woensdag 9 oktober 2013

Dell verkozen tot belangrijkste leverancier van flash-gebaseerde storage oplossingen

Amsterdam, 9 oktober 2013 — Dell is eerste keuze bij zakelijke klanten als het gaat om de aanschaf en implementatie van flash-gebaseerde storage. Eén van de redenen hiervoor zijn de relatief lage kosten in vergelijking met traditionele, schijfgebaseerde storage. Dit blijkt uit het wereldwijde ITIC/Storage Strategies NOW-onderzoek onder meer dan 550 IT-beslissers. Dell wil deze goede positie verder uitbouwen met zijn nieuwe Flash-optimised Solutions en ruimtebesparende arrrays. Hiermee biedt Dell nu prestaties tegen kosten die tot dusver ondenkbaar waren voor Flash technologie.
Uit het onderzoek van ITIC/Storage Strategies NOW blijkt dat Dell met afstand de favoriete leverancier is van flash drives oftewel solid state disks. Concurrenten als EMC, HP, IBM en NetApp blijven zes of meer procentpunten achter. Uit het rapport blijkt verder dat 32 procent van de respondenten gebruik maakt van flash drives/solid state disks of van plan zijn deze aan te schaffen.1
 “Bedrijven gebruiken veeleisende applicaties voor het analyseren van Big Data en het verwerken van transacties. Deze applicaties stellen hen in staat sneller te opereren, beter onderbouwde beslissingen te nemen en de klantenservice te verbeteren. Maar het voldoen aan de hoge prestatiebehoeften kan erg kostbaar zijn”, zegt Robin Kuepers, EMEA Storage Marketing Director bij Dell. “Dell is de enige grote leverancier die een manier heeft gevonden om volledig op flash drives gebaseerde storage-oplossingen aan te bieden tegen dezelfde kosten van vergelijkbare systemen met harde schijven. Deze praktische aanpak integreert flashgeheugen in een volledig functionele array en gebruikt zakelijke storage-technologieën, zoals data tiering, replicatie en beheer. Hiermee kunnen wij optimaal voldoen aan de vraag naar hoge prestaties voor data-analyse en gegevensverwerking met meer efficiëntie en lagere aanschafkosten. Wij zien dit als een baanbrekende benadering van klanten en de gehele IT-sector.

Dell verandert de markt voor flash-gebaseerde storage
Dell Compellent voor Flash geoptimaliseerde oplossingen zijn de eerste flash-producten die data op intelligente manier verdelen over meerdere typen flash-technologie of in combinatie met traditionele harde schijven.2 Deze aanpak stelt klanten in staat alle relevante gegevens voor IOPS-intensieve toepassingen, zoals Oracle, SQL, SAP, VDI, Big Data en private clouds op te slaan op flash drives. Daarmee kunnen zij transacties sneller verwerken en de storage-kosten reduceren tot een niveau dat vergelijkbaar is met traditionele, schijfgebaseerde storage.
Een volledig op flash-technologie gebaseerde Dell Compellent configuratie kost minder dan een vergelijkbare 15K RPM schijfgebaseerde oplossing3. Deze lagere kosten zijn het gevolg van verbeterde mogelijkheden voor geautomatiseerde tiering en ingebouwde, fijnmazige intelligentie voor automatische data-tiering en optimalisatie van prestaties.
Deze geavanceerde functie van Dell Compellent Storage Centre 6.4 is zonder aanvullende kosten beschikbaar voor klanten met een actief contract. Dell Compellent Flash-optimised Solutions gebruiken deze functie voor het wegschrijven van data naar uiterst stabiele flash (SLC) drives met hoge prestaties. Wanneer de data veroudert, wordt het automatisch overgebracht naar een tweede tier, die is opgebouwd uit minder kostbare flash (MLC) drives met een hogere opslagcapaciteit. Uiteindelijk wordt de data verplaatst naar goedkope, op basis van capaciteit geselecteerde harde schijven. Deze gelaagde aanpak combineert het gebruik van flash drives met opslag op traditionele harde schijven. Dit maakt het mogelijk kostenreducties tot 80 procent te realiseren ten opzichte van volledig op flash gebaseerde arrays.4
Dell Compellent voor Flash geoptimaliseerde oplossingen ondersteunen prestatie- en data-intensieve workloads. Door het inzetten van data tiering voor flash drives en harde schijven kunnen bedrijven van de volgende voordelen profiteren:
·        Ruimtebesparing — dankzij de beperkte omvang is er 84 procent minder rack-ruimte nodigPrestatieverbeteringen — een latency-reductie van tot 90 procentKostenverlaging — 56 procent lagere kosten dan arrays met traditionele harde schijven.5

Hoge prestaties en lagere kosten met Dell Compellent SC280Prestatie-intensieve applicaties hebben baat bij krachtige flash drives. De snelle groei van de hoeveelheid ongestructureerde gegevens, zoals audio-, video- en beeldbestanden, heeft echter geleid tot een vraag naar efficiëntere methoden voor het online beschikbaar stellen en toegankelijk houden van grote hoeveelheden data. Dell introduceert daarom ook de Dell Compellent SC280-compacte behuizing. Deze oplossing biedt de hoogste rack-dichtheid van alle grote storage-oplossingen van dit moment. De opslagcapaciteit van de Dell Compellent SC280 is tot 2,8 keer hoger dan die van concurrerende 2U-behuizingen voor 3,5 inch drives.
De Dell Compellent SC280 is inzetbaar als onderdeel van een integrale oplossing die data verdeelt tussen flash drives en harde schijven met een hoge opslagcapaciteit binnen één Dell Compellent-array. Op deze manier kunnen IT-managers de bedrijfsdoelen efficiënt ondersteunen, meer inzicht geven in data en meer tijd vrijmaken voor innovatie en zakelijke prioriteiten, zoals het aantrekken en behouden van klanten. Met een 5U-vormfactor en tot 336 terabyte aan mechanische schijfcapaciteit maakt de behuizing optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en biedt deze oplossing bulkopslag met hoge schrijfsnelheid. 
Aanvullende informatie:
·         Storage Strategies NOW-rapport: Enterprise Use Cases for Solid State Storage/Flash Memory
·         Technische specificaties: Dell Compellent voor Flash geoptimaliseerde oplossingen
·         Dell Storage op Twitter en Facebook

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen optimale waarde bieden. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Dell World
Dell organiseert Dell World 2013, Dell’s nummer één klantevent waar wij gaan onderzoeken hoe technologische oplossingen en diensten bedrijfsinnovatie stimuleren. Meer informatie kun je vinden op www.dellworld.com of volg #DellWorld op Twitter.

1 Bron: Storage Strategies NOW, “Enterprise Use Cases for Solid State Storage/Flash Memory,” augustus 2013.
2 Gebaseerd op een interne analyse door Dell in mei 2013. Hiertoe werd Dell Compellent Flash-optimised Solutions vergeleken met oplossingen uit de volgende productreeksen: EMC VNX, HP 3PAR StoreServ, HP EVA, IBM V7000, IBM XIV, Hitachi Data Systems HUS 100 en Oracle Sun ZFS Storage.
3 Gebaseerd op een interne analyse door Dell van Amerikaanse catalogusprijzen voor Dell Compellent Flash-optimised Solutions en mechanische schijven per juli 2013.
4 Door gegevens automatisch onder te verdelen tussen SLC en MLC solid state disks kan Dell Compellent SC 6.4 Flash-optimised Solutions kostenreducties tot 80% bieden ten opzichte van andere voor flashgeheugen geoptimaliseerde oplossingen. De catalogusprijzen van concurrenten per juni 2013 zijn afkomstig van CP Storage van Gartner Inc. Voor het bepalen van de marktprijs werd uitgegaan van een korting van ongeveer 50% voor alle concurrerende systemen en Dell Compellent.
5 Gebaseerd op een interne analyse door Dell in juli 2013. Hiervoor werd uitgegaan van Amerikaanse catalogusprijzen voor Dell Compellent Flash-optimised Solutions en mechanische schijven, en werden de technische specificaties voor Dell Compellent Flash-optimised Solutions vergeleken met die van arrays met harde schijven. Verder voerde Dell in maart 2013 een test uit van dual SC8000-controllers met Storage Centre v6.3.10 waarop OLTP-workloads draaiden. Hiervoor werd gebruikgemaakt van IOmeter. De IOPS-prestaties werden verkregen met een 100% willekeurige, 70/30 lees/schrijf-combinatie en een sectoroverdracht van 8K. SC 6.4 zal naar verwachting vergelijkbare resultaten bieden. De werkelijke prestaties en latency zullen al naar gelang de configuratie, het gebruik en de productievariabiliteit variëren.
Dell, Dell Compellent en Storage Centre zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.


Mediacontact
Simone Versteeg
Dell
(+31) 20 674 4737
Jeff Ronge
AxiCom
(+31) 20 754 6986

5 opmerkingen:

 1. welcome you to submit your free gust post at most wanted sites. Free guest posting sites high DA PA of 2019, 2020. Most Wanted site/blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Shop Play win Safeway This is the ultimate guide which you must read before start playing Monopoly Safeway 2019 at shopplaywin com to win prizes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Apniudaan - One of the top digital marketing company in faridabad, Haryana, best known for Search Engine optimization, Social Media Optimization.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nice Post. For New Sweepstakes & Contest join sweeptakesKeys

  BeantwoordenVerwijderen