woensdag 20 februari 2013

Efficiënter en flexibeler data backups maken en herstellen met Dell DR4100


• Schijfgebaseerde backup-oplossing met compressie en deduplicatie helpt klanten de snelle datagroei bij te houden en reduceert de benodigde opslagcapaciteit voor backups met een factor 15.

• Met modules uit te breiden tot 81 terabyte aan bruikbare capaciteit — en tot 1,2 petabyte aan logische capaciteit

• Dell PowerEdge-serverplatform verbetert de opslagdichtheid met ondersteuning 3 terabyte drives; ‘32-naar-1’-replicatie verhoogt flexibiliteit van databeveiliging bij externe filialen.


Amsterdam, 20 februari 2013 — Dell introduceert de DR4100 voor schijfgebaseerde backups, ontwikkeld op basis van de Fluid Data-architectuur. Deze oplossing helpt klanten effectiever backups te maken en data te herstellen en zo de kosten hiervan terug te dringen.

Met de DR4100 kunnen klanten de voor backups benodigde opslagcapaciteit aanzienlijk terugdringen — in sommige gevallen zelfs met een factor 15. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde technologie voor compressie en deduplicatie. Andere verbeteringen zijn uitbreidingsmodules voor grotere opslagcapaciteit, verbeterde disaster recovery dankzij meer mogelijkheden voor datareplicatie en grotere interoperabiliteit dankzij certificeringen voor diverse backup-applicaties.

“Veel bedrijven staan voor de opgave de explosieve datagroei onder controle te houden. Backups en recovery doeltreffend en kostenefficiënt laten verlopen is vaak lastig,” zegt Alan Atkinson, vice president en general manager van Dell Storage. “De Dell DR4100 is geschikt voor klanten die traditionele tape-omgevingen willen uitbreiden of vervangen door de snelheid en betrouwbaarheid van een schijfgebaseerde oplossing. Hiermee vereenvoudigen ze de backup- en herstelprocessen en optimaliseren ze de opslagbronnen. Dankzij de uitbreidingsmodules en geavanceerde deduplicatie- en compressietechnologieën is dit een eenvoudige, betaalbare en schaalbare oplossing voor databeveiliging.”

De Dell DR4100 kenmerkt zich verder door eenvoud van installatie en beheer en is gebaseerd op de nieuwe 12e generatie Dell PowerEdge-servers. De data reductie algoritmen van het door Dell overgenomen Ocarina maken een einde aan overbodige kopieën van data en reduceren de benodigde schijfcapaciteit met liefst 93 procent. De Dell DR4100 kan alle datareductie-taken overnemen van de applicatie- en back-upservers van de klant zonder negatieve gevolgen voor de back-up- en restore prestaties.

Bedrijven worden hierdoor minder afhankelijk van tape-gebaseerde backups of kunnen volledig overstappen naar schijfgebaseerde backups. Bovendien kunnen zij de backups langer bewaren op schijven en waar nodig op snelle en betrouwbare wijze restoren. Andere mogelijkheden van de Dell DR4100 zijn onder meer:

• Schaalbare capaciteit — Klanten kunnen maximaal twee uitbreidingsmodules toevoegen met elk een capaciteit van 9, 18 of 27 terabyte voor optimale schaalbaarheid. Indien nodig is de oplossing schaalbaar van 2,7 terabyte tot 81 terabyte aan bruikbare capaciteit — of tot 1,2 petabyte aan logische capaciteit.(1)

• Verbeterde disaster recovery — Snelle, dagelijkse en gededupliceerde datareplicatie is mogelijk met ondersteuning voor liefst 32 nodes die vanaf verschillende locaties naar een centraal node repliceren. Dit verlicht de werkdruk voor ICT-medewerkers die eerder backups op diverse locaties moesten opslaan. Deze eenvoudige disaster recovery-oplossing zorgt voor een reductie van de operationele en investeringskosten en minimaliseert de opslagvereisten voor backups van externe filialen.

• Meer certificeringen voor backup-applicaties — De Dell DR4100 ondersteunt een groot aantal backup-applicaties van diverse leveranciers, zoals Dell (AppAssure en Quest), Symantec, CommVault, Oracle en CA.

De Dell DR4100 is in vijf verschillende configuraties te implementeren met een bruikbare capaciteit van 2,7 tot 27 terabyte. Het uitgebreide licentiemodel biedt replicatie, DR Rapid Data Access en toekomstige functionaliteit, zonder extra kosten.

Beschikbaarheid:

De Dell DR4100 is vanaf maart 2013 wereldwijd beschikbaar via Dell en zijn channel-partners.


Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie http://www.dell.nl/.

Dell, PowerEdge en Fluid Data zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.
(1) De totale beschikbare capaciteit varieert al naar gelang de gebruiksomstandigheden.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Simone Versteeg, Dell, +31 (0)20-6744737, simone_versteeg@dell.com

Jeff Ronge, AxiCom, +31 (0)20 75469 84, jeff.ronge@axicom.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten