maandag 12 september 2011

Nieuwe VPN-router voor bedrijfsnetwerken

Snel, milieuvriendelijk en toekomstgereed: nieuwe aanvullingen op de laatste serie routers van LANCOM

LANCOM Systems introduceert de LANCOM 1781EF, de opvolger van de succesvolle LANCOM 1711+ VPN-router voor het verbinden van bedrijfslocaties. Deze router is de laatste aanvulling op de reeks van 178x-routers. Deze producten zijn gebaseerd op een krachtig hardwareplatform met veel meer geheugen en snellere processors. Hiermee wordt gegarandeerd dat de gratis LCOS-updates van LANCOM ook de komende jaren probleemloos kunnen worden geïnstalleerd.

De LANCOM 1781EF is uitgerust met een Gigabit Ethernet-poort als WAN-interface voor internetverbindingen via ADSL-, SDSL-, VDSL- of kabelmodems. Een nieuwe, groene Gigabit Ethernet-switch in de LANCOM 178x-routerserie biedt energiebesparende functies volgens de 802.3az-standaard voor energiezuinige netwerken. Om deze reden heeft het apparaat geen ventilator nodig. De router heeft vier vrij te configureren poorten voor LAN, WAN (tot 4x load balancing), DMZ, VLAN of bewaking.
Voor het eerst beschikt een LANCOM-router over een Gigabit SFP-socket (Mini-GBIC) voor SFP-zendontvangers, zodat er directe verbindingen kunnen worden gemaakt met glasvezelkabels voor WAN- of LAN-netwerken. De snelle USB 2.0-poort levert stroom aan USB-apparaten, wat met name handig is voor het direct aansluiten van modemsticks op de router voor reserveverbindingen.

Flexibiliteit dankzij virtualisatie
Dankzij de ARF-functie (Advanced Routing and Forwarding) van de LANCOM 1781EF kunnen zestien virtuele netwerken worden geconfigureerd, allemaal met hun eigen DHCP-, DNS-, routing- en firewall-instellingen. Dankzij ARF is het mogelijk om logisch gescheiden netwerken voor verschillende groepen en applicaties te beheren via één fysieke infrastructuur.

Inclusief beveiliging- en back-ups
De geïntegreerde, uiterst veilige firewall met stateful inspection, inbraakdetectie en denial-of-service-bescherming sluit het netwerk feilloos af voor aanvallen via internet. De meegeleverde beheertools LANconfig en LANmonitor bieden niet alleen beheer op afstand voor volledige installaties en handige installatiewizards (zoals de 1-click-VPN-wizard voor eenvoudige VPN-verbindingen tussen LANCOM-routers), maar ook real-time bewaking en logging. Uitgebreide backup- en beschikbaarheidsfuncties zorgen ervoor dat de router 24 uur per dag soepel functioneert.

De LANCOM 1781EF is verkrijgbaar voor een prijs van 555 euro exclusief BTW. Het apparaat biedt standaard 5 VPN-kanalen, en het is mogelijk dit aantal op te waarderen naar 25 kanalen. Tevens kan er een optioneel webfilter voor maximaal 100 gebruikers worden geïnstalleerd. De optionele SFP-SX-module LANCOM SFP-SX-LC1 is verkrijgbaar voor een prijs van 149 euro exclusief BTW; de prijs voor de LX-versie LANCOM SFP-LX-LC1 bedraagt 259 euro exclusief BTW.

Meer informatie is beschikbaar op www.lancom-systems.com.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten