woensdag 15 september 2010

LANCOM voorziet Sloveense scholen van draadloos LAN-netwerk

Meer dan 1000 LANCOM access points bieden draadloos internet aan leerlingen

Als onderdeel van een nationaal iniatief om educatie te moderniseren, worden scholen in heel Slovenië momenteel uitgerust met draadloos internet. De draadloze LAN-apparaten die gebruikt worden in dit project komen van de Duitse premium netwerkaanbieder LANCOM Systems. Sinds het begin van dit initiatief, zijn er ongeveer 1000 LANCOM WLAN access points geïnstalleerd in meer dan vijftig basisscholen en middelbare scholen door het hele land. De apparaten zijn aangekocht door LANCOM’s Sloveense distributeur ADVANT.

LANCOM won het project na een uitgebreid certificatieproces, wat verplicht is voor alle IT-producten die gebruikt worden in openbare onderwijsinstellingen in Slovenië. De doorslaggevende punten waren LANCOM’s uitstekende professionele beveiligingsmogelijkheden, de krachtige virtualisatie-opties en het feit dat alle LANCOM access points geschikt zijn voor het gebruik van Eduroam (www.eduroam.org), een internet toegang service die is ontworpen om mobiele internettoegang mogelijk te maken voor leerlingen en studenten van over de hele wereld.

“Onderwijs is een zeer interessante markt voor ons,” legt Jan Buis, directeur van International Sales bij LANCOM, uit. “Momenteel rusten wij scholen en universiteiten over heel Europa uit met onze draadloze LAN-oplossingen. En ondanks de prijsgevoeligheid van deze markt, zijn we steeds meer succesvol in het meedingen naar projecten tegen goedkopere concurrenten; de belangrijkste redenen zijn dan onze sterke beveiligingsmechanismen en de kwaliteit van onze access points.”

Scholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van internet via een draadloos LAN aan hun studenten en personeel kunnen profiteren van LANCOM´s “Education: Now!” programma. Dit programma stelt onderwijsinstellingen in staat om LANCOM netwerkconnectiviteit en WLAN-oplossingen aan te schaffen onder speciale voorwaarden. Meer informatie over “Education: Now!” is te vinden op de website van LANCOM, www.lancom.eu/education

Over LANCOM systems:
LANCOM Systems GmbH is de leidene Duitse ontwikkelaar van betrouwbare, innovatieve netwerk oplossingen voor grote ondernemingen en het midden- en klein bedrijf, overheidsautoriteiten en instellingen. De focus ligt op remote access en site connectiviteit, gebaseerd op virtual private networks (VPN) en op draadloos netwerken (WLAN). LANCOM Systems GmbH is met haar hoofdkantoor gevestigd in Wurselen, vlakbij Aken en heeft verkoopkantoren in Munchen, Barcelona en Amsterdam. De oprichter en algemeen directeur van het bedrijf is Ralf Koenzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten