alle soorten apparatuur, besturingssystemen en eindpunten in the IT omgeving.”

IT kan mobility gaan omarmen


De Dell KACE K3000 Mobile Management Appliance breidt de bestaande functionaliteit voor systeembeheer uit met de mogelijkheid om beveiligingsbeleid af te dwingen voor mobiele toestellen met iOS en Android. Voordelen zijn onder meer:

• Een veilige installatie in één stap zorgt ervoor dat gebruikers al na een paar minuten aan de slag kunnen. Tijdens deze stap worden er K3000-agents automatisch naar alle mobiele hardware uitgerold.
• Ondersteuning voor populaire smartphones en tablets zoals iPhones en iPads met Apple iOS 4.5 en 6 en smartphones en tablets met Android 2.2+ C2DM.
• Mobiele beveiliging en beleidsbeheer zorgen ervoor dat bedrijfsgegevens altijd en overal beschermd blijven. Mogelijkheden zijn onder meer profielbeheer, het vergrendelen en ontgrendelen van mobiele toestellen, de mogelijkheid om gegevens op afstand te wissen en mobiele hardware naar de fabrieksinstellingen te resetten.
• Vereenvoudigt applicatie beheer dankzij de mogelijkheid om bedrijfsapplicaties naar de mobiele apparatuur van de werkgever en persoonlijke toestellen van werknemers te pushen.
• Overzicht op alle eindpunten via een centrale beheerconsole dankzij integratie met de Dell KACE K1000 Systems Management Appliance. IT-beheerders kunnen probleemloos toegang krijgen tot beide appliances op basis van single-sign on en vervolgens alle mobiele apparatuur, PC’s en servers via een centrale console bewaken.

Dell KACE zal in het begin van 2013 meer informatie bekendmaken over de verkrijgbaarheid van de K3000 Mobile Management Appliance. De Limited Release zal in januari naar gebruikers van KACE worden uitgerold.

Meer informatie over de manieren waarop systeembeheerders het gebruik van mobiele apparatuur kunnen omarmen is te vinden in de whitepaper “Enabling Safe and Secure BYOD in the Enterprise with Dell KACE K-Series Management Appliances”.

Over Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en ontwikkelt innovatieve technologie en services die hen optimale waarde bieden. Het levert beheeroplossingen aan klanten van alle omvang met systemen van uiteenlopende complexiteit. De bekroonde Dell KACE-appliances bieden gebruiksvriendelijke, uitgebreide en betaalbare mogelijkheden op het gebied van systeembeheer. Raadpleeg voor meer informatie http://www.dell.com/KACE en volg de discussie @DellKACE.

Dell World 2012 – The Power to Do More. Dit evenement biedt ICT-professionals de mogelijkheid om van elkaar te leren en de problemen en kansen te identificeren die verband houden met de belangrijkste technologische ontwikkelingen die voor een transformatie binnen het bedrijfsleven zorgen. Kom meer te weten op www.DellWorld.com en volg #DellWorld op Twitter.

Nuttige links

• Dell KACE Mobile Management Appliance
• Dell KACE Management Appliance
• Dell KACE Deployment Appliance
• Dell KACE Virtual Systems Management Appliances
• ITNinja Community

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com
Ingrid Hamers AxiCom +31 (0)20 7546 983 ingrid.hamers@axicom.com

Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op de merken en namen van derden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten