donderdag 3 oktober 2013

Dell maakt grote stappen met nieuwe Venue tablets en vernieuwde XPS laptops

AMSTERDAM, 2 oktober 2013Dell lanceert vandaag een nieuwe reeks tablets en laptops, waaronder ‘s werelds dunste, lichtste en meest compacte convertible Ultrabook. De nieuwe Dell Venue Pro tablet reeks bestaat uit twee extreem dunne modellen, die aansluiten bij de hedendaagse manier van werken en leven. De tablets combineren de technologieën van onder meer Intel met een compact ontwerp en zijn uitermate geschikt voor onderweg. Rob Enderle, topanalyst bij de Enderle Groep, spreekt zelfs van “damned sexy” tablets.

Daarnaast zijn de nieuwe XPS laptops voorzien van topkwaliteit beeldschermen die de gebruikers in elk beschikbaar schermformaat levensechte en haarscherpe beelden biedt. De nieuwe XPS 11 is de dunste, lichtste en meest compacte convertible Ultrabook ter wereld. Bovendien is hij de eerste 11.6-inch convertible met een Quad HD (2560 x 1440) beeldscherm. De nieuwe XPS 15 biedt zelfs optioneel een Quad HD+ (3200 x 1800) display. Daarmee is deze flinterdunne laptop de eerste met 15.6 inch scherm die deze mate van resolutie biedt. Dell voorziet bovendien zijn XPS 13 van een refresh met snellere processoren, Full HD (1920 x 1080) beeldscherm met aanraakfunctionaliteit en een verbeterde batterijduur. Met deze drie laptops biedt Dell momenteel de hoogste resolutie beeldschermen in de markt.


“Vandaag de dag verlangen gebruikers naar de best mogelijke ervaring met hun tablets en laptops, zij vertrouwen erop dat hun apparaten ze verbonden houden waar zij ook zijn”, aldus Sam Burd, vice president Dell Personal Computing Group. “De nieuwe Dell Venue tablets en XPS laptops bieden gebruikers de ervaring die zij van ons verwachten. Met een performance die het hen mogelijk maakt te werken hoe en wanner zij willen. Dit in combinatie met een ontwerp dat gezien mag worden.”

Dell Venue Tablets: gemakkelijk verbonden blijven, content gebruiken en delen
De Dell Venue Pro tablet komt beschikbaar in twee maten; 8- en 11-inch. Beide modellen draaien op Windows 8.1 en bieden optioneel een toetsenbord en stylus. Dell heeft de tablets ontworpen met ‘het nieuwe werken’ in het achterhoofd.
·         De Dell Venue 8 Pro en Dell Venue 11 Pro bieden design, prestaties en responsiviteit die de gebruiker vandaag de dag verlangt. Tevens zijn de toestellen gemakkelijk in bestaande bedrijfsomgevingen te integreren. Zij bieden onder meer volledige ondersteuning voor actuele Windows applicaties en integratie met Microsoft Office. Bovendien kunnen IT-afdelingen kiezen voor aanvullende functies en diensten voor veiligheid, met bijvoorbeeld het Trusted Platform Module (TPM).
·         De lichte Dell Venue 8 Pro draait op Windows 8.1 en beschikt over een HD IPS scherm, ondersteunt geavanceerde connectiviteit en biedt een bijzonder lange batterijduur. Daarnaast wordt de tablet standaard geleverd met Office 2013 Home & Student en een optionele Dell Active Stylus.
·         De Dell Venue 11 Pro ook gebaseerd op Windows 8.1 biedt een 2-in-1 veelzijdigheid door de kracht van een Ultrabook te combineren met het gemak van een afneembaar toetsenbord en de gebruikservaring van een desktop. Anders als bij concurrerende tablets kunnen gebruikers de grote batterij van de Dell Venue 11 Pro zelf vervangen. Het Full HD scherm biedt een grote kijkhoek en maakt het onderweg verwerken van content makkelijk.  Deze tablet is beschikbaar met verschillende opties voor het toetsenbord en de stylus:
o   Met de Dell Active Stylus kun je gemakkelijk opmerkingen aan een document toevoegen en tekeningen of notulen maken.
o   Het Dell Slim Keyboard dient tevens als cover ter bescherming van de tablet.
o   Het Dell Mobile Keyboard beschikt over een geïntegreerd batterij en biedt dus een volledig toetsenbord voor een complete werkdag.
o   De Dell Tablet Desktop Dock voor gebruik op het bureau heeft een USB 3.0 port en dual display out ports om de tablet aan te sluiten aan monitoren of beamers.

Beide Venue Pro modellen van Dell zijn gebaseerd op Intel-processors om een hoge systeemsnelheid, snelle reactietijden en batterijefficiëntie te waarborgen. De Dell Venue 8 Pro en Dell Venue 11 Pro beschikken over de nieuwe Intel Atom quad-core Baytrail processors. De Venue 11 Pro ook kan worden besteld met Intel Core i3 en i5 processors van de vierde generatie en vPro voor betere beheerbaarheid.

Dell XPS Laptops en convertibles: design en hoge beeldschermkwaliteit
Met de nieuwe XPS 15 laptop, de nieuwe XPS 11 convertible en de vernieuwde XPS 13 Ultrabook breidt Dell zijn XPS reeks uit. De nieuwe XPS laptops en convertible zijn ontworpen met materialen als aluminium en carbonfiber en beeldschermen met Corning Gorilla Glass NBT om uitstekende prestaties, duurzaamheid en een gebruikservaring te bieden.
·         De XPS 11 weegt minimaal 1,1 kg en 11-15mm dun. Dat maakt het de dunste, lichtste en meest compacte convertible Ultrabook die momenteel beschikbaar is. Het ontwerp biedt in eerste instantie een tablet met daarnaast de uitgebreide functies van een laptop. Omschakelen van tablet naar laptop en omgekeerd is een fluitje van een cent door de unieke 360-graden draaiconstructie voor het scherm. Het backlit touch-toetsenbord biedt feedback bij gebruik. Met zijn Quad HD (2560 x 1440) display heeft de XPS de hoogste schermresolutie van welke convertible dan ook. De display bevat bovendien True Color “powered by eeColor” voor echte, natuurlijke kleuren in elk licht.
·         Ook de XPS 15 biedt de hoogste resolutie van zijn klasse. Zijn zware prestaties zijn verpakt in een extreem dunne en lichte behuizing van minimaal 2 kg. De XPS 15 is de eerste 15,6-inch laptop ter wereld die beschikt over een Quad HD+ beeldscherm ook beschikbaar met touch-optie. De 5,7 miljoen pixels zijn vijf keer zo veel dan Standard HD. Met Intel Core i5 en i7 quad core processors van de vierde generatie en optionele discrete NVIDIA graphics is de XPS 15 gemaakt voor creatieven. Elke versie van de XPS 15 boot en herstart binnen seconden. Gebruikers kunnen kiezen tussen drie verschillende harddisk-configuraties: een 32GB mSATA SSD van 500GB of 1TB of een 512GB solid state schijf. Alle opties zijn gecombineerd met de Intel Rapid Start Technology.
·         Met de XPS 13 is Dell erin geslaagd om een 13,3-inch display in een behuizing te plaatsen die niet groter is dan die van een gewone 11-inch laptop. Ook de XPS 13 is flinterdun en licht met een gewicht van minimaal 1,3 kg. Door gebruik te maken van de Intel Core i7 processors van de vierde generatie en Intel HD 4400 graphics heeft Dell de laptop nog sneller gemaakt. De combinatie met een batterijduur van maximaal 10,5 uur maakt de XPS 13 de ideale keuze voor de mobiele werker die waarde hecht aan een aantrekkelijk design, hoge snelheid en ultieme mobiliteit. Het Full HD beeldscherm biedt een uitstekende visuele ervaring en biedt nu nog meer gebruiksgemak door de optionele aanraakfunctionaliteit.


Optimaaal profiteren van technologie met Dell Services
Dell klanten kunnen optimaal profiteren van hun technologie door gebruik te maken van Dell Services. De diensten van Dell Services helpen hen om online en productief te blijven, of zij nu een tablet of laptop voor de zaak of voor privégebruik hebben gekocht. De deskundigen van Dell zijn de hele dag beschikbaar. Consumenten kunnen kiezen voor extra zekerheid door bijvoorbeeld Accidental Damage Service, Premium Phone Support of Rapid Return for Repair. Door gebruik te maken van Dell ProSupport kunnen de Dell Venue 8 Pro en Venue 11 pro tablets voor zakelijke klanten eenvoudig en veilig in hun IT-bedrijfsomgeving kunnen worden geïntegreerd.

Beschikbaarheid en prijzen
De Dell Venue 11 Pro tablet zal vanaf 19 november te bestellen zijn en is beschikbaar vanaf €411 exclusief BTW.
De Dell Venue 8 Pro tablet is vanaf 30 december beschikbaar, de prijs van deze tablet wordt in de komende weken bekend gemaakt.
De prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe XPS laptops volgen in de komende weken.

YouTube Video’s (live vanaf 2 oktober 19u00)
·         Dell Venue 8 Pro Tablet
·         Dell Venue 11 Pro Tablet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten