maandag 5 december 2011

Rode Kruis Ziekenhuis maakt digitalisatieslag met Dell

Rode Kruis Ziekenhuis maakt digitalisatieslag met Dell


• Internationaal gerenommeerd ziekenhuis doet beroep op Dell Compellent om te voorzien in de opslagbehoeften van zijn nieuwe digitale omgeving
• Disaster recovery-mogelijkheden van Fluid Data Architecture bieden ononderbroken toegang tot medische dossiers
• Ziekenhuis halveert ICT-gerelateerd stroomverbruik

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft de hulp van Dell ingeschakeld om een oplossing te bieden voor de aanzienlijke en snelgroeiende opslagbehoeften die ontstaan nu het ziekenhuis volledig digitaal gaat.

Als uiterst gerenommeerde zorginstelling met patiënten uit binnen- en buitenland stelt het RKZ zich ten doel om medische zorg van wereldformaat te leveren. Het RKZ wil qua patiëntenzorg aan de hoogste normen te voldoen en deze zelfs overtreffen. Daarvoor is het nodig dat het ziekenhuispersoneel in een kwestie van seconden in plaats van uren toegang tot de juiste gegevens heeft.

Voor dit doel heeft het ziekenhuis een keur aan nieuwe zorgtechnologieën geïmplementeerd, waaronder elektronische patiëntendossiers en systemen voor digitale beeldverwerking. Het RKZ wil bijvoorbeeld zijn bestaande analoge CT-scanner vervangen door een geïntegreerd systeem voor betere resolutie en meer opslag per beeld.

Om de overstap naar de digitale omgeving op efficiënte wijze te voltrekken zonder de patiëntenzorg te verstoren, ging de ICT-afdeling op zoek naar een flexibel en schaalbaar opslagsysteem waarvan de capaciteit kon worden aangepast aan de actuele opslagbehoeften van het ziekenhuis. Een ander criterium was de mogelijkheid om de gearchiveerde gegevens op veilige en kostenefficiënte wijze op te slaan. Volgens nieuwe overheidsrichtlijnen moeten medische gegevens en patiëntendossiers namelijk tot 15 jaar worden gearchiveerd.

Na aanbevelingen door de reseller Inter Access viel de keuze van het RKZ uiteindelijk op een Fluid Data Solution van Dell. Er werden twee Dell Compellent SAN's geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat de oplossing de voortdurend in ontwikkeling zijnde zorgtechnologieën van het ziekenhuis kon bijbenen.

Het RKZ maakt gebruik van de geautomatiseerde gelaagde opslagfunctie van Dell Compellent, die op eenvoudige wijze zelden gebruikte gearchiveerde gegevens op goedkopere schijven opslaat. Hiervoor is geen tussenkomst van een beheerder nodig. De Thin provisioning-functies van de oplossing stellen het RKZ in staat om direct een opslagvolume beschikbaar te stellen, ongeacht de omvang. Er wordt echter pas schuifruimte gebruikt wanneer de gegevens daadwerkelijk worden weggeschreven. Hierdoor is er meer opslagcapaciteit beschikbaar dan bij het vorige systeem, terwijl er minder dan een half rack in beslag wordt genomen.

Dankzij het open, toekomstgerichte ontwerp van de storage-oplossing van Dell Compellent kan het RKZ beschikken over een integraal en schaalbaar platform, zonder de noodzaak van ingrijpende vervangingen of opwaarderingen.

Het RKZ beheert het volledige Dell Compellent-systeem vanaf een centrale locatie. Het eerste SAN van het ziekenhuis bevindt zich in zijn primaire datacenter in Beverwijk. Alle gegevens worden met behulp van de Dell Compellent-oplossing Remote Instant Reply gerepliceerd naar een tweede SAN ook in Beverwijk voor back-up en disaster recovery-doeleinden. Dankzij de veerkrachtige infrastructuur houdt het ziekenhuispersoneel in het geval van een storing of onverwachte calamiteit altijd toegang tot de benodigde medische gegevens en patiëntdossiers.

Omdat de oplossing van Dell minder schijven vereist, minder hitte genereert en minder koeling vereist, is het RKZ in staat geweest om het ICT-gerelateerde energieverbruik te halveren.

Citaten:

“Bij het RKZ waren we zeer te spreken over het feit dat de visie van Dell op ICT aansluit op de onze. Dit vindt vooral uiting in de ondersteuning voor virtualisatie en flexibiliteit die de oplossing naar onze ICT-omgeving brengt. Bij de overstap naar een digitale omgeving is het vaak moeilijk om een schatting te maken van de toekomstige opslagbehoeften. Met Fluid Data beschikken we echter over alle benodigde opslagcapaciteit. De wetenschap dat ons personeel altijd en overal direct toegang heeft tot kritische medische gegevens, is voor ons van onschatbare waarde”. -- Marcel Bunnik, teamleider ICT bij het RKZ

“De passie voor patiëntenzorg van het RKZ is uniek. Het potentieel van dit ziekenhuis moet niet worden belemmerd door een traag informatiesysteem met beperkte opslagcapaciteit. De Fluid Data-oplossing van Dell stelt het RKZ in staat om te migreren naar een nieuwe ICT-omgeving en de patiëntenzorg ingrijpend te moderniseren”. – Peter Rutjes, Director Healthcare & Life Sciences bij Dell

Aanvullende informatie:

• RKZ Case Study
• Dell Storage Solution
• Dell-oplossingen voor de publieke sector
• Dell Compellent Disaster Recovery
• Dell op Twitter
• Direct2Dell-weblog
• Dell storage op FacebookOver het Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is een middelgroot Nederlands ziekenhuis met locaties in Beverwijk. Het brandwondencentrum van het RKZ geniet internationale faam. Binnen het ziekenhuis verlenen meer dan 1.400 werknemers en 300 vrijwilligers professionele zorg aan patiënten. Raadpleeg voor meer informatie www.rkz.nl.

Over Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Bezoek Dell’s Storage Forum London 2012 – De inwijding van de Europese storage conferentie brengt Delll Storage experts, channel partners en visionaire klanten samen om best practices te delen en de laatste features van Dell’s storage portfolio uit te kunnen testen. Meer informatie via: http://dellstorageforum.com/, volg op Twitter #dellsf12 of bezoek Dell Storage Forum op Facebook.

Contactinformatie


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcel Bunnink Rode Kruis Ziekenhuis +0251-265485 mbunnik@rkz.nl

Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 83 Dina-perla.marciano@axicom-benelux.com
Dell is een merk van Dell Inc.
Dell maakt geen aanspraak op de merken en namen van derden.


# # #
Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten