maandag 25 oktober 2010

Ampco Flashlight rekent op LANCOM voor Sting-concerten

Stabiliteit en bereik centraal bij keuze voor Duitse netwerkleverancier

Tijdens de Symphonica in Rosso-concerten met Sting in Arnhem heeft audiovisueel specialist de Ampco Flashlight Group het Duitse LANCOM gebruikt voor het draadloos inregelen van de geluidskwaliteit in het gehele Gelredome. Gezien de reeds aanwezige WiFi-netwerken in het stadion en de hoeveelheid metaal in de constructie, had Ampco Flashlight behoefte aan een stabiel draadloos netwerkproduct met een groot bereik. Die vond het bedrijf in de LANCOM OAP-54 Wireless in combinatie met de AirLancer Extender O-D60a, producten voor draadloze verbindingen in de openlucht.

Voor Ampco Flashlight, dat al enkele jaren het beeld en geluid van de Symphonica in Rosso-concerten verzorgt, ligt de kwalitatieve lat hoog. Bezoekers van evenementen moeten kunnen genieten van de shows, ongeacht waar ze zitten of staan. Om een optimaal geluid te realiseren per geluidszone gebruikt het bedrijf tegenwoordig Lake software een hardware, waarmee op voorhand én gedurende de concerten aanpassingen gedaan kunnen worden aan het volume en de equalizing.

Dit gebeurde in het verleden via portofoons, waarbij gewenste veranderingen mondeling werden doorgegeven. Ampco Flashlight past op veel concertlocaties een gedistribueerd netwerk van luidsprekers toe waarbij een zeer fijnmazige afstemming van de audio mogelijk is. De technologie van Lake Software wordt hierbij ingezet om elk geluidsvlak optimaal af te regelen, waarbij rekening wordt gehouden met de akoestiek van het vlak, de plek in de zaal en de hoeveelheid mensen.

Deze software dient in continue verbinding te staan met de mengtafel om de geluidsinstellingen daadwerkelijk te wijzigen. Dat gebeurt draadloos via een WiFi-netwerk. Voorheen gebruikte Ampco Flashlight hiervoor een eigen draadloos netwerk, maar gezien de toenemende complexiteit van de producties ontstond de behoefte aan een krachtiger en uitermate stabiel netwerk. Na advies te hebben ingewonnen bij een IT-dienstverlener kwam Ampco Flashlight terecht bij LANCOM Systems, dat met haar draadloze producten perfect aansloot bij de behoefte van de geluidsexpert.

Jos van der Hoeven, project manager bij Ampco Flashlight, vertelt: “Op grote evenementenlocaties heb je te maken met een aantal uitdagingen wat betreft draadloze netwerken. Er zit vooral bij stadions zoals het Gelredome en de Arena, veel staal in de constructie, er zijn veel WiFi-zenders in de lucht en het is er meestal erg druk. Deze factoren gaan ten koste van de stabiliteit, terwijl het voor ons van groot belang is om te kunnen blijven aan- en bijsturen. Dankzij de inzet van de LANCOM-producten verliep dit vlekkeloos voor en tijdens de concerten. We zijn er erg tevreden mee.”

LANCOM’s Director International Sales Jan Buis, voegt toe: “We zijn zeer verheugd dat Ampco Flashlight ons heeft geselecteerd voor de draadloze verbindingen in dienst van het geluid. De OAP-54 Wireless is als 2 radio dualband outdoor access point uitermate veilig en stabiel. Het heeft zich in de praktijk al diverse malen bewezen, zo ook nu.”

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Over Ampco Flashlight
Ampco Flashlight is binnen Europa de internationale onderneming voor verhuur van professioneel licht, geluid, video en rigging. Het bedrijf is toonaangevend op gebied van concerten, theater, corporate events, broadcast en (muziek)festivals. Dankzij de combinatie van creativiteit, kennis, apparatuur en ervaren medewerkers handhaaft Ampco Flashlight zich aan de top van de entertainmentindustrie. Het hoofdkantoor van de Ampco Flashlight Group is gevestigd in Utrecht, Nederland. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in o.a. België, Duitsland, Roemenië en Noord America. Meer informatie is te verkrijgen op www.ampco-flashlight.com

Our comprehensive Internet press service:LANCOM PressLounge: http://www.press.lancom.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten