donderdag 31 januari 2013

Dell viert eerste lustrum PartnerDirect in EMEA en presenteert nieuwe Partner Tool

• Dell Online Solutions Configurator vereenvoudigt prijsbepaling complexe oplossingen

• Laurent Binetti per 1 februari aangesteld als general manager van het PartnerDirect-programma voor EMEA

AMSTERDAM, 31 januari 2013 – Dell presenteert een nieuwe tool voor het PartnerDirect-programma; de Dell Online Solutions Configurator. Partners kunnen hiermee de prijs bepalen van complexe oplossingen voor de grootzakelijke markt, waardoor ze sneller en eenvoudiger deals sluiten. De Online Solutions Configurator wordt momenteel op proef gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en wordt in de komende maanden uitgerold naar de overige landen binnen de EMEA-regio.

Dell maakt ook bekend dat Laurent Binetti is aangesteld als general manager EMEA Channel Sales. Recentelijk was hij actief als general manager voor de Dell Commercial Business in de Southern Europe-regio. Sinds Binetti in 1996 bij Dell in dienst trad, heeft hij verschillende directiefuncties vervuld in Oost-Europa en opkomende markten. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van regionale Oost-Europese vestigingen en een nieuwe beheerdivisie voor 26 landen, waaronder Rusland, Turkije en Israël. Verder ontwikkelde hij een volledig channelgerichte go-to-market-strategie.

Binetti vervangt Emmanuel Mouquet, die per 1 februari general manager wordt van Dell Frankrijk. Sinds de oprichting van het PartnerDirect-programma gaf Mouquet leiding aan de verkoopactiviteiten. Onder zijn leiding is het partnernetwerk sterk gegroeid en vertegenwoordigt de channel-omzet inmiddels 50% van de totale omzet van Dell in EMEA.

Dell viert in februari 2013 het vijfjarig bestaan van PartnerDirect in EMEA. In aanloop naar deze mijlpaal kregen partners de gelegenheid een beroep te doen op een fonds van 10 miljoen dollar dat hen een extra korting van 5% bood op deals voor grootzakelijke oplossingen*. Daarmee bood Dell partners een aanvullende beloning voor hun investeringen in het PartnerDirect-programma. Deze korting is sinds haar introductie in november uiterst populair gebleken bij partners.

“Dit wordt het jaar waarin de Dell Online Solutions Configurator het nog makkelijker maakt zaken te doen met Dell”, vertelt Ahmed Mouldaia, executive director van EMEA Enterprise Sales bij Dell. “Deze tool helpt onze partners winst te boeken in het datacenter doordat ze onafhankelijk en eenvoudig end-to-end oplossingen voor Dells grootzakelijke klanten kunnen configureren. Dit gebeurt aan de hand van validatieregels en beschikbaar via de PartnerDirect-portal. Dit nieuwe hulpmiddel geeft onze partners de mogelijkheid online samen te werken met collega’s én de channel salesmedewerkers van Dell. Dit vergroot de nauwkeurigheid en stelt ze in staat sneller offertes te geven.”

Opmerkingen:
*Grootzakelijke oplossingen worden gedefinieerd als producten uit de volgende reeksen: Dell PowerEdge, Dell Compellent, Dell EqualLogic, Dell PowerVault, Dell PowerConnect en Dell Force10.


Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg, Dell, +31 (0)20-6744737, simone_versteeg@dell.com
Jeff Ronge, AxiCom, +31 (0)20 75469 84, jeff.ronge@axicom.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten