dinsdag 5 juli 2011

Terremark zet Cisco UCS in om keuzevrijheid van klanten te vergroten

Terremark, wereldwijd actieve aanbieder van IT-infrastructuurdiensten, is de eerste gecertificeerde Cisco Certified Cloud Provider-partner (CCCP) binnen Cisco’s Cloud Partner Programma. Dit programma is speciaal voor service providers ingericht. De deelname van Terremark onderstreept het belang dat Cisco ziet in de groeiende rol van hosting- en cloudproviders als afnemers van netwerken en netwerkdiensten.

Dankzij de deelname van Terremark in dit programma hebben klanten de keuze om Cisco’s Unified Computing System (UCS) bij Cisco af te nemen als product of als dienst. Wanneer de klant ervoor kiest Cisco UCS als dienst af te nemen, wordt Terremark ingeschakeld in het proces.

Dat Terremark hiermee een belangrijke bijdrage levert aan Cisco’s cloud-strategie,blijkt tevens uit de prijs die Cisco in de Verenigde Staten toekende aan Terremark: de United States Service Provider Cloud Offering of the Year. Daarnaast is Terremark samen met Cisco verantwoordelijk voor de IaaS-techniek achter de website van de Amerikaanse Federale Communicatie Commissie (FCC.gov). Die draait op het Terremark Enterprise Cloud platform, eveneens gebaseerd op het Cisco UCS-platform. Deze website voldoet, net als de USA.gov en Data.gov die ook worden gehost door Terremark, aan de Federal Information Security Management Act (FISMA).

Herman Oggel, President Europe van Terremark bij Terremark, zegt over de CCCP-certificering: “Cisco is een innovatieve speler wat technologie en marktbenadering betreft. Voor ons is de status een belangrijke erkenning van onze samenwerking met Cisco. Het is tevens de volgende stap op weg naar een markt waarbij de klant steeds meer de keuzevrijheid krijgt tussen verschillende gebruiksmodellen.”

Marc Cox, Directeur Commercial & Small Business, Cisco: “Het Cisco Cloud Partner Programma voorziet in de behoefte om cloud-oplossingen en -diensten de bieden die optimale prestaties en ondersteuning garanderen voor onze klanten. Als Cisco Certified Cloud Provider zullen we Terremark inschakelen wanneer klanten Cisco UCS als dienst willen afnemen, en zullen we ook gezamenlijk aan marktontwikkeling doen.”

Terremark maakt daarnaast gebruik van Cisco’s UCS-architectuur voor haar eigen datacenterdiensten, omdat deze architectuur het mogelijk maakt om eenvoudig te switchen tussen datacenters wereldwijd en zo disaster recovery en backups aan te bieden.

Over Terremark
Terremark, een dochteronderneming van Verizon, weet als geen ander grootzakelijke ICT op wereldwijde schaal te transformeren en beveiligen. Als dochteronderneming van Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ:VZ) bepaalt Terremark de norm op het gebied van ICT-implementaties. Hiertoe levert het geavanceerde infrastructuur en managed service-diensten die bedrijven en overheidsinstellingen in alle delen van de wereld helpen te voldoen aan de strikte eisen op het gebied van schaalomvang, beveiliging en betrouwbaarheid. Met een wereldwijd netwerk van datacenters en een uitgebreid aanbod van beveiligingsoplossingen helpt Terremark klanten om het potentieel van cloud computing te realiseren. Raadpleeg voor meer informatie www.terremark.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten