dinsdag 26 januari 2010

CeBIT beleeft debuut twee nieuwe Fritz!Box modellen en Fritz!Apps

Persbericht
Vooruitblik CeBIT
26 januari 2010

AVM tijdens CeBIT 2010 aanwezig in hal 13, C48

CeBIT beleeft debuut twee nieuwe Fritz!Box modellen en Fritz!Apps



· AVM introduceert FRITZ!Box WLAN 3370 met VDSL en uiterst geavanceerde WLAN N-technologie, met hogere overdrachtsnelheid en grotere dekking

· Nieuwe FRITZ !Box Fon WLAN 6360 uitgerust met kabelmodem en uiterst geavanceerde functies

· AVM introduceert FRITZ!Apps voor smart phones



Berlijn. Twee nieuwe modellen van de FRITZ!Box zullen tijdens de CeBIT 2010 van 2 tot 6 maart hun debuut maken. AVM, de communicatiespecialist uit Berlijn, zal in hal 13, stand C48 de nieuwe FRITZ!Box WLAN 3370 en FRITZ!Box Fon WLAN 6360 demonstreren. Als eerste apparaat in zijn prestatieklasse vertegenwoordigt de nieuwe FRITZ!Box 3370 een nieuwe generatie van WLAN N-technologie. De gegevensoverdrachtsnelheden zijn verhoogd naar 450 Mbit/s, terwijl de WLAN-dekking aanzienlijk is vergroot. De nieuwe FRITZ!Box 6360, die op de kabeltelevisie kan worden aangesloten, zal tijdens de beurs eveneens zijn debuut maken. De kabelmodem die in de FRITZ!Box is ingebouwd biedt reeds ondersteuning voor de Euro Docsis 3-standaard met snelheden van meer dan 100 Mbit/s. Een ander nieuw product dat tijdens de Cebit wordt geïntroduceerd is de FRITZ!App, die het gebruik van smart phones in combinatie met de FRITZ!Box mogelijk maakt.



De FRITZ!Box WLAN 3370 met nieuwe WLAN-technologie
De nieuwe FRITZ!Box 3370 is het eerste apparaat in zijn prestatieklasse en gebaseerd op de allerlaatste WLAN N-standaarden. Deze technologie maakt een verscheidenheid aan afzonderlijke activiteiten, een hogere gegevensdoorvoer en een grotere dekking mogelijk. Het gebruik van drie gegevensstromen (3x3 MIMO) maakt het mogelijk om de gegevensoverdrachtsnelheden via het WLAN te verhogen tot 450 Mbit/s. Dit houdt een stijging van 50% ten opzichte van de huidige WLAN N-snelheden in. Daarnaast zorgen signaalafstelling (TxBF), een reductie van het pakketverlies (LDPC) en een verbeterde coördinatie van gegevenssignalen over grotere afstanden (MRC) voor een krachtiger overdracht en grotere dekking. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van WLAN N zijn bij uitstek geschikt voor tal van HD-video’s, HD IPTV, games en VoIP-gesprekken. Tijdens alle stadia van de ontwikkeling van WLAN N is veel aandacht besteed aan efficiënt stroomverbruik (Green AP). De FRITZ!Box 3370 is uitgerust met een VDSL- en ADSL-modem, waardoor internetsnelheden tot 100 Mbit/s tot de mogelijkheden behoren. Computers en andere netwerkapparaten kunnen met elkaar en met internet worden verbonden op basis van 4Gb Ethernet-verbindingen. Ook is deze Fritz!Box uitgerust met twee USB 2.0-aansluitingen voor printers, netwerkopslag (NAS) of draadloze UMTS-technologie. Verdere informatie verstrekking over de marktintroductie staat gepland voor een latere datum.



De FRITZ!Box Fon WLAN 6360 voor aansluiting op de kabeltelevisie
AVM zal tijdens de CeBIT met trots de nieuwe FRITZ!Box 6360 presenteren. Dit is de eerste keer dat een FRITZ!Box is uitgerust met een kabelmodem, waarmee eenvoudige internettoegang via de kabel wordt geboden. Dankzij de toepassing van de Euro Doscis 3-standaard biedt de FRITZ!Box ondersteuning voor alle mogelijke kabelverbindingen. Deze standaard maakt overdrachtssnelheden tot meer dan 100 Mbit/s mogelijk. De FRITZBox 6360 wordt geleverd met een VoIP-telefoonsysteem met aansluitingen voor analoge en ISDN-telefoons. Op het DECT-basisstation (CAT-iq) kunnen zes draadloze telefoons worden aangesloten. Een ander apparaat is de snelle dual WLAN N-Funk voor 2,4 of 5 GHz en 4 Gb Ethernet-verbindingen. De USB 2.0-aansluiting biedt ondersteuning voor netwerkopslag (NAS). De marktintroductie zal worden afgestemd op het potentiële aanbod van kabelproviders.



Fritz!Apps, nieuwe toepassingen voor smart phones
AVM biedt nieuwe mogelijkheden voor thuisgebruik in de vorm van een nieuwe toepassing voor iPhones en smart phones met het besturingssysteem Android. Mobiele telefoons kunnen de FRITZ!Box gebruiken om een verbinding met het WLAN te maken en worden gebruikt voor vaste telefoongesprekken en andere FRITZ!Box-functies, zoals het telefoonboek, het antwoordapparaat en bellijsten. Dit maakt het onder meer mogelijk om inkomende vaste gesprekken en VoIP-gesprekken via de FRITZ!Box naar een smart phone door te leiden. Het is ook mogelijk om met een smart phone uitgaande gesprekken via de FRITZ!Box te voeren. Dit is de eerste keer dat AVM tijdens de CeBIT nieuwe de mogelijkheden van zijn toepassingen in een speciaal 'FRITZ!App lab’ zal demonstreren.



De nieuwe modellen van de FRITZ!Box zullen samen met alle andere nieuwe producten van AVM live worden gepresenteerd tijdens de CeBIT 2010 in hal 13, stand C48.



Opmerking voor redacteuren:

Cebit preview tour: de presentatie van de nieuwe producten staat gepland op zondag 28 februari 2010 als onderdeel van de Cebit preview tour in het congrescentrum



AVM-persconferentie: een persconferentie staat gepland op de eerste dag van de beurs op 2 maart 2010 om 10 uur ’s ochtends in hal 13/14 van het congrescentrum. Een uitnodiging volgt.



Over AVM

AVM werd in 1986 in Berlijn opgericht. Het bedrijf is één van de twee leidende producenten van DSL-toestellen in Europa. In Duitsland, de grootste Europese markt, is AVM met meer dan 50 procent de marktleider. Met 460 medewerkers haalde AVM in het boekjaar 2008 een omzet van 220 miljoen Euro. Voor haar FRITZ!Box-familie, die in Duitsland word ontwikkeld en geproduceerd, heeft de Berlijnse communicatiespecialist een groot aantal onderscheidingen ontvangen. FRITZ!Box maakt zowel een gebruiksvriendelijke, snelle DSL-toegang mogelijk als ook eenvoudig netwerken, goedkoop bellen over het internet een uitgebreide multimedia-toepassingen.



Contact voor pers

AxiCom

Gijs Toxopeus

+31 20 626 3991

gijs.toxopeus@axicom-benelux.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten