dinsdag 22 maart 2011

LANCOM brengt VDSL naar de zakelijke wereld

Nieuwe zakelijke VDSL router LANCOM 1681V voor breedband VPN connectiviteit

Aken, 22 maart 2011 – De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems breidt zijn lijn VPN routers uit met een van de eerste VDSL-routers voor zakelijke toepassingen. De LANCOM 1681V integreert naadloos branchekantoren, partnerbedrijven of mobiele gebruikers door IPsec VPN. De compacte high-speed router (tot 50Mbps downstream en 10 Mbps upstream) is het LANCOM-product voor kleine bedrijven of branchekantoren die grote bandbreedte nodig hebben en hoge eisen stellen in beveiliging, beschikbaarheid en beheer.

De LANCOM 1681V bevat een geintegreerde VDSL modem, vier vrij configureerbare poorten voor LAN, WAN (tot 2-channel load balancing en backup-verbindingen met optionele ADSL, SDSL, VDSL of kabelmodems), DMZ, VLAN en monitoring, alsmede een ISDN interface voor remote control, LANcapi en dynamische VPN’s. Vijf VPN-kanalen met hardwareversnelling zijn standaard beschikbaar, met een optie om dit te verhogen tot 25 kanalen. Ook ondersteunt de LANCOM 1681V tot acht virtuele IP-netwerken. Virtualisatie stelt de LAN- en WAN-interface in staat om gebruikt te worden voor meerdere doeleinden.

De LANCOM 1681V heeft een USB-poort om als printserver te worden gebruikt, of om als backup van de VDSL-verbinding te dienen via het mobiele datanetwerk. Een 3G/4G mobiele modem in de vorm van een standaard USB-stick biedt automatisch een backup over mobiele netwerken als de eerste verbinding wegvalt.

Beveiliging en backup
De geintegreerde firewall met stateful inspectie, indringersdetectie en denial-of-service bescherming screent het netwerk veilig en betrouwbaar op aanvallen van het internet. De management tools bieden niet alleen handige remote onderhoud van volledige installaties en handige setup wizards – zoals de 1-klik-VPN wizard die de eenvoudige setup van VPN-connecties tussen LANCOM routers mogelijk maakt – maar ook real-time monitoring en logging. Eenvoudige backup en high-availability functies garanderen soepele 24-uurs werking. De optionele web content filter beveiligt het intranet voor maximaal vijftig gebruikers tegelijkertijd.

De LANCOM 1681V is beschikbaar voor een prijs van 599 euro exclusief BTW

Meer informatie is beschikbaar op de LANCOM-website www.lancom.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten