dinsdag 15 december 2009

NASDAQ OMX en Verizon Business breiden samenwerking uit

Verizon Business neemt Amerikaanse datacenters in beheer en ontwikkelt financiële extranetdiensten voor Scandinavische markten

De NASDAQ OMX Group Inc., ’s werelds grootste beursbedrijf, heeft zijn samenwerking met Verizon Business uitgebreid. Dankzij nieuwe overeenkomsten tussen de twee bedrijven kan NASDAQ OMX zijn wereldwijde open connectiviteitsstrategie versterken en ondersteuning bieden voor zijn aanbod van colocatiediensten van wereldklasse voor Amerikaanse beurzen en markten. De overeenkomsten vormen een uitbreiding op een bestaand samenwerkingsverband, op basis waarvan Verizon Business het beursbedrijf van professionele diensten, unified communications en zakelijke netwerkdiensten voorziet.

De samenwerkingsovereenkomsten hebben op twee kerngebieden betrekking. Ten eerste breidt NASDAQ OMX de inzet van de colocatiediensten van Verizon Business in de Verenigde Staten uit om zijn aanbod van handelsmogelijkheden te versterken. Daarnaast breidt het beursbedrijf zijn bestaande toegangsnetwerk voor handels- en marktgegevens bij Verizon Business onder.

NASDAQ OMX vertrouwt het dagelijkse faciliteitbeheer voor zijn datacenterinfastructuur en –diensten Verenigde Staten aan Verizon Business toe. Voor dit doel zal een speciaal team van Verizon Business op de locatie van het beursbedrijf ondersteuning bieden voor de groei van de Amerikaanse colocatiediensten.
De Scandinavische beurzen van NASDAQ OMX zullen met ingang van 1 januari 2010 overstappen op een open connectiviteitsmodel. Dit houdt in dat de Scandinavische beurs- en handelsklanten de mogelijkheid krijgen om zelf een netwerkprovider uit te kiezen. Als reactie op deze ontwikkeling brengt het beursbedrijf zijn Scandinavische toegangsnetwerk bij Verizon Business onder, waar het zal worden geïntegreerd in de Verizon Financial Networking (VFn)-oplossing. Deze oplossing voor handels- en marktgegevens is speciaal voor de financiële dienstverleningssector ontwikkeld, is uiterst schaalbaar, wordt gekenmerkt door minimale netwerktraagheid en wordt geleverd met toegewijde, integrale ondersteuning.

Carl-Magnus Hallberg, senior vice president Global IT Services bij NASDAQ OMX: “De inzet van de datacenter-diensten van Verizon is een goed voorbeeld van onze voortdurende innovatie en onze leiderschapspositie wat betreft het verzorgen van een optimale ervaring voor klanten die handelen op, en zakendoen met onze wereldwijde markten. Dankzij het open connectiviteitsmodel kunnen we onze wereldwijde klanten op effectievere wijze van ondersteuning voorzien binnen de nieuwe financiële marktomgevingen. Verizon Business is een betrouwbare partner die onze business begrijpt en over de wereldwijde dekking en expertise beschikt die nodig is om de verdere groei van onze activiteiten te ondersteunen.”

Blair Crump, senior vice president Worldwide Sales bij Verizon Business: “Onze relatie met NASDAQ OMX omvat veel meer dan een traditionele samenwerking. Samen met het kernteam van Verizon Business helpen we klanten met het ten uitvoer brengen van hun actuele en toekomstige bedrijfsplannen. We leveren al meer dan 20 jaar uiterst innovatieve netwerkoplossingen aan NASDAQ OMX, en zien ernaar uit om onze technologie in dienst te stellen van onze wereldwijde klanten in de financiële dienstverleningssector.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten