vrijdag 1 februari 2013

Dell stelt klanten in staat workloads met vertrouwen te beheren

• Dell presenteert nieuwe en verbeterde, voor workloads geoptimaliseerde oplossingen

• Eerste keer dat volledige suite datacenterproducten door SAP is gecertificeerd voor SAP HANA

• Uitbreiding van Dell’s Active System met nieuwe Active System Manager 7.0, ontwikkeld met kennis en technologie van Gale Technologies, helpt klanten snel en eenvoudig gevirtualiseerde infrastructuur en applicaties in gebruik te nemen


AMSTERDAM, 1 februari 2013 – Dell presenteert nieuwe, voor workloads geoptimaliseerde oplossingen voor SAP HANA®. Deze oplossingen stellen bedrijven in staat met vertrouwen gebruik te maken van server-, storage- en netwerksystemen van Dell waarop SAP HANA draait. Dell kondigt daarnaast Active System Manager 7.0 aan. Deze beheerlaag van Dell’s Active System is voorzien van technologie van het recent overgenomen Gale Technologies en helpt klanten bedrijfsapplicaties, ICT-diensten en virtuele desktopinfrastructuren (VDI’s) snel in te richten en in gebruik te nemen. Deze nieuwe producten en certificaties ondersteunen Dell’s Enterprise-strategie om schaalbare, flexibele datacenteroplossingen te combineren met hardware, software en diensten.

Workload-gerichte ICT-infrastructuren hebben de toekomst
In een recent onderzoeksrapport concludeerde Forrester Research dat een workload-gerichte ICT-infrastructuur het model van de toekomst is voor technologische implementaties(1). Volgens het onderzoek “moet er een einde worden gemaakt aan het van binnen naar buiten denken waarbij IT infrastructuur alleen vanuit de technologie wordt benaderd. In plaats daarvan zijn workload-gerichte ICT-infrastructuren nodig. Dit wil zeggen dat je de servers, storage-systemen en netwerken in het datacenter moet inrichten op basis van datgene wat het belangrijkst is (je workloads), en niet andersom.”
“Klanten zouden zich moeten concentreren op hun zakelijke behoeften en de applicaties en workloads waarmee ze zich binnen de huidige dynamische markt kunnen onderscheiden. Dat kan door geïntegreerde infrastructuren en oplossingen te gebruiken die zijn geoptimaliseerd voor bedrijfsapplicaties,” zegt Dario Zamarian, vicepresident en general manager Enterprise Systems & Solutions bij Dell. “De nieuwe producten van Dell geven klanten het vertrouwen en de bewegingsvrijheid om gebruik te maken van de workloads die het meeste voor hun bedrijfsvoering betekenen. En dan hebben we het nog niet eens over financiële voordelen, zoals lagere kosten in aanschaf en gebruik.”

Dell Solutions voor SAP HANA geven inzicht in data
Dells oplossingen voor SAP HANA zijn horizontaal schaalbaar en speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van workloads op SAP-applicaties. Dit is de eerste reeks datacenteroplossingen van Dell met een SAP HANA-certificatie voor het draaien van SAP HANA als een pre-geïntegreerd systeem. Ze maken gebruik van servers, storage en netwerktechnologie van Dell. Deze ICT-platformen zijn schaalbaar van 1 terabyte tot meer dan 4 terabyte en gebaseerd op dezelfde architectuur als de enkelvoudige server-appliances van Dell. Met deze grootzakelijke oplossingen kunnen klanten:

• SAP-workloads optimaliseren en data rechtstreeks analyseren vanuit vrijwel elke gegevensbron, met door SAP gecertificeerde systemen en diensten.

• Het bestelproces vereenvoudigen en de implementatie versnellen met kant-en-klaar ontwikkelde, geconfigureerde, en geteste systemen.

• Zorgen voor enterprise-class productie en prestaties door een beroep te doen op de mogelijkheden voor systeembeheer, geautomatiseerde tiering, energiezuinigheid en schaalbaarheid die in de Dell Servers- en Storage-technologieën zijn ingebouwd.

• De time-to-value verkorten met een uitgebreide reeks van Dell Services, waaronder analyse, installatie, training, ontwerp en ontwikkeling.

• Profiteren van een vereenvoudigd en kostenefficiënt upgradetraject zonder de noodzaak van ingrijpende vervangingen die kenmerkend zijn voor een ontwerpstrategie op meerdere platformen.

SAP koos Dell Services als één van zijn technologiepartners vanwege Dell’s vermogen op wereldwijde schaal oplossingen te leveren. Dell Services vereenvoudigen de adoptie van SAP HANA door klanten te voorzien van diensten als analyse, ontwerp, ontwikkeling, installatiehulp, training, support en managed services.

SAP HANA is een compleet opnieuw ontworpen, real-time databaseplatform. Het stroomlijnt analytics, planning en analyse op basis van trends en sentimenten waardoor bedrijven real-time kunnen opereren.

Dell Active System maakt een einde aan zorgen over workloads
Dell heeft de kennis en technologie die het verwierf met de overname van Gale Technologies verwerkt in Active System Manager 7.0. Daardoor zijn de beheermogelijkheden van Active System uitgebreid naar het omgaan met gevirtualiseerde infrastructuren en workloads. Active System Manager 7.0 wordt geïntegreerd in een Active System 800. Klanten verkorten hiermee de time-to-market voor nieuwe applicaties door:
• Het snel in of buiten bedrijf stellen van combinaties van fysieke en virtuele infrastructuren en workloads.

• Drastische reductie van de tijd en stappen die nodig zijn voor het inrichten van nieuwe workloads dankzij eenvoudige configuratie.

• Het efficiënt toewijzen en beheren van fysieke en virtuele netwerk-, server- en storage-bronnen door gedeelde pools van ICT-bronnen te creëren voor meerdere systemen, met de mogelijkheid nieuwe capaciteit toe te voegen.

• Het plannen, toewijzen en garanderen van virtuele en fysieke rekencapaciteit voor complexe workloads.

• Een einde te maken aan de zorgen over groeiende workloads dankzij een hoge schaalbaarheid, kwalitatief hoogwaardige ICT-diensten en flexibel beheer.

Beschikbaarheid
De horizontaal schaalbare oplossingen van Dell voor SAP HANA zijn momenteel verkrijgbaar in EMEA en de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar via www.dell.com/hana.

In Europa wordt Active System Manager 7.0 beschikbaar met Active System 800 vanaf medio mei.


Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

(1) “Optimize IT Infrastructure around key workloads,” Forrester Research Inc., September 2012.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg, Dell, +31 (0)20-6744737, simone_versteeg@dell.com

Jeff Ronge, AxiCom, +31 (0)20 75469 84, jeff.ronge@axicom.com

Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden. SAP, SAP HANA en alle logo’s van SAP zijn merken of geregistreerde merken van SAP AG in Duitsland en verschillende andere landen. Alle andere genoemde namen van producten en diensten zijn de merken van de respectievelijke bedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten