donderdag 17 november 2011

FRITZ!Box-fabrikant AVM wint de IPv6 Taskforce 2011 Awards

FRITZ!Box-fabrikant AVM wint de IPv6 Taskforce 2011 Awards

IPv6 is al twee jaar lang met succes in gebruik

• AVM wint de IPv6 Taskforce 2011 Awards tijdens het Jaarcongres ECP-EPN
• IPv6 met succes ingezet door internetprovider XS4ALL
• Alle actuele FRITZ!Box-modellen ondersteunen nieuwe internetstandaard

Duits fabrikant van de FRITZ!Box, heeft de IPv6 Taskforce Awards in de categorie ‘profit’ gewonnen tijdens het Jaarcongres ECP-EPN in het Circus Theater in Scheveningen. De Nederlandse TaskForce IPv6 reikt voor de derde keer op een rij de IPv6 Awards uit. Negen bedrijven, instellingen en ook personen werden genomineerd en maakten kans op een award. De TaskForce reikt de awards uit aan koplopers die met hun implementatie de awareness en adoptie van IPv6 bevorderen.

Noodzakelijke overstap naar IPv6

De TaskForce vraagt door middel van de IPv6 awards aandacht voor de noodzakelijke overstap naar Internetprotocol versie 6 (IPv6). De centrale voorraad Internetadressen is op. De Europese instantie die de uitgifte van Internetadressen coördineert kan waarschijnlijk nog tot juni 2012 vooruit, maar daarna zal het providers veel moeite kosten om nieuwe klanten op IPv4 aan te sluiten. De oplossing voor dat dringende probleem heet Internetprotocol versie 6 (IPv6). AVM biedt al twee jaar ondersteuning voor IPv6. De betrouwbaarheid van de FRITZ!Box in combinatie met IPv6 is zelfs volop in de praktijk getest door 7.000 IPv6-klanten van de Nederlandse internetprovider XS4ALL. Eerder dit jaar participeerde AVM ook aan de IPv6-dag, een wereldwijd evenement ter introductie van de nieuwe internetstandaard, georganiseerd door de Internet Society.

“AVM onderscheidt zich door een bevlogen inzet op het gebied van IPv6. Al jaren lang beseft AVM het belang van de apparatuur bij de consumenten thuis in het transitiepad naar IPv6 en heeft AVM het voortouw genomen in het bieden van oplossingen," aldus de jury.
“We zijn verrast met de IPv6 Taskforce award en zien dit als bewijs dat we goed op weg zijn om IPv6 verder uit te dragen in de markt. Hiervoor is onze samenwerking met XS4ALL van groot belang,” aldus Eric van Uden, Sales Manager bij AVM.
IPv6 al ruim een jaar een succes bij 7.000 klanten

Internetprovider XS4ALL gebruikt IPv6 al meer dan een jaar in combinatie met de FRITZ!Box. Het Nederlandse bedrijf is de grootste Europese aanbieder van IPv6-toegang voor particuliere klanten. Meer dan 7.000 klanten hebben zich aangemeld om het nieuwe internetprotocol te kunnen gebruiken. Veel modellen van zijn FRITZ!Box zijn al sinds 2009 compatibel met het nieuwe internetprotocol. “Dankzij onze gratis firmware-updates kunnen gebruikers ook na de aanschaf van hun FRITZ!Box blijven profiteren van nieuwe technologische ontwikkelingen. Dit houdt in dat FRITZ!Box-modellen zoals de 7270 nu ook compatibel zijn met IPv6,” aldus Eric van Uden, Sales Manager bij AVM. “Voor een probleemloze overstap kunnen FRITZ!Box-eigenaars IPv6 en IPv4 naast elkaar gebruiken ('dual stack'-techniek), zowel binnen een netwerk (WLAN/LAN) als op internet.”


Over AVM

Het in 1986 in Berlijn opgerichte AVM is een van de twee grootste fabrikanten van breedbandapparatuur van Europa. Met een marktaandeel van meer dan 50 procent is het de grootste fabrikant van Duitsland, de grootste markt van Europa. De in Berlijn gevestigde communicatiespecialist heeft tal van prijzen ontvangen voor zijn innovatieve productreeks FRITZ!Box, die in Duitsland wordt ontwikkeld en geproduceerd. De FRITZ!Box biedt snelle en eenvoudige internettoegang, gebruiksvriendelijke netwerktechnologie en telefonie en veelzijdige multimediatoepassingen. AVM heeft 400 werknemers in dienst en realiseerde in het boekjaar 2010 een omzet van meer dan 200 miljoen euro.

Hartelijke groet/ Kind regards,
Dina-Perla Marciano

global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten