woensdag 27 februari 2013

Dell Latitude 10 Enhanced Security-tablet: Dé grootzakelijke tablet

Dell Latitude 10 Enhanced Security-tablet: Dé tablet voor de zaak


• De Dell Latitude 10 met Enhanced Security zet de standaard voor bedrijfsvriendelijke tablets door meer beveiligingsfuncties te bieden dan elke andere apparaat

• De Dell Latitude 10 met Enhanced Security biedt de beveiliging, betrouwbaarheid en beheerbaarheid die vooral de overheidssector, financiële instellingen en zorginstellingen zoeken

• Volgens extern onderzoek zijn Latitude 10-tablets bij grootschalige bedrijfsimplementaties tot 17 keer sneller en 94 procent goedkoper in gebruik te nemen dan iPads1

Amsterdam, 27 februari 2013 – Dell introduceert de Latitude 10 Enhanced Security-tablet. Dit model is direct gereed voor zakelijk gebruik. Het maakt een einde aan kostbaar en tijdrovend beheer en de beveiligingsproblemen die optreden wanneer tablets binnen ondernemingen worden ingezet. De Dell Latitude 10 is uitermate geschikt voor organisaties in sterk gereguleerde sectoren zoals de financiële wereld, overheidssector en gezondheidszorg. De tablet bouwt voort op de ervaring van Dell met de ontwikkeling van beheerbare, veilige en betrouwbare PC’s.

De Latitude 10 kan op eenvoudige en veilige wijze worden geïntegreerd binnen bestaande bedrijfsomgevingen om de ICT-efficiëntie te vergroten en de totale eigendomskosten te verlagen. Omdat de tablet kan worden beheerd als een standaard Windows-laptop kan hij bij op grote schaal aanzienlijk eenvoudiger worden geïmplementeerd en beheerd dan de Apple iPad. Volgens externe tests door Principled Technologies1 is de Latitude 10 in vergelijking met de iPad:

– Tot 17 keer sneller en 94 procent goedkoper in gebruik te nemen; ICT-organisaties zijn 580 uur minder kwijt aan de configuratie van de tablet en installatie van applicaties.

– Tot 99 procent snellere software-updates, zodat organisaties door geautomatiseerde updates circa 197 uur minder tijd kwijt zijn.

– Tot 85 procent goedkoper in het onderhoud over een periode van drie jaar.

Hoogste veiligheid
De Latitude 10 maakt gebruik van een krachtige dual core Intel® Atom™-processor Z2760 en biedt meer mogelijkheden op het gebied van hardware, authenticatie, gegevensbeveiliging en tracering dan elke andere tablet. De tablet is bij uitstek geschikt voor organisaties die moeten voldoen aan de strenge eisen van regelgeving. De Latitude 10 Enhanced Security-configuratie is de enige Windows 8-tablet die dubbele authenticatie biedt, dankzij een geïntegreerde smartcard en vingerafdruklezer. Deze voorzieningen vormen een aanvulling op de reeds krachtige beveiligingsfuncties van de Latitude 10, waaronder:

– Dell Data Protection
Access, een geïntegreerde softwareoplossing voor het beveiligingsbeheer van toestellen. Deze maakt gebruik van de vingerafdruklezer en smartcardlezer in de Latitude 10 en beveiligingsapparatuur van externe leveranciers. Een Dell-wizard zorgt voor een eenvoudige configuratie.

– Trusted Platform Module (TPM) 1.2-hardware die netwerken in staat stelt om de integriteit van apparaten te controleren en deze een volledig vertrouwensniveau toe te kennen.

– Microsoft® BitLocker Drive Encryption.

– Computrace Support, in de achtergrond actieve tracking-software die het mogelijk maakt om zoekgeraakte of gestolen tablets op te sporen.

– Een Noble Lock-sleuf voor aanvullende hardwarebeveiliging.

Citaten
“Andere tablets die in zakelijke omgevingen worden gebruikt kunnen op de lange duur meer kwaad dan goed doen. Hun gebruik gaat gepaard met onvoorziene beheerkosten, onveilige toegang en gebrekkige gegevensbeveiliging”, zegt Neil Hand, vice president tablets and performance PCs, end user computing bij Dell. “Met de Enhanced Security-configuratie van de Latitude 10 kunnen organisaties hun werknemers de mobiliteit en productiviteit bieden waar ze om vragen. De tablet biedt organisaties de gemoedsrust die gepaard gaat met de wetenschap dat ze op eenvoudige wijze kunnen voldoen aan de meest rigoureuze beveiligingsrichtlijnen.”

“Uit ons test- en analyseproces bleek dat het gebruik van de Dell Latitude 10 binnen zakelijke SCCM-omgevingen belangrijke beheervoordelen biedt ten opzichte van Apple iPads zegt Bill Catchings, de medeoprichter van Principled Technologies. “Uit onze analyse bleek dat deze voordelen zich in forse kostenbesparingen kunnen vertalen, zeker indien men een groot aantal van deze tablets beheert.”


Prijzen en beschikbaarheid2
De Dell Latitude 10 Enhanced Security-configuratie is per direct wereldwijd verkrijgbaar tegen een prijs van €749. De Latitude 10 Essentials 64GB-configuratie is verkrijgbaar tegen een prijs vanaf €549, en de Latitude 10 Essentials 32GB-configuratie vanaf €499.

Aanvullende bronnen:
Meer informatie, waaronder afbeeldingen, infographics, volledige onderzoeksrapporten en weblogartikelen waarin de onderzoeksbevindingen nader worden besproken zijn hier beschikbaar.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Ingrid Hamers AxiCom +31 (0)20 75469 83 ingrid.hamers@axicom.com


1Tablets in Large Enterprises: Dell Latitude 10 with Windows 8 vs. Apple IPAD, A Principled Technologies Test Report, uitgevoerd in opdracht van Dell, januari 2013

2 Aanbiedingen kunnen worden gewijzigd en zijn mogelijk niet combineerbaar met andere promoties. Daarnaast worden er belastingen, verzendkosten, administratiekosten en andere heffingen in rekening gebracht. Aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor klanten die aan de aanbiedingsvoorwaarden voldoen. Mogelijk stipuleert uw contract met Dell beperkingen ten aanzien van deze aanbiedingen. Dell behoudt zich het recht voor om bestellingen te annuleren die het gevolg zijn van fouten in prijsvermeldingen dan wel andere fouten.

Over Principled Technology en de Managed Cost-methodiek

Principled Technologies (PT) vergeleek de prestaties van de Latitude 10 en de Apple iPad tijdens het uitvoeren van een reeks van gebruikelijke taken op het gebied van zakelijk ICT-beheer. Hierbij keek PT naar de kosten die hiermee gepaard gaan binnen een doorsnee organisatie die gebruikmaakt van 1.000 tablets en deze beheert met gangbare tools zoals SCCM. Principled Technologies verzorgt brancheleidende technologische evaluaties en op feiten gebaseerde marketingdiensten. Hiertoe kan het een beroep doen op zijn uitgebreide ervaring met, en kennis van alle aspecten van technische tests en analyses, van het analyseren van nieuwe technologieën tot het ontwikkelen van nieuwe methodieken en het testen met bestaande en nieuwe tools. De oprichters van Principled Technology zijn al meer dan 20 jaar actief op het gebied van technische evaluaties. Ze waren de oprichters van de Ziff-Davis Benchmark Operation, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van branchestandaard benchmarks zoals Winstone en WebBench van Ziff Davis Media. Daarnaast waren ze de oprichters van eTesting Labs. Na de overname van dat bedrijf door Lionbridge Technologies waren ze actief als respectievelijk directeur en CTO van VeriTest.

Dell, Latitude en OptiPlex zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten