donderdag 8 september 2011

RWE kiest voor beheerde netwerkoplossing van Verizon om de uitwisseling van energie te wijzigen

RWE kiest voor beheerde netwerkoplossing van Verizon om de uitwisseling van energie te wijzigen

RWE IT GmbH, de IT-leverancier binnen RWE AG, is met Verizon, wereldwijd leider in het leveren van communicatie-, IT beveiligings- en netwerkoplossingen, in zee gegaan om haar klanten binnen de RWE Group te voorzien van een internationale netwerkorganisatie. Onder een nieuw 5-jarig contract, zal Verizon met RWE IT GmbH samenwerken om een volledige beheerde end-to-end wereldwijde communicatiedienst te leveren, met inbegrip van beheerd WAN-, LAN-, Internet-, spraak- en beveiligingsoplossingen.

De overeenkomst dekt in eerste instantie RWE Supply & Trading GmbH, het energiehandelshuis van RWE en het handelsknooppunt van de RWE Group voor commodities (stroom, gas, kolen en olie). Verizon´s oplossing voorziet de onderneming van de nodige infrastructuur, met strenge service level agreements voor netwerkperformatie en veilige connectiviteit tussen haar wereldwijde handelsvloeren.

Michael Neff, CEO van RWE IT: “De opdracht van RWE IT bestaat erin de strategische prioriteiten van de RWE Group – m.n. duurzamer, internationaler en robuuster worden – te ondersteunen. Het is onze ambitie uit te blinken in technologie en bedrijfsprocessen en om die reden zijn we op zoek gegaan naar een partner die niet alleen over de geografische reikwijdte, de technische mogelijkheden, de ervaring en de expertise beschikte om onze bedrijfsgroei te helpen ondersteunen, maar die ook onze overtuiging deelde inzake innovatieve dienstverlening. Verizon is een grote naam en geniet een uitstekende reputatie in de sector. We zijn van mening dat dit nieuwe verbond een cruciale rol zal spelen bij de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor onze klanten.”

"Verizon verdedigt al langer het belang van technologie om bedrijfsmodellen te veranderen en bedrijfsresultaten te verwezenlijken," aldus Martin Burvill, vicepresident EMEA van Verizon. "Deze nieuwe samenwerking is een perfecte match op alle fronten. In de eerste plaats echter gaat het erom een gemeenschappelijk technologieplatform te leveren dat de wereldwijde bedrijfsvisie van de RWE Group ondersteunt. RWE erkent de sterke punten die het Verizon team hun organisatie kan bijbrengen. We verheugen er ons op deel uit te maken van het RWE team dat de volgende fase inzet van het bedrijf haar succes."

Verizon is wereldwijd leider in het aansturen van betere bedrijfsresultaten voor middelgrote bedrijven, multinationals en overheidsinstellingen. Verizon biedt geïntegreerde ICT-oplossingen via haar high-IQ globaal IP en mobiele netwerken zodat bedrijven veilig toegang hebben tot informatie, content kunnen delen en kunnen communiceren. Verizon is snel aan het evolueren naar een cloud-gebaseerd ‘everything-as-a-service’delivery-model dat de kracht van enterprise-class oplossingen binnen het bereik van elk bedrijf zal brengen. Meer informatie is beschikbaar via www.verizonbusiness.com.

Over RWE IT
RWE IT is een leverancier van ICT-diensten aan het bedrijfsconglomeraat RWE AG. Het bedrijf is actief in zes Europese landen en heeft circa 2.300 mensen in dienst. RWE IT GmbH is de grootste Duitse holdingmaatschappij en beschikt over dochterondernemingen in Engeland, Slowakije, Polen, de Republiek Tsjechië en Hongarije. Zijn dienstverlening varieert van individuele modules tot integrale oplossingsstrategieën voor de ontwikkeling en het beheer van technische oplossingen die ondersteuning bieden aan de bedrijfsvoering van RWE, een van de grootste elektriciteits- en aardgasbedrijven van Europa.

Over Verizon
Het in New York gevestigde Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ:VZ) is 's werelds grootste leverancier van breedband- en andere vaste en draadloze communicatiediensten aan de consumentenmarkt, het bedrijfsleven, de overheid en groothandelsector. Verizon Wireless is de exploitant van het meest betrouwbare draadloze netwerk van de Verenigde Staten, dat in totaal meer dan 104 miljoen verbindingen omvat. Het biedt daarnaast geconvergeerde ICT- en entertainmentdiensten aan via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de Verenigde Staten, en levert zakelijke oplossingen aan klanten in alle delen van de wereld. Verizon is een Dow 30-onderneming met een divers werknemersbestand van meer dan 196.000 professionals. Verizon realiseerde in 2010 een geconsolideerde omzet van 106,6 miljard dollar. Raadpleeg voor meer informatie www.verizon.com.

####

HET ONLINE NIEUWSCENTRUM VAN VERIZON: Voor persberichten, managementtoespraken en -biografieën, contactgegevens voor de pers, hoogwaardige afbeeldingen en video’s en andere informatie kunt u terecht op www.verizon.com/news. Via dit nieuwscentrum kunt u zich inschrijven voor de automatische ontvangst van persberichten via e-mail op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten