dinsdag 29 november 2011

LANCOM VPN Client met nieuwe firewall en Windows breedband ondersteuning

Versie 2.3 voor 32- en 64-bit Windows

Aken, 28 november 2011 – De nieuwe versie 2.3 van de Advanced VPN Client van netwerkleverancier LANCOM Systems is uitgerust met breedband ondersteuning voor Windows 7. Deze software versie gebruikt de “Windows Mobile Broadband Interface” voor het versturen van data via mobiele verbindingen zoals LTE, om zo de maximaal beschikbare data transmissie snelheid te garanderen. Ook is voor het eerst Seamless Roaming beschikbaar via de VPN client.
Verdere innovaties binnen versie 2.3 van de client bevatten onder andere een nieuwe configuratie interface voor de geintegreerde persoonlijke firewall. Dit staat firewall regels toe om met een muisklik te worden in- of uitgeschakeld. Het creeren van vooraf ingestelde regels is net zo eenvoudig. Daarnaast maakt de interface het ook mogelijk dat er regels worden gedefinieerd voor data transmissie via het IPv6 protocol.

Belangrijk voor de mobiele computers van de toekomst zal het “seamless roaming” zijn, dat wil zeggen de mogelijkheid om te bewegen binnen verschillende netwerken zoals een draadloos LAN en UMTS/3G. Online toepassingen moeten in staat zijn om een onderbreking of verandering van verbinding te overleven terwijl de VPN client verbinding houdt met het systeem. Deze functie zal beschikbaar zijn binnen versie 2.3 van de Advanced VPN Client in samenwerking met LCOS 8.6, de laatste versie van het LANCOM werksysteem.

De LANCOM Advanced VPN Client ondersteunt niet alleen verbindingen via draadloos LAN, ISDN, analoge en DSL modems; in tegenstelling tot standaard IPSec en SSL VPN clients werkt hij ook over LTE, UMTS en GPRS verbindingen.

De client werkt met alle huidige 32-bit en 64-bit versies van Windows. Het voordeel voor ondernemingen is duidelijk: zelfs met heterogeneuze infrastructuren kunnen bedrijven met een enkele, universele client werken om toegang op afstand te beheren. Het voordeel: lagere kosten voor administrators, de gebruikers helpdesk en voor training.

De LANCOM Advanced VPN Client versie 2.3 ondersteunt 32- en 64-bit versies van Windows XP, Vista en Windows 7 en is beschikbaar vanaf een prijs van 99 euro exclusief BTW.
Klanten die hun huidige Advanced VPN Client 2.2 na 28 augustus 2011 hebben geactiveerd kunnen gratis upgraden naar versie 2.3.
Een 30-daagse demo versie is beschikbaar om te downloaden vanaf de LANCOM website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten