vrijdag 9 oktober 2009

Verizon Business en McAfee gaan strategische samenwerking aan

Marktleiders bundelen krachten om bedrijven van alle omvang uitgebreide beveiligingsmogelijkheden en geavanceerde cloudoplossingen te bieden

8 OKTOBER 2009 – Verizon Business, de wereldwijde leverancier van IT-, communicatie-, beveiligings- en netwerkoplossingen, en McAfee Inc., ‘s werelds grootste specialistische leverancier van beveiligingstechnologie, kondigden vandaag een wereldwijde strategische samenwerking aan. De samenwerking heeft ten doel om bedrijven en overheidsinstellingen in alle delen van de wereld van geïntegreerde beveiligingsoplossingen te voorzien.

Op basis van deze overeenkomst zal Verizon Business de volledige reeks van zakelijke beveiligingsproducten en –diensten van McAfee aan zijn klanten aanbieden. McAfee zal op zijn beurt gebruikmaken van de diensten van Verizon Business op het gebied van data center-outsourcing, professioneel advies en managed services. De twee bedrijven zullen daarnaast samenwerken aan de ontwikkeling van een reeks van geavanceerde en cloudgebaseerde managed security services.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Verizon Business en McAfee biedt zakelijke klanten aanzienlijk meer toegevoegde waarde, doordat zij toegang krijgen tot uitgebreide beveiligingsoplossingen en -diensten van wereldklasse, met inbegrip van nieuwe cloudgebaseerde diensten. Voortbordurend op hun successen op het gebied van technologie en beveiliging zijn McAfee en Verizon Business in staat om oplossingen te leveren die een effectief antwoord bieden op de toekomstige uitdagingen van bedrijven en overheidsinstellingen op het gebied van beveiliging. Dit komt met name van pas in een tijd waarin organisaties steeds meer communicatiefuncties naar de “cloud”, of het netwerk, verplaatsen om te kunnen profiteren van voordelen zoals een snellere implementatie, verbeterde beveiliging en kostenreducties.

“Deze strategische overeenkomst met McAfee stelt ons in staat om bedrijven overal ter wereld van nog completere en geïntegreerde IT-oplossingen te voorzien”, aldus Kerry Bailey, senior vicepresident Global Solutions bij Verizon Business. “Hierdoor is Verizon Business in staat om zijn aanbod uit te breiden naar alle facetten van zakelijke beveiliging, zodat bedrijven in het volste vertrouwen zaken kunnen doen in dit digitale tijdperk. Onze uitgebreide en geavanceerde cloud-aanbod zal bedrijven en overheidsinstellingen in staat stellen om beter gebruik te maken van beveiliging als strategisch instrument en bedrijfsondersteunende factor”.

David Scholtz, de senior vicepresident Worldwide Strategic Alliances van McAfee: “Deze overeenkomst laat zien hoe belangrijk is om uitgebreide beveiligingsoplossingen te bieden die voorzien in de behoeften van bedrijven en klanten binnen de overheidssector. De complexiteit van moderne bedreigingen en de huidige turbulente economische tijden vragen om samenwerkingen van deze aard, waarbij producten van verschillende leveranciers worden gecombineerd. Op deze manier kunnen onze klanten hun investeringen optimaal benutten en hun operationele kosten de baas blijven”.

Bedrijven profiteren op tal van manieren van deze overeenkomst

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst omvat de volgende punten: Verizon Business zal het volledige aanbod van zakelijke beveiligingsoplossingen van McAfee aan zijn diverse klantenbestand aanbieden via de Verizon customer premises equipment (CPE)-catalogus. Het nieuwe beveiligingsaanbod biedt klanten van Verizon Business een ruimere keuze uit beveiligingsoplossingen van wereldformaat, en betekent voor McAfee een aanzienlijke uitbreiding van zijn wereldwijde distributiekanaal.
  • Met ingang van deze herfst zal Verizon Business PCI (Payment Card Industry)-compliancediensten van McAfee gaan leveren aan bemiddelende banken en andere organisaties die ondersteuning bieden voor handelaars die minder dan 20.000 e-commercetransacties of maximaal 1.000.000 creditcardtransacties per jaar verwerken. Deze groep van retailers, die bekend staat als Level 4-handelaars, loopt de grootste kans om ten prooi te vallen aan gegevensdiefstal, en vertegenwoordigt 99 procent van alle handelaars en ongeveer een derde van alle creditcardtransacties. De eerdere PCI-compliancediensten van Verizon Business PCI waren gericht op handelaars met grotere volumes en hun bemiddelende banken.

  • Klanten van McAfee in alle delen van de wereld krijgen toegang tot het netwerk van 1.200 beveiligingsprofessionals van Verizon Business, die hen bij kunnen staan met het ontwerp, de implementatie en integratie van integrale beveiligingsdiensten.

  • McAfee en Verizon Business zullen gezamenlijk een uitgebreide reeks van managed security services (MSS) aan bedrijven gaan aanbieden. Hiertoe combineren zij het krachtige MSS-aanbod van Verizon Business met de technologie van McAfee.

  • Verizon Business zal data center outsourcing-diensten aan McAfee gaan leveren. Verizon Business zal McAfee daarnaast ondersteuning bieden met de consolidatie van zijn datacenters, zodat McAfee het 24 x 7-beheer van zijn web hosting-activiteiten verder kan verbeteren en meer mogelijkheden heeft om cloudgebaseerde oplossingen aan te bieden.

  • Verizon Business en McAfee zullen samenwerken aan de ontwikkeling en verkoop van geavanceerde, cloudgebaseerde managed security-oplossingen ter aanvulling op het huidige aanbod van Verizon Business van cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen.

Nieuwe generatie van cloudgebaseerde beveiligingsproducten

De geavanceerde en beheerde cloudoplossingen die de twee bedrijven op basis van deze samenwerkingsovereenkomst zullen ontwikkelen, zullen zijn gebaseerd op Verizons toonaangevende beveiligingsdienstenplatform, wereldwijde IP-infrastructuur, geavanceerde beveiligingscentra en uitgebreide netwerk van datacenters, en de beveiligingstechnologie van McAfee van wereldformaat, ondersteund door de expertise van de laatste op het gebied van wereldwijde IT-bedreigingen. De nieuwe beveiligingsdiensten zullen worden beheerd door Verizon Business en worden aangeboden via de cloud. De diensten zullen een breed scala aan beveiligingstechnologieën omvatten, waaronder firewalls, indringerpreventie, anti-malware, contentverificatie en Secure Socket Layer (SSL) virtual private network (VPN).

Deze nieuwe oplossingen zijn bij uitstek geschikt voor sterk geografisch gespreide ondernemingen. Voordelen voor bedrijven zijn onder meer krachtig beveiligde IP-verbindingen, een hechtere integratie van de beveiliging met andere beschermde activa en een grotere mate van flexibiliteit. Deze diensten zijn geschikt voor bedrijven en overheidsinstellingen van alle omvang. Verizon en McAfee zullen deze nieuwe reeks van oplossingen aanbieden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en de regio Azië en Oceanië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten