maandag 18 juli 2011

Verizon pakt groeiend probleem van diefstal van identificatiegegevens aan

Beste redactie,

Verizon pakt groeiend probleem van diefstal van identificatiegegevens aan. Volgens het Verizon 2011 Data Breach Investigations Report zijn 45 procent van de gevallen van ongeoorloofde toegang tot bedrijfsnetwerken in 2010 te wijten aan gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden. Dat maakt van identificatiegegevens de tweede meest gecompromitteerde gegevenssoort.Om dit groeiende beveiligingsprobleem aan te pakken, versterkt Verizon haar “cloud-based Enterprise Identity”-diensten. Bedrijven krijgen meer mogelijkheden om gebruikers van bedrijfsnetwerken te authenticeren en daarnaast ook een sterke beveiligingsbescherming.

Verizon’s vooruitstrevende Enterprise Identity- diensten zullen nu populaire toestellen zoals smartphones en tablets ondersteunen, zowel deze die draaien op het iOS besturingssysteem als de Androids en BlackBerry's. Gebruikers krijgen gemakkelijker toegang tot bedrijfsnetwerken op basis van twee factor authenticatie. Een dynamische code verstrekt aan de eindgebruiker wordt gebruikt in combinatie met een persoonlijk identificatienummer (PIN). Daarnaast bieden Verizon’s identiteitsdiensten nu de mogelijkheid om contracten, testamenten en andere juridisch bindende documenten digitaal te ondertekenen.

Het volledige persbericht vind u hieronder:


PERSBERICHT
18 juli 2011


Verizon pakt groeiend probleem van diefstal van identificatiegegevens aan

Verdere ‘Enterprise Identity’-diensten bieden smartphones en tablets identiteitstokens, functionaliteiten voor digitaal ondertekenen

NEW YORK – Volgens het Verizon 2011 Data Breach Investigations Report zijn 45 procent van de gevallen van ongeoorloofde toegang tot bedrijfsnetwerken in 2010 te wijten aan gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden. Dat maakt van identificatiegegevens de tweede meest gecompromitteerde gegevenssoort.

Om dit groeiende beveiligingsprobleem aan te pakken, versterkt Verizon haar “cloud-based Enterprise Identity”-diensten. Bedrijven krijgen meer mogelijkheden om gebruikers van bedrijfsnetwerken te authenticeren en daarnaast ook een sterke beveiligingsbescherming.

Verizon’s vooruitstrevende Enterprise Identity- diensten zullen nu populaire toestellen zoals smartphones en tablets ondersteunen, zowel deze die draaien op het iOS besturingssysteem als de Androids en BlackBerry's. Gebruikers krijgen gemakkelijker toegang tot bedrijfsnetwerken op basis van twee factor authenticatie. Een dynamische code verstrekt aan de eindgebruiker wordt gebruikt in combinatie met een persoonlijk identificatienummer (PIN). Daarnaast bieden Verizon’s identiteitsdiensten nu de mogelijkheid om contracten, testamenten en andere juridisch bindende documenten digitaal te ondertekenen.

Twee factor authenticatie biedt gebruikers een hoge graad van beveiliging
Mobiele toestellen - klaar voor gebruik - inzetten voor twee factor authenticatie versterkt de beveiliging achter elke gebruiker aanzienlijk want er wordt bijkomende informatie, zoals telefoonnummer en locatie, gebruikt om een gebruiker zijn/haar identiteit te valideren. Voor consumenten en bedrijven is het ook makkelijker te implementeren; tezelfdertijd biedt het gebruikers verschillende manieren om zich op een netwerk te authenticeren in het geval hun ‘token’ zoek raakt of gestolen wordt.

Vanouds hebben bedrijven een speciaal uitgereikte enkelvoudige token of sleutelhanger gebruikt om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Op het gebied van beheer vergt dit achter de schermen, zeker voor het uitrollen van tokens aan soms tienduizenden werknemers, veel tijd en mankracht. Meestal is er ook geen ingebouwd noodplan voor zoekgeraakte of gestolen tokens.

“Onze nieuwe Enterprise Identity-diensten brengen een radicale verandering teweeg op het gebied van twee factor authenticatie”, aldus Peter Tippett, vicepresident Industry Solutions & Security Practices van Verizon. “We verwachten dat met het versterken van de authenticatiemethodes, we de bedrijfsrisico's van bedrijven aanzienlijk kunnen verminderen en de beveiliging van gevoelige informatie kunnen verbeteren. Voor ICT departementen binnen bedrijven wordt de taak ook wat makkelijker.”

Digitaal ondertekenen voor betere bedrijfsresultaten

De nieuwe versie Enterprise Identity-diensten biedt gebruikers ook de mogelijkheid om digitaal te tekenen. Digitale handtekeningen worden in tal van bedrijfstakken gebruikt; het meest nog in de medische en juridische wereld. Met deze dienst kunnen artsen bijvoorbeeld gereguleerde stoffen elektronisch voorschrijven, in overeenstemming met de heersende regelgeving. Digitale handtekeningen worden in bedrijven ook gebruikt voor het tekenen van onontbeerlijke bedrijfsdocumenten. Denk maar aan belastingsaangiftes.

Naast de nieuwe digitale handtekening-functionaliteiten, bieden de Verizon Enterprise Identity-diensten bedrijfsklanten ook een mobiele toepassing onder de naam ID Message Center, waarmee gebruikers hun digitale handtekeningactiviteiten kunnen in het oog houden en nagaan.

Verbeterd platform gebaseerd op open standaarden
Het verbeterde identiteitsplatform van Verizon voldoet aan de OATH (Initiative for Open Authentication)-standaard, dat een systeem gebaseerd op open standaarden eist waarbij, net als bestaande merk–systemen, gebruikers twee identiteitsbewijzen moeten voorleggen. Door zo’n systeem te gebruiken, kunnen bedrijven gebruik maken van een serie identificatietoestellen zonder bestaande back-end beveiligingssystemen te vervangen.

Verizon’s Enterprise Identity-diensten, aangeboden via de cloud, hebben als doel de kosten en de complexiteit die gebruikelijk gepaard gaan met de uitrol van identiteitsoplossingen te drukken. Klanten hoeven geen extra hardware of software aan te schaffen. Als gebruikers een toestel verliezen, kunnen ze gemakkelijk een tweede toestel toevoegen om hun dynamische authenticatiecode op te vragen.
Verizon biedt managed security services aan via haar dochteronderneming Terremark, maar ook oplossingen met betrekking tot governance, risicobeheer, compliance, preventie van gegevensverlies en identiteitsbeheer. Deze diensten worden verzorgd door meer dan 1.200 beveiligingsexperts verspreid over heel de wereld. Meer informatie is beschikbaar op de website van Verizon Security Solutions. De laatste inzichten en analyses op het gebied van beveiliging staan te lezen op de Verizon Security-weblog.

Over Verizon
Het in New York gevestigde Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ:VZ) is 's werelds grootste leverancier van breedband- en andere vaste en draadloze communicatiediensten aan de consumentenmarkt, het bedrijfsleven, de overheid en groothandelsector. Verizon Wireless is de exploitant van het meest betrouwbare draadloze netwerk van de Verenigde Staten, dat in totaal meer dan 104 miljoen verbindingen omvat. Het biedt daarnaast geconvergeerde ICT- en entertainmentdiensten aan via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de Verenigde Staten, en levert zakelijke oplossingen aan klanten in alle delen van de wereld. Verizon is een Dow 30-onderneming met een divers werknemersbestand van meer dan 196.000 professionals. Verizon realiseerde in 2010 een geconsolideerde omzet van 106,6 miljard dollar. Raadpleeg voor meer informatie www.verizon.com.

####

HET ONLINE NIEUWSCENTRUM VAN VERIZON: Voor persberichten, managementtoespraken en -biografieën, contactgegevens voor de pers, hoogwaardige afbeeldingen en video’s en andere informatie kunt u terecht op www.verizon.com/news. Via dit nieuwscentrum kunt u zich inschrijven voor de automatische ontvangst van persberichten via e-mail op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten