maandag 19 september 2011

ADSL2+ router LANCOM 1781A-3G biedt probleemloze connectiviteit tussen locaties, inclusief mobiele back-up verbinding

Snel, milieuvriendelijk en toekomstgereed:
nieuwe aanvullingen op de laatste serie routers van LANCOM


Aken, 19 september 2011 — LANCOM Systems introduceert de LANCOM 1781A-3G, de opvolger van de succesvolle LANCOM 1751 UMTS VPN. LANCOM breidt hiermee zijn 178x-reeks van volledig herziene zakelijke VPN-routers voor professionele verbindingen tussen locaties uit met een model dat bedrijfskritische toepassingen beveiligt. Ook dit product is gebaseerd op een krachtiger hardwareplatform met een aanzienlijk grotere geheugencapaciteit en snellere processors. Hiermee wordt gewaarborgd dat gebruikers de gratis LCOS-updates van LANCOM ook de komende jaren probleemloos kunnen installeren.

De LANCOM 1781A-3G is uitgerust met een interne UMTS/HSPA+ modem (tot 21 Mbps downstream en 5,76 Mbps upstream) en een geïntegreerde multimode ADSL2+ modem voor ADSL-verbindingen van het type Annex A, B, J of M. De router kan worden bediend via elke ADSL-verbinding, inclusief de volledig IP-gebaseerde verbindingen van de toekomst. De combinatie van UMTS/HSPA+, ADSL2+ en VPN maakt de LANCOM 1781A-3G uiterst geschikt voor bedrijven en filialen die voor hun productiviteit afhankelijk zijn van een verbinding met internet en/of het hoofdkantoor. De HSPA+ verbinding biedt een kostenefficiënte en krachtige mobiele back-up verbinding voor de vaste internetverbinding, bijvoorbeeld voor het zekerstellen van het elektronische betalingsverkeer binnen de retailsector.

Een nieuwe milieuvriendelijke Gigabit Ethernet-switch biedt energiebesparende functionaliteit die is ontwikkeld op basis van de 802.3az-standaard voor energiezuinige netwerken. Om deze reden heeft de router een ventilatorloos ontwerp. Gebruikers kunnen vier poorten configureren voor het LAN of WAN (tot 4x load balancing met aanvullende ADSL, SDSL, VDSL of kabelmodems), de DMZ, het VLAN of netwerkbewaking. De snelle USB 2.0-poort voorziet USB-apparaten van stroom en kan worden gebruikt voor het aansluiten van een netwerkprinter of opslagmedia voor updates van de configuratie.

Flexibiliteit dankzij virtualisatie
Dankzij de ARF-functie (Advanced Routing and Forwarding) van de LANCOM 1781A-3G kunnen zestien virtuele netwerken worden geconfigureerd, allemaal met hun eigen DHCP-, DNS-, routing- en firewall-instellingen. ARF maakt het mogelijk om logisch gescheiden netwerken voor verschillende groepen en applicaties te beheren via één fysieke infrastructuur.

Inclusief beveiliging- en back-ups
De geïntegreerde, uiterst veilige firewall met stateful inspection, inbraakdetectie en denial-of-service-bescherming sluit het netwerk feilloos af voor aanvallen via internet. De meegeleverde beheertools LANconfig en LANmonitor bieden niet alleen beheer op afstand voor volledige installaties en handige installatiewizards (zoals de 1-click-VPN-wizard voor eenvoudige VPN-verbindingen tussen LANCOM-routers), maar ook real-time bewaking en logging. Uitgebreide back-up- en beschikbaarheidsfuncties zorgen ervoor dat de router 24 uur per dag soepel functioneert.

De LANCOM 1781A-3G is verkrijgbaar voor een prijs van 849 euro exclusief BTW. Het apparaat biedt standaard 5 VPN-kanalen, met de mogelijkheid om dit aantal op te waarderen naar 25 kanalen. Het is ook mogelijk om een optioneel webfilter voor maximaal 100 gebruikers te installeren.

Meer informatie is beschikbaar op www.lancom-systems.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten