Oplossing biedt ‘one to many’-beheer, hoogwaardige centrale automatisering en ondersteuning voor mobiele gebruikers
Quest Software, Inc. (Nasdaq: QSFT) en Virtual Computer, Inc. werken samen om een desktopvirtualisatie- en beheeroplossing te leveren die in de alomvattende automatiseringsbehoeften van grote ondernemingen voorziet. Deze oplossing integreert de Quest vWorkspace-client en het zakelijke NxTop 3.0-platform van Virtual Computer. Zo biedt zij op elk gewenst moment en vanaf elke locatie toegang tot zowel gecentraliseerde als gedistribueerde eindgebruikeromgevingen. De gecombineerde oplossing zal zorgen voor een drastische reductie van de kosten en complexiteit van het gebruik en beheer van zakelijke desktops. Ook verbetert zij de mogelijkheden om desktops aan te bieden aan stationaire en mobiele gebruikers. Virtual Computer zal de geïntegreerde oplossing van 30 augustus tot en met 2 september demonstreren tijdens VMworld 2010 (Moscone Center, San Francisco; stand 1433).
“Er is sprake van een ongekende belangstelling voor desktopvirtualisatie. Veel bedrijven willen op deze manier de IT-efficiëntie en beveiliging verbeteren, maar stuiten op het probleem dat hun bestaande leveranciers van virtualisatieoplossingen deze voordelen slechts aan een beperkte deelgroep van hun klanten kunnen aanbieden”, aldus Rachel Chalmers, onderzoeksdirectrice bij de 451 Group. “Door gehoste virtualisatie en client-virtualisatie te combineren maken Quest en Virtual Computer virtuele desktops flexibel genoeg voor de gehele onderneming.”
Eén image, meerdere distributiemodellen
De gezamenlijke oplossing zal geconsolideerd beheer bieden voor virtuele desktops die op servers en op clients worden gehost. IT-organisaties kunnen op deze manier één image van een virtuele desktop creëren en deze vervolgens naar stationaire en mobiele gebruikers distribueren. Ongeacht het distributiemodel kunnen IT-beheerders op efficiënte wijze updates uitvoeren in een veilige omgeving. Updates van het master image worden gesynchroniseerd met de centrale of lokale desktops, met behoud van de gepersonaliseerde instellingen van de eindgebruikers.
Stationaire gebruikers binnen filialen of met een internet- of VPN-verbinding kunnen op afstand toegang krijgen tot desktops en toepassingen, die op een server worden gehost. Dit wordt mogelijk door de broker-technologie en het hoogwaardige Experience Optimized Protocol (EOP) in Quest vWorkspace. Mobiele gebruikers die niet met het bedrijfsnetwerk zijn verbonden kunnen volledige toegang tot hun desktop behouden door gebruik te maken van de NxTop Engine, de unieke bare metal client-hypervisor van Virtual Computer, en speciale technologie voor beheer op afstand. De NxTop Engine biedt online gebruikers op eenvoudige wijze toegang tot serverbronnen via de geïntegreerde Quest vWorkspace-connector.
De gecombineerde oplossing zal daarnaast een hechte integratie bieden met Hyper-V en System Center Virtual Machine Manager voor het aanmaken, beheren en uitvoeren van virtuele desktops. De tweewegs Hyper-V-compatibiliteit van NxTop Engine biedt daarbij de mogelijkheid om virtuele desktops op lokale PC-hardware te laten draaien. Gebruikers van desktops die op servers worden gehost kunnen daarnaast profiteren van de EOP-verbeteringen van Quest voor het RDP-protocol, met inbegrip van de laatste Microsoft-technologieën zoals RemoteFX.
Altijd en overal toegang tot gecentraliseerde en gedistribueerde desktops
Nu bedrijven steeds mobieler worden, bieden Quest en Virtual Computer gebruikers de unieke mogelijkheid om vanaf externe locaties toegang te krijgen tot hun desktops en toepassingen, met inbegrip van desktops die op PC’s draaien waarop de NxTop Engine is geïnstalleerd. Gebruikers kunnen vanaf een PC’s met een speciale client op een externe locatie, een thin client of een tablet veilige toegang tot hun desktops en toepassingen krijgen met een ongekende mate van vrijheid en gebruikseenvoud.
“Desktopvirtualisatie biedt ons een ideale methode om de tijdsinspanning, kosten en complexiteit, die met onze ICT-activiteiten gepaard gaan, te reduceren en brengt ons een stap dichterbij de realisatie van onze visie van een universiteit zonder muren. Dit is alleen mogelijk met een aanpak die ruimte biedt voor al onze gebruikers”, aldus Daniel Bolton, technisch analist bij de Universiteit van Kingston. “Quest en Virtual Computer bieden een unieke en aantrekkelijke visie op de desktop van de toekomst. Daarnaast zijn ze in staat om alle tools te leveren die we nodig hebben om onze gebruikers een volledig beheerde desktopvirtualisatie te bieden."
De aanvankelijke integratie van vWorkspace en NxTop, met inbegrip van een NxTop Engine en de Quest vWorkspace-connector, zal met ingang van 30 augustus beschikbaar zijn als release candidate, en vanaf oktober algemeen verkrijgbaar zijn. Additionele integratiepunten en verbeteringen zullen volgens een gefaseerd model in de loop van 2011 beschikbaar komen.
Over Quest Software
Quest Software maakt het voor meer dan 100000 klanten wereldwijd eenvoudiger en goedkoper om IT te beheren. Onze innovatieve oplossingen maken het makkelijker om de meest uitdagende IT beheerproblemen op te lossen en maken het zo voor onze klanten mogelijk om tijd en geld te besparen bij het beheer van zowel fysieke als ook virtuele omgevingen en cloud oplossingen. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.
Over Virtual Computer
Virtual Computer is de marktleider in gedistribueerde desktopvirtualisatie. Het paradepaardje van het bedrijf is NxTop®, een oplossing waarmee professionals op het gebied van desktopautomatisering flexibele, betrouwbare en veilige eindpunten kunnen creëren voor elke gewenste combinatie van laptops, desktops, VDI en cloud computing. NxTop kan volledig worden beheerd via één beheerconsole en zorgt voor een drastische reductie van de kosten van het gebruik en onderhoud van PC’s binnen ondernemingen van alle omvang. Raadpleeg voor meer informatie www.virtualcomputer.com of volg ons op Twitter: www.twitter.com/virtualcomputer
# # #
Quest, Quest Software en het logo van Quest zijn merken of gedeponeerde merken van Quest Software in het Verenigd Koninkrijk en andere landen. NxTop is een gedeponeerd merk van Virtual Computer. Alle overige product- en dienstennamen die in dit document worden vermeld zijn de merken van hun respectieve eigenaars.
dinsdag 31 augustus 2010
maandag 9 augustus 2010
Scouts enthousiast over draadloos netwerk LANCOM tijdens de JubJam100
Communicatie rondom tijdens grootste scoutingkamp van Europa
Tijdens het grootste scoutingkamp van Europa, JubJam100, konden de scouts, hun begeleiders en de organisatie van JubJam100 gebruikmaken van een draadloos breedbandnetwerk, verzorgd door LANCOM Systems. Ruim 450 unieke gebruikers waren online, waarvan twee derde deelnemer was of medewerker die recreatief gebruikmaakte van het internet. De overige gebruikers waren medewerkers die internet of e-mail nodig hadden voor hun werkzaamheden binnen het kamp.
Het netwerk werd op twaalf access points verspreid over het terrein aangeboden. Het internet werd voor diverse doeleinden gebruikt, van e-mail en het bijwerken van de verschillende JubJam100-websites tot het gebruik van het online redactiesysteem van de JubJam100-krant (hondertUIT). Daarnaast gebruikten de deelnemers het internet voornamelijk voor de sociale netwerksites zoals Hyves en Twitter en het chatten op msn. Iris, subkampstaf van subkamp Sahara (voor scouts tussen de 11 en 15 jaar oud) zegt hierover : “Wij gebruiken het internet dagelijks om de site up to date te houden voor de ouders. Ook gebruiken we het om mail, Twitter en Hyves te checken. Het is heel plezierig om altijd, snel internet te hebben van zo’n goede kwaliteit.”
De hotspot in het Wi-fi netwerk was de Jubilee Plaza waar alle afdelingen van communicatie, waaronder de kampkrant met hun redacteuren, hun werkplek hadden. Ook werd er live radio gestreamd vanaf het terrein. Door het inzetten van extra radiokanalen en een extra access point werd meer bandbreedte gerealiseerd waarmee het vele draadloze verkeer werd afgehandeld.
Een dankbare en intensieve gebruiker van het netwerk was het redactieteam van de kampkrant. Dagelijks maakten zij met het online redactiesysteem een krant van twaalf tot zestien pagina’s. Hoofdredacteur Renske van Assema: “Het is uniek en innovatief dat we dit jaar draadloos internet hadden. Tijdens de Nawaka in 2006 had de redactie slechts één computer. Nu zit heel de redactie draadloos op het internet. Ideaal om zo’n flexibele werkplek te hebben.”
LANCOM’s manager International Sales en kampleider van JubJam100 Jan Buis is zeer tevreden: “De reacties van de gebruikers waren zeer positief. Het was een unieke mogelijkheid die geboden werd en er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Ook voor het thuisfront was het leuk om zo ‘live’ mogelijk te volgen wat de scouts allemaal beleefden.”
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Het bedrijf focust zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.
Tijdens het grootste scoutingkamp van Europa, JubJam100, konden de scouts, hun begeleiders en de organisatie van JubJam100 gebruikmaken van een draadloos breedbandnetwerk, verzorgd door LANCOM Systems. Ruim 450 unieke gebruikers waren online, waarvan twee derde deelnemer was of medewerker die recreatief gebruikmaakte van het internet. De overige gebruikers waren medewerkers die internet of e-mail nodig hadden voor hun werkzaamheden binnen het kamp.
Het netwerk werd op twaalf access points verspreid over het terrein aangeboden. Het internet werd voor diverse doeleinden gebruikt, van e-mail en het bijwerken van de verschillende JubJam100-websites tot het gebruik van het online redactiesysteem van de JubJam100-krant (hondertUIT). Daarnaast gebruikten de deelnemers het internet voornamelijk voor de sociale netwerksites zoals Hyves en Twitter en het chatten op msn. Iris, subkampstaf van subkamp Sahara (voor scouts tussen de 11 en 15 jaar oud) zegt hierover : “Wij gebruiken het internet dagelijks om de site up to date te houden voor de ouders. Ook gebruiken we het om mail, Twitter en Hyves te checken. Het is heel plezierig om altijd, snel internet te hebben van zo’n goede kwaliteit.”
De hotspot in het Wi-fi netwerk was de Jubilee Plaza waar alle afdelingen van communicatie, waaronder de kampkrant met hun redacteuren, hun werkplek hadden. Ook werd er live radio gestreamd vanaf het terrein. Door het inzetten van extra radiokanalen en een extra access point werd meer bandbreedte gerealiseerd waarmee het vele draadloze verkeer werd afgehandeld.
Een dankbare en intensieve gebruiker van het netwerk was het redactieteam van de kampkrant. Dagelijks maakten zij met het online redactiesysteem een krant van twaalf tot zestien pagina’s. Hoofdredacteur Renske van Assema: “Het is uniek en innovatief dat we dit jaar draadloos internet hadden. Tijdens de Nawaka in 2006 had de redactie slechts één computer. Nu zit heel de redactie draadloos op het internet. Ideaal om zo’n flexibele werkplek te hebben.”
LANCOM’s manager International Sales en kampleider van JubJam100 Jan Buis is zeer tevreden: “De reacties van de gebruikers waren zeer positief. Het was een unieke mogelijkheid die geboden werd en er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Ook voor het thuisfront was het leuk om zo ‘live’ mogelijk te volgen wat de scouts allemaal beleefden.”
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Het bedrijf focust zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.
Labels:
breedband,
hondertUIT,
Hyves,
JubJam 100,
LANCOM,
Twitter,
WLAN
woensdag 4 augustus 2010
Cybercriminaliteit: ‘2010 Data Breach Report’ van Verizon Business in samenwerking met de Amerikaanse Secret Service biedt nieuwe inzichten
Grootschalig onderzoek duidt op een toename van gegevensdiefstal door insiders, een frequenter gebruik van social engineering-technieken en de aanhoudende betrokkenheid van de georganiseerde misdaad
Volgens het ‘2010 Verizon Data Breach Investigations Report’, het resultaat van een unieke samenwerking met de Amerikaanse Secret Service, zijn vorig jaar meer elektronische bedrijfsgegevens gestolen door insiders, werd vaker gebruikgemaakt van social engineering-technieken en bleef er sprake van een sterke betrokkenheid van de georganiseerde misdaad.
Het vandaag gepubliceerde onderzoeksrapport duidt daarnaast op een afname van het aantal gevallen van gegevensdiefstal ten opzichte van het jaar daarvoor; volgens het rapport een “veelbelovende” ontwikkeling.
Volgens het rapport was diefstal van aanmeldingsgegevens in 2009 de meest populaire methode om onbevoegde toegang tot bedrijfsinformatie te verkrijgen. Dit wijst eens te meer op het belang van het gebruik van krachtige beveiligingsmaatregelen voor zowel personen als bedrijven. Criminelen behorend tot de georganiseerde misdaad waren vorig jaar verantwoordelijk voor 85 procent van alle gevallen van gegevensdiefstal, zo blijkt uit het rapport.
Net zoals bij eerdere edities van het jaarlijkse onderzoeksrapport, wijzen de onderzoeksexperts van Verizon Business op het feit dat de meeste incidenten hadden kunnen worden voorkomen indien basismaatregelen op het gebied van de beveiliging waren getroffen. Voor slechts 4 procent van alle onderzochte gevallen waren er complexe en kostbare beveiligingsmaatregelen vereist om deze incidenten te voorkomen.
Uit het rapport voor 2010 blijkt opnieuw dat anticiperen de beste verdediging tegen pogingen tot gegevensdiefstal is. Desondanks blijft de meerderheid van alle bedrijven traag met het detecteren van, en reageren op incidenten. De meeste incidenten (60 procent) worden nog altijd ontdekt door externe partijen, en bovendien pas na aanzienlijke tijd. Hoewel de beveiligingslogbestanden van de getroffen bedrijven het bewijs van pogingen tot diefstal bevatten, worden ze vaak over het hoofd gezien als gevolg van een gebrek aan mankracht, hulpmiddelen en processen.
Dankzij de samenwerking met de Amerikaanse Secret Service, die in mei dit jaar werd aangekondigd, biedt het ‘Data Breach Investigations Report’ van dit jaar een uitgebreid overzicht van incidenten op het gebied van gegevensdiefstal die de afgelopen zes jaar plaatsvonden. Dankzij de combinatie van informatie over incidenten die Verizon in 2009 onderzocht met gegevens die werden aangeleverd door de Amerikaanse Secret Service – die onderzoek naar financiële misdaden uitvoert – is het rapport gebaseerd op gegevens over meer dan 900 incidenten waarbij meer dan 900 miljoen gestolen records betrokken waren.
“Dit jaar waren we in staat om ons perspectief op de dynamische wereld van gegevensdiefstal aanzienlijk te verbreden en verdiepen,” aldus Peter Tippett, vicepresident Technology & Enterprise Innovation van Verizon Business. “Dankzij de toevoeging van gegevens over gevallen van gegevensdiefstal die door de Secret Service zijn verzameld, zijn we in staat om ons inzicht in cybercriminaliteit uit te breiden en te verdiepen, en beter in staat om dergelijke incidenten een halt toe te roepen.”
Michael Merritt, adjunct-onderzoeksdirecteur van de Amerikaanse Secret Service: “De Secret Service hanteert de visie dat het aangaan van betrouwbare samenwerkingsverbanden op alle niveaus binnen de wetshandhaving, het bedrijfsleven en de universiteitswereld de juiste methode is om een antwoord te bieden op de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging. Dankzij deze omvangrijke en duurzame samenwerkingsverbanden zijn wij in staat om het collectieve inzicht in incidenten op het gebied van beveiligingsdiefstal te verbreden en het succes van onze geavanceerde initiatieven op het gebied van detectie en preventie te bevorderen.”
Belangrijkste bevindingen van het 2010 Report
De onderzoeksresultaten voor dit jaar bevestigen de conclusies van eerdere rapporten en bieden nieuwe inzichten, waaronder:
• De meeste onderzochte incidenten werden veroorzaakt door externe partijen. 69 procent van alle incidenten op het gebied van gegevensdiefstal werd veroorzaakt door externe partijen. Slechts 11 procent daarvan viel toe te schrijven aan zakelijke partners. 49 procent werd veroorzaakt door insiders. Dit wijst op een toename ten opzichte van de voorgaande jaren. Belangrijke oorzaken zijn de groei van het aantal bedrijfsgegevens en de aard van de incidenten die door de Secret Service werden onderzocht.
• Bij veel incidenten werd misbruik gemaakt van toegangsrechten. 48 procent van alle gevallen van gegevensdiefstal werden veroorzaakt door gebruikers die misbruik maakten van hun toegangsrechten tot bedrijfsinformatie. Nog eens 40 procent van de incidenten werd veroorzaakt door hackers. 28 procent van de incidenten was het gevolg van het gebruik van social engineering-tactieken (‘babbeltrucs’). 14 procent werd veroorzaakt door fysieke aanvalspogingen.
• Incidenten blijven veel met elkaar in gemeen hebben. Net zoals in de vorige jaren werden vrijwel alle bedrijfsgegevens gestolen via servers en internettoepassingen. Bij 85 procent van deze incidenten bleken de gegevens met relatief gemak te kunnen worden gestolen. 87 procent van de getroffen bedrijven beschikte over logbestanden met bewijs voor de poging tot diefstal, maar zagen deze informatie over het hoofd.
• Naleving van de PCI-DSS-standaard blijft van cruciaal belang. 79 procent van alle slachtoffers die vanwege de aard van hun bedrijfsactiviteiten dienen te voldoen aan de PCI-DSS-standaard, bleken voorafgaand aan het incident de richtlijnen van deze standaard niet te hebben opgevolgd.
De stand van zaken op het gebied van cybercriminaliteit in 2010
Volgens het rapport kan de afname van het aantal incidenten op het gebied van gegevensdiefstal worden toegeschreven aan een reeks van factoren, waaronder “de doeltreffendheid van de wetshandhaving met betrekking tot de arrestatie van criminelen.” Het rapport verwijst in dit verband naar de arrestatie van Albert Gonzalez, een van ’s werelds meest beruchte hackers, die zich schuldig bekende aan betrokkenheid bij een crimineel netwerk dat creditcardgegevens van honderden miljoenen stal. Gonzales werd vorig jaar tot 20 jaar celstraf veroordeeld.
“De afname van het aantal incidenten is een positief teken. Het lijkt erop dat we terrein aan het winnen zijn in de strijd tegen cybercriminaliteit,” aldus Tippett. “Nu we in staat zijn om meer onderzoeksinformatie over beveiligingsincidenten te delen via het VERIS-framework, krijgen we de beschikking over vergelijkende informatie, zoals incidentinformatie van de Amerikaanse Secret Service. Naar mijn mening zijn wij op deze manier nog beter uitgerust om bedrijven te wapenen met beste praktijken, processen, tools en diensten die een belangrijk verschil zullen maken.”
Gegevensdiefstal blijft binnen uiteenlopende typen bedrijven plaatsvinden. De financiële, horeca- en retailsector blijven volgens de gezamenlijke informatie van Verizon en de Secret Service de ‘grote drie’ onder de getroffen branches (respectievelijk 33, 23 en 15 procent). Volgens de onderzoeksgegevens van Verizon bleek de technische dienstverleningssector echter een relatief populairder doelwit dan de retailsector. Steeds meer incidenten en maar liefst 94 procent van alle in 2009 gestolen records vonden plaats binnen de financiële sector.
Meer dan de helft van de incidenten die in 2009 door Verizon werden onderzocht vonden plaats buiten de Verenigde Staten, terwijl het overgrote gedeelte van de door de Secret Service onderzochte incidenten buiten de V.S. plaatsvond. Volgens het rapport bestaat er geen verband tussen de omvang van een bedrijf en de kans om slachtoffer te worden van gegevensdiefstal.
“Naar alle waarschijnlijkheid kiezen cybercriminelen hun doelwit eerder uit op basis van de verwachte waarde van de bedrijfsgegevens en de kosten van een aanval dan op basis van eigenschappen zoals bedrijfsomvang,” aldus onderzoekers van Verizon.
Aanbevelingen voor bedrijven
Uit het ‘2010 Verizon Data Breach Investigations report’ blijkt eens te meer dat simpele ingrepen, mits op proactieve en consistente wijze uitgevoerd, een belangrijk verschil kunnen maken. Deze ingrepen zijn onder meer:
• Het beperken van het aantal gebruikers met veel toegangsrechten, en het bewaken van hun activiteiten. Volgens de gegevens van de Amerikaanse Secret Service werden er meer gegevens gestolen door insiders dan ooit tevoren. Insiders, met name personen met een groot aantal toegangsrechten, zijn vaak moeilijk te controleren. De beste strategie is om hen in vertrouwen te nemen, doch ze te screenen alvorens zij in dienst treden, hun gebruikersrechten te beperken en verantwoordelijkheden te scheiden. De activiteiten van personen met speciale rechten dienen te worden gelogd, en het management dient periodiek een activiteitenrapport met betrekking tot deze gebruikers te ontvangen.
• Wees beducht op ‘kleine’ overtredingen van het beveiligingsbeleid. Uit het onderzoek blijkt dat er een verband bestaand tussen ogenschijnlijk kleine beleidsovertredingen en ernstiger vormen van misbruik. Dit lijkt erop te wijzen dat bedrijven extra aandacht dienen te besteden aan dergelijke kleine vergrijpen en op effectieve wijze moeten reageren op elke overtreding van het bedrijfsbeleid. Uit de onderzoeksgegevens blijkt verder dat de aanwezigheid van illegale content een nuttige indicator is voor toekomstige incidenten. Het loont daarom zonder meer de moeite om dergelijke indicatoren op proactieve wijze op te sporen.
• Pas maatregelen toe ter voorkoming van het gebruik van gestolen aanmeldingsgegevens. Het voorkomen van de installatie op bedrijfscomputers van malware die ten doel heeft om aanmeldingsgegevens te stelen, is prioriteit nummer 1. Pas waar mogelijk two-factor-authenticatie toe. Stel waar mogelijk regels in ten aanzien van de gebruikerstijd, stel zwarte lijsten voor het blokkeren van IP-adressen op en beperk het aantal beheerverbindingen.
• Bewaak en filter het uitgaande verkeer. Bij veel incidenten was er sprake van een reeks van gebeurtenissen waarbij op enig moment sprake was van een element dat het bedrijfsnetwerk verliet (gegevens, communicaties, verbindingen). Indien dit uitgaande element was voorkomen, had de keten kunnen worden verbroken en had de poging tot gegevensdiefstal kunnen worden verijdeld. Door het uitgaande verkeer te bewaken, te analyseren en controleren kunnen ondernemingen hun kansen om kwaadwillende activiteiten te voorkomen aanmerkelijk vergroten.
• Wijzig uw aanpak met betrekking tot het bewaken van gebeurtenissen en het analyseren van logbestanden. Bijna alle getroffen bedrijven beschikken over logbestanden die het bewijs van pogingen tot gegevensdiefstal bevatten. Het is verre van moeilijk om onregelmatigheden op te sporen en de benodigde wijzigingen door te voeren. Bedrijven moeten tijd vrijmaken voor een grondiger analyse van in batches verwerkte gegevens en logbestanden. Ze dienen ervoor te zorgen dat er genoeg mankracht, adequate tools en relevante processen binnen hun organisatie aanwezig zijn om onregelmatigheden te kunnen herkennen en afvangen.
• Wissel informatie over incidenten uit. Een bedrijf kan zich alleen afdoende beschermen als het over de informatie beschikt die nodig is om dit te doen. Volgens Verizon is de beschikbaarheid en uitwisseling van informatie van cruciaal belang in de strijd tegen cybercriminaliteit. We raden bedrijven dan ook aan om deel te nemen aan programma’s voor het uitwisselen van incidentinformatie zoals het Verizon VERIS Framework.
Een volledig exemplaar van het ‘2010 Data Breach Investigations Report’ is beschikbaar op www.2010verizondatabreachreport.com.
Over de Amerikaanse Secret Service
De Amerikaanse Secret Service staat bekend om het beschermen van de leiders van de Verenigde Staten. De Secret Service is echter ook verantwoordelijk voor het beschermen van de financiële infrastructuur van het land. Sinds zijn oprichting in 1865 speelt de Secret Service een voortrekkersrol bij de preventie van financiële misdaden. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelde, werd het takenpakket van de Amerikaanse Secret Service uitgebreid van onderzoek naar valsemunterij naar het opsporen van nieuwe vormen van financiële misdaad. Als onderdeel van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid beschikt de Amerikaanse Secret Service over succesvolle samenwerkingsverbanden met binnenlandse en buitenlandse organisaties op het gebied van wetshandhaving en het bedrijfsleven, waardoor het in staat is om op effectieve wijze financiële misdaden te bestrijden.
Over Verizon Business
Verizon Business, onderdeel van Verizon Communications (NYSE, NASDAQ: VZ) is een wereldwijde leider op het gebied van communicatie- en IT-oplossingen. Wij combineren professionele expertise met ‘s werelds meest verbonden IP-netwerk om klanten bekroonde communicatie-, IT-, informatiebeveiligings- en netwerkoplossingen te bieden. Wij verbinden op veilige wijze de hedendaagse extended enterprise van mobiele of geografisch ver van elkaar verwijderde klanten, partners, leveranciers en werknemers, zodat hun productiviteit en efficiëntie wordt verbeterd en het milieu wordt ontzien. Een groot aantal van ’s werelds grootste bedrijven en overheden — waaronder 96 procent van alle bedrijven uit de Fortune 1000 en duizenden overheidsinstellingen en onderwijsorganisaties — vertrouwt op onze professional services, managed services en netwerktechnologieën voor het versnellen van hun operationele activiteiten. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com
Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.
dinsdag 3 augustus 2010
Imprivata kondigt nieuwe samenwerking met VMware aan
Naadloze integratie van Imprivata OneSign en VMware View™ resulteert in integrale oplossing voor snelle en veilige toegang binnen virtuele desktopomgevingen
Imprivata, Inc., het bedrijf dat de toegang van gebruikers vereenvoudigt en beveiligt, kondigde vandaag aan dat het een samenwerking met VMware is aangegaan die ten doel heeft om VMware View™ en Imprivata OneSign® met elkaar te integreren. Deze integratie zal veilige en eenvoudige toegang tot gegevens vanaf eindpunten bieden en het gebruik van roaming desktops met locatiedetectie binnen virtuele desktopomgevingen mogelijk maken. Imprivata en VMware zullen gezamenlijke marketing-, verkoop- en ondersteuningsinitiatieven ontplooien binnen marktsegmenten zoals de gezondheidszorg, waar klanten de toegevoegde waarde van virtuele desktops willen combineren met vereenvoudigde en veilige gebruikerstoegang om de gebruikersproductiviteit te verbeteren.
“De gezondheidszorg is een uitstekend voorbeeld van een markt waarin virtuele desktops worden gezien een krachtig hulpmiddel om de workflows te optimaliseren binnen een omgeving die sterk afhankelijk is van roaming-sessies en gedeelde werkstations,” aldus Vittorio Viarengo, vicepresident Desktop Products bij VMware. “Om de waarde van dit roaming-model volledig te realiseren, moet desktopvirtualisatie worden gecombineerd met oplossingen die op eenvoudige wijze toegang tot patiëntgegevens bieden, hun privacy waarborgen en transparante beveiliging bieden. Met implementaties in meer dan 500 ziekenhuizen beschikt Imprivata over een grondige kennis van de gezondheidszorg. Het zal VMware View™ gebruiken om krachtig oplossingen te ontwikkelen die voorzien in de toenemende behoefte binnen de sector aan beveiligde virtuele desktopomgevingen.”
Volgens het onderzoeksrapport ´Get Ready for Hosted Virtual Desktops (HVD)´van Gartner Research “blijft de belangstelling voor gehoste virtuele desktops groeien, en hoewel het gebruik ervan nog niet gemeengoed is, zal het gebruik ervan binnen bedrijven en organisaties blijven toenemen. De reden hiervoor is dat HVD´s klanten flexibiliteit, efficiëntie, energiebesparingen en andere voordelen bieden, dat beheerders hun desktops vanaf een centrale locatie kunnen beheren en dat eindgebruikers toegang tot hun bureaublad kunnen krijgen vanaf elke computer op elke locatie.”
“Hoewel we merken dat desktopvirtualisate in verschillende markten terrein wint, is deze groei geenszins vergelijkbaar met de enorme stijging van de vraag die de afgelopen 12 maanden binnen de gezondheidszorg heeft plaatsgevonden,” aldus Omar Hussain, de president en CEO van Imprivata. “Met roaming desktops is het mogelijk om efficiënte workflows te bieden aan het klinisch personeel, iets wat zich direct vertaalt in een verbetering van de productiviteit en patiëntresultaten. Aangezien de architectuur van OneSign perfect aansluit bij VMware View™ en volledig gebruikmaakt van de unieke mogelijkheden van dit product, vormt de samenwerking tussen Imprivata en deze brancheleider een logische stap. Hierdoor ontstaat een gecombineerde oplossing waarmee de belofte van veilige desktops die gebruikers overal volgen volledig zal worden ingelost. ”
Imprivata OneSign®, het paradepaardje onder de oplossingen van Imprivata, biedt organisaties binnen de gezondheidszorg snelle single sign-on en krachtige authenticatie voor alle toonaangevende HIS-leveranciers, waaronder Cerner, CPSI, Eclipsys, Epic, GE Healthcare, Healthland, McKesson, MEDITECH, Siemens Healthcare en andere toepassingen. Belangrijke functies van OneSign FastPass zijn OneSign ProveID, OneSign Secure Walk Away, de mogelijkheid om werkstations te delen en snel van gebruiker te wisselen, ingebouwde ondersteuning voor een brede reeks van authenticatiemethoden en kaartypen, de mogelijkheid om wachtwoorden te resetten op basis van selfservicefunctionaliteit en naadloze integratie met context management-oplossingen.
Imprivata, Inc., het bedrijf dat de toegang van gebruikers vereenvoudigt en beveiligt, kondigde vandaag aan dat het een samenwerking met VMware is aangegaan die ten doel heeft om VMware View™ en Imprivata OneSign® met elkaar te integreren. Deze integratie zal veilige en eenvoudige toegang tot gegevens vanaf eindpunten bieden en het gebruik van roaming desktops met locatiedetectie binnen virtuele desktopomgevingen mogelijk maken. Imprivata en VMware zullen gezamenlijke marketing-, verkoop- en ondersteuningsinitiatieven ontplooien binnen marktsegmenten zoals de gezondheidszorg, waar klanten de toegevoegde waarde van virtuele desktops willen combineren met vereenvoudigde en veilige gebruikerstoegang om de gebruikersproductiviteit te verbeteren.
“De gezondheidszorg is een uitstekend voorbeeld van een markt waarin virtuele desktops worden gezien een krachtig hulpmiddel om de workflows te optimaliseren binnen een omgeving die sterk afhankelijk is van roaming-sessies en gedeelde werkstations,” aldus Vittorio Viarengo, vicepresident Desktop Products bij VMware. “Om de waarde van dit roaming-model volledig te realiseren, moet desktopvirtualisatie worden gecombineerd met oplossingen die op eenvoudige wijze toegang tot patiëntgegevens bieden, hun privacy waarborgen en transparante beveiliging bieden. Met implementaties in meer dan 500 ziekenhuizen beschikt Imprivata over een grondige kennis van de gezondheidszorg. Het zal VMware View™ gebruiken om krachtig oplossingen te ontwikkelen die voorzien in de toenemende behoefte binnen de sector aan beveiligde virtuele desktopomgevingen.”
Volgens het onderzoeksrapport ´Get Ready for Hosted Virtual Desktops (HVD)´van Gartner Research “blijft de belangstelling voor gehoste virtuele desktops groeien, en hoewel het gebruik ervan nog niet gemeengoed is, zal het gebruik ervan binnen bedrijven en organisaties blijven toenemen. De reden hiervoor is dat HVD´s klanten flexibiliteit, efficiëntie, energiebesparingen en andere voordelen bieden, dat beheerders hun desktops vanaf een centrale locatie kunnen beheren en dat eindgebruikers toegang tot hun bureaublad kunnen krijgen vanaf elke computer op elke locatie.”
“Hoewel we merken dat desktopvirtualisate in verschillende markten terrein wint, is deze groei geenszins vergelijkbaar met de enorme stijging van de vraag die de afgelopen 12 maanden binnen de gezondheidszorg heeft plaatsgevonden,” aldus Omar Hussain, de president en CEO van Imprivata. “Met roaming desktops is het mogelijk om efficiënte workflows te bieden aan het klinisch personeel, iets wat zich direct vertaalt in een verbetering van de productiviteit en patiëntresultaten. Aangezien de architectuur van OneSign perfect aansluit bij VMware View™ en volledig gebruikmaakt van de unieke mogelijkheden van dit product, vormt de samenwerking tussen Imprivata en deze brancheleider een logische stap. Hierdoor ontstaat een gecombineerde oplossing waarmee de belofte van veilige desktops die gebruikers overal volgen volledig zal worden ingelost. ”
Imprivata OneSign®, het paradepaardje onder de oplossingen van Imprivata, biedt organisaties binnen de gezondheidszorg snelle single sign-on en krachtige authenticatie voor alle toonaangevende HIS-leveranciers, waaronder Cerner, CPSI, Eclipsys, Epic, GE Healthcare, Healthland, McKesson, MEDITECH, Siemens Healthcare en andere toepassingen. Belangrijke functies van OneSign FastPass zijn OneSign ProveID, OneSign Secure Walk Away, de mogelijkheid om werkstations te delen en snel van gebruiker te wisselen, ingebouwde ondersteuning voor een brede reeks van authenticatiemethoden en kaartypen, de mogelijkheid om wachtwoorden te resetten op basis van selfservicefunctionaliteit en naadloze integratie met context management-oplossingen.
Applicatietoegang sneller en veiliger met Imprivata Onesign 4.5
Nieuwe functies zorgen voor betere workflow en beveiliging in Windows 7-omgevingen
Imprivata, het bedrijf dat applicatietoegang vereenvoudigt en beveiligt, kondigt vandaag de algehele beschikbaarheid aan van Imprivata OneSign 4.5. De nieuwe versie bevat onder meer functies als OneSign Secure Walk-Away, sterke authenticatie voor Citrix- en RDP-sessies, uitgebreide ondersteuning voor virtuele desktops en FIPS 140-2 compliance. Hiermee lost de appliance workflow- en beveiligingsuitdagingen op die organisaties ervaren op het gebied van sterke gebruikersauthenticatie, het vereenvoudigen van gebruikerstoegang en het vereenvoudigen van compliancy-rapportages.
“Imprivata OneSign wordt door onze gebruikers gezien als één van de diensten om hun leven eenvoudiger te maken”, aldus Jack Thompson, senior customer support-verantwoordelijke bij het Southwest Washington Medical Center. “Als een product tegelijkertijd de beveiliging verhoogt en de productiviteit, doe je het goed als leverancier.”
Verbeterde workflow voor eindgebruikers
OneSign 4.5 bevat verbeteringen voor veel van de reeds aanwezige functies in het pakket en biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden om bedrijven verder op weg te helpen met veilige applicatietoegang.
• Automatic Desktop Locking met OneSign Secure Walk-Away gebruikt intelligente visuele technologie met actieve aanwezigheidsdetectie om onbemande desktops te beveiligen zonder het gedrag van de gebruiker te hoeven veranderen. Hierdoor hebben de gebruikers geen ‘last’ van de beveiligingsmaatregel en wordt de tijd voor het aan- en afmelden van systemen aanzienlijk bekort. Secure Walk-Away is vooral nuttig in ziekenhuisomgevingen, waar zorgverleners die zich frequent moeten aan- en afmelden, nu meer tijd krijgen om zich te richten op de patiëntzorg.
• One-touch Roaming and Location Awareness stelt gebruikers in staat om een desktopomgeving ‘met zich mee te nemen’ door het hele bedrijf heen, waardoor ze met een vingeraanraking of met een proximity card op elke gewenste plek toegang hebben tot hun specifieke data.
• Imprivata OneSign kan locatiebewust worden ingesteld, waardoor applicatie, standaard printer en gebruikersrechten dynamisch worden bepaald, afhankelijk van de eigenschappen van het werkstation dat op dat moment gebruikt wordt.
• Imprivata OneSign complementeert de desktopvirtualisatie-oplossingen van VMware View en Oracle Sun Ray, door mogelijkheden toe te voegen voor secure roaming waaronder sterke authenticatie, single sign-on (SSO), sessiebeheer en locatiebewuste desktop personalisering en aanpassingsmogelijkheden.
Betere IT-beveiliging
• Transparent Screen Locking beveiligt een desktop tegen ongeautoriseerde toegang terwijl de scherminfo beschikbaar blijft voor monitoring-doeleinden. Een belangrijke functie voor de gezondheidszorg, omdat daar bepaalde sessies wel zichtbaar moeten blijven voor zorgverleners, maar niet mogen worden aangepast.
• Enhanced Transaction-based Authentication ondersteunt extra workflows via OneSign ProveID, dat al wordt toegepast door vooraanstaande leveranciers van elektronische medische reporten.
• Fingerprint Identification Enhancements maken schaalbaarheid mogelijk om ook de grootste organisaties te ondersteunen.
Uitgebreide opties voor levering/packaging van de software
• De OneSign Virtual Appliance is een softwarematige implementatie van OneSign-server met dezelfde functionaliteit als de hardwarevariant. OneSign virtual appliances worden aangeboden in het standaard Open Virtualization Format (OVF). Heterogene omgevingen kunnen gebruikmaken van een combinatie van fysieke en virtuele OneSign appliances.
• FIPS 140-2 compliance
• Windows 7 support
“De veiligheid verhogen en tegelijk de productiviteit van computergebruikers verbeteren zijn traditioneel strijdige doelstellingen”, aldus Omar Hussain, president en CEO van Imprivata. “Aan de ene kant vertrouwen onze klanten op snelle toegang tot hun systemen. Aan de andere kant maken toenemende beveiligingseisen, al dan niet ingegeven door wet- en regelgeving, datatoegang veel complexer. Wij hebben onze positie te danken aan het feit dat we beide belangen kunnen verenigen en steeds op zoek gaan naar mogelijkheden om het nog beter te doen. Imprivata OneSign 4.5 is het bewijs dat productiviteit en IT-beveiliging elkaar niet wederzijds hoeven uit te sluiten.”
Vanuit één Centrale beheerconsole verzorgt Imprivata OneSign de veilige toegang tot Windows, host-based, Citrix en virtuele desktops. Met OneSign kunnen organisaties hun behoefte aan meer veiligheid en betere workflows in balans brengen. De oplossing reduceert ook de tijd en complexiteit, veroorzaakt door compliancy-vereisten, en vermindert de kosten voor wachtwoordbeheer bij IT help desks.
Over Imprivata
Imprivata is een vooraanstaande onafhankelijke leverancier, gericht op het vereenvoudigen en beveiligen van applicatietoegang door eindgebruikers. Imprivata versterkt gebruikersauthenticatie, stroomlijnt applicatietoegang en vereenvoudigt compliancy-rapportages over verschillende platformen heen. Hierdoor kunnen klanten hun informatiebeveiliging in lijn brengen met de werkprocessen van de gebruikers, waardoor een hogere productiviteit behaald wordt terwijl de IT-kosten omlaag gaan.
Imprivata heeft verschillende prijzen gewonnen en goede recensies ontvangen van gerenommeerde publicaties en analisten. Het hoofdkantoor van Imprivata staat in Lexington, Massachusetts. Samen met haar 200 resellers bedient Imprivata wereldwijd meer dan 900 klanten op het gebied van informatiebeveiliging. Voor meer informatie over Imprivata bezoekt u www.imprivata.com.
Imprivata is a registered trademark of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All other product or company names mentioned are the property of their respective owners.
RSS Feed to Imprivata News: http://feeds.feedburner.com/ImprivataNews
Follow Imprivata on Twitter: https://twitter.com/Imprivata
Imprivata, het bedrijf dat applicatietoegang vereenvoudigt en beveiligt, kondigt vandaag de algehele beschikbaarheid aan van Imprivata OneSign 4.5. De nieuwe versie bevat onder meer functies als OneSign Secure Walk-Away, sterke authenticatie voor Citrix- en RDP-sessies, uitgebreide ondersteuning voor virtuele desktops en FIPS 140-2 compliance. Hiermee lost de appliance workflow- en beveiligingsuitdagingen op die organisaties ervaren op het gebied van sterke gebruikersauthenticatie, het vereenvoudigen van gebruikerstoegang en het vereenvoudigen van compliancy-rapportages.
“Imprivata OneSign wordt door onze gebruikers gezien als één van de diensten om hun leven eenvoudiger te maken”, aldus Jack Thompson, senior customer support-verantwoordelijke bij het Southwest Washington Medical Center. “Als een product tegelijkertijd de beveiliging verhoogt en de productiviteit, doe je het goed als leverancier.”
Verbeterde workflow voor eindgebruikers
OneSign 4.5 bevat verbeteringen voor veel van de reeds aanwezige functies in het pakket en biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden om bedrijven verder op weg te helpen met veilige applicatietoegang.
• Automatic Desktop Locking met OneSign Secure Walk-Away gebruikt intelligente visuele technologie met actieve aanwezigheidsdetectie om onbemande desktops te beveiligen zonder het gedrag van de gebruiker te hoeven veranderen. Hierdoor hebben de gebruikers geen ‘last’ van de beveiligingsmaatregel en wordt de tijd voor het aan- en afmelden van systemen aanzienlijk bekort. Secure Walk-Away is vooral nuttig in ziekenhuisomgevingen, waar zorgverleners die zich frequent moeten aan- en afmelden, nu meer tijd krijgen om zich te richten op de patiëntzorg.
• One-touch Roaming and Location Awareness stelt gebruikers in staat om een desktopomgeving ‘met zich mee te nemen’ door het hele bedrijf heen, waardoor ze met een vingeraanraking of met een proximity card op elke gewenste plek toegang hebben tot hun specifieke data.
• Imprivata OneSign kan locatiebewust worden ingesteld, waardoor applicatie, standaard printer en gebruikersrechten dynamisch worden bepaald, afhankelijk van de eigenschappen van het werkstation dat op dat moment gebruikt wordt.
• Imprivata OneSign complementeert de desktopvirtualisatie-oplossingen van VMware View en Oracle Sun Ray, door mogelijkheden toe te voegen voor secure roaming waaronder sterke authenticatie, single sign-on (SSO), sessiebeheer en locatiebewuste desktop personalisering en aanpassingsmogelijkheden.
Betere IT-beveiliging
• Transparent Screen Locking beveiligt een desktop tegen ongeautoriseerde toegang terwijl de scherminfo beschikbaar blijft voor monitoring-doeleinden. Een belangrijke functie voor de gezondheidszorg, omdat daar bepaalde sessies wel zichtbaar moeten blijven voor zorgverleners, maar niet mogen worden aangepast.
• Enhanced Transaction-based Authentication ondersteunt extra workflows via OneSign ProveID, dat al wordt toegepast door vooraanstaande leveranciers van elektronische medische reporten.
• Fingerprint Identification Enhancements maken schaalbaarheid mogelijk om ook de grootste organisaties te ondersteunen.
Uitgebreide opties voor levering/packaging van de software
• De OneSign Virtual Appliance is een softwarematige implementatie van OneSign-server met dezelfde functionaliteit als de hardwarevariant. OneSign virtual appliances worden aangeboden in het standaard Open Virtualization Format (OVF). Heterogene omgevingen kunnen gebruikmaken van een combinatie van fysieke en virtuele OneSign appliances.
• FIPS 140-2 compliance
• Windows 7 support
“De veiligheid verhogen en tegelijk de productiviteit van computergebruikers verbeteren zijn traditioneel strijdige doelstellingen”, aldus Omar Hussain, president en CEO van Imprivata. “Aan de ene kant vertrouwen onze klanten op snelle toegang tot hun systemen. Aan de andere kant maken toenemende beveiligingseisen, al dan niet ingegeven door wet- en regelgeving, datatoegang veel complexer. Wij hebben onze positie te danken aan het feit dat we beide belangen kunnen verenigen en steeds op zoek gaan naar mogelijkheden om het nog beter te doen. Imprivata OneSign 4.5 is het bewijs dat productiviteit en IT-beveiliging elkaar niet wederzijds hoeven uit te sluiten.”
Vanuit één Centrale beheerconsole verzorgt Imprivata OneSign de veilige toegang tot Windows, host-based, Citrix en virtuele desktops. Met OneSign kunnen organisaties hun behoefte aan meer veiligheid en betere workflows in balans brengen. De oplossing reduceert ook de tijd en complexiteit, veroorzaakt door compliancy-vereisten, en vermindert de kosten voor wachtwoordbeheer bij IT help desks.
Over Imprivata
Imprivata is een vooraanstaande onafhankelijke leverancier, gericht op het vereenvoudigen en beveiligen van applicatietoegang door eindgebruikers. Imprivata versterkt gebruikersauthenticatie, stroomlijnt applicatietoegang en vereenvoudigt compliancy-rapportages over verschillende platformen heen. Hierdoor kunnen klanten hun informatiebeveiliging in lijn brengen met de werkprocessen van de gebruikers, waardoor een hogere productiviteit behaald wordt terwijl de IT-kosten omlaag gaan.
Imprivata heeft verschillende prijzen gewonnen en goede recensies ontvangen van gerenommeerde publicaties en analisten. Het hoofdkantoor van Imprivata staat in Lexington, Massachusetts. Samen met haar 200 resellers bedient Imprivata wereldwijd meer dan 900 klanten op het gebied van informatiebeveiliging. Voor meer informatie over Imprivata bezoekt u www.imprivata.com.
Imprivata is a registered trademark of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All other product or company names mentioned are the property of their respective owners.
RSS Feed to Imprivata News: http://feeds.feedburner.com/ImprivataNews
Follow Imprivata on Twitter: https://twitter.com/Imprivata
maandag 2 augustus 2010
Quest Software neemt Surgient over voor cloud automation
Cloud Automation wordt onderdeel van Quest-oplossingen voor desktop en server virtualisatiebeheer
Quest Software, Inc. (Nasdaq: QSFT) kondigt vandaag aan dat ze een definitieve overeenkomst heeft gesloten om Surgient, Inc. te verwerven, een aanbieder van private cloud automation-software. Het in Austin, Texas gevestigde bedrijf Surgient stelt bedrijven in staat om veilige cloud-infrastructuren aan te leggen en te beheren voor zakelijke flexibiliteit en kostenbesparing. Met het Surgient Automation-platform kunnen bedrijven robuuste en veilige Infrastructure-as-a-Service (IaaS) clouds creëren, die binnen het gehele bedrijf gedeeld kunnen worden. De acquisitie is onderwerp van de gebruikelijke voorwaarden en wordt naar verwacht tijdens het derde kwartaal van 2010 geëffectueerd.
“Quest heeft een bewezen track record in het acquireren van bedrijven met exceptionele technologieën, die barrières wegnemen voor bedrijven”, zegt Doug Garn, CEO en directeur van Quest Software. “Sinds 2003 heeft Surgient een indrukwekkende reeks van gepatenteerde technologieën en producten ontwikkeld met enkele van de slimste mensen in het vakgebied. Als de acquisitie afgerond is, beschikken onze klanten over een platform om niet alleen snel private cloud-infrastructuren in te richten, maar ze ook effectief te ondersteunen met de beste beheeroplossingen in de markt.”
Private cloud computing duikt op als een fundamentele eis voor ondernemingen. Volgens een recent onderzoek van IDC is 73 procent van alle organisaties aan het evalueren en plannen of heeft al een private cloud-strategie geïmplementeerd. Als een leidende aanbieder van cloud automation-oplossingen, biedt Surgient een gepatenteerde en bewezen technologie die heterogene hypervisor-omgevingen ondersteunt en ook diverse klantomgevingen, van kleinzakelijk tot managed service providers. Surgient heeft meer dan zestig klanten met honderdzestig succesvolle implementaties.
“De vraag naar werkdruk en server automation-oplossingen groeit snel en zal rond 2014 de een miljard dollar bereiken”, zegt Mary Johnston Turner, IDC research directeur voor Enterprise Systems Management. “Toegenomen gebruik van virtualisatie en plannen voor private cloud datacenters veroorzaken een vraag naar dynamische werkdrukmigratie en systeemvoorziening oplossingen die kunnen reageren op real time applicaties en business service performance-vereisten. De combinatie van Quest Foglight-, Vizioncore- en Surgient-technologieën bieden klanten een aantal belangrijke bouwstenen voor het beheer van private clouds en datacenters.”
Als de grootste onafhankelijke software verkoper in virtualisatie beheeroplossingen, met meer dan 20.000 klanten, wil Quest de virtualisatie- en cloud-implementaties van haar klanten verrijken met oplossingen voor databescherming, monitoring, beheer en desktopvirtualisatie om beheerkosten te verminderen en efficiënter gebruik te maken van gevirtualiseerde middelen. De acquisitie van cloud automation-aanbieder Surgient zal Quest uniek positioneren om producten en diensten te leveren die waarde toevoegen aan klanten door snelle, betaalbare inzet van private clouds gebruiksklaar te maken. Klanten kunnen hun investering in virtualisatie er zonder risico ten volle mee benutten.
Over Quest Software
Meer dan ooit tevoren moeten organisaties slim werken en hun efficiency verbeteren. Quest Software creëert en ondersteunt producten voor systeemmanagement– door het helpen van onze klanten gaan we iedere dag sneller en makkelijker IT-uitdagingen aan. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.
Forward Looking Statements
This press release includes predictions, statements and other information relating to our acquisition of Surgient, Inc. that might be considered forward-looking statements. These forward-looking statements relate, but are not limited, to the combination of Surgient technologies with Quest product offerings, the capabilities of such technologies and offerings and future benefits to Quest customers. These statements are based on current expectations and assumptions that are subject to risks and uncertainties. Actual results could differ materially from those anticipated as a result of various factors, including: reductions or delays in information technology spending; adverse changes in general economic or market conditions; our ability to successfully integrate Surgient personnel, products and technologies into Quest product offerings; risks associated with foreign operations; competitive factors, including industry consolidation, entry of new competitors into the IAM market, and new product and marketing initiatives by our competitors; our ability to retain existing personnel and recruit and retain qualified personnel; and other risks described from time to time in Quest’s filings with the SEC. For a discussion of these and other related risks, please refer to our recent SEC filings, including our Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2009, which are available on the SEC's website at www.sec.gov. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of the date thereof. We undertake no obligation to update forward-looking statements to reflect events or circumstances after the date thereof.
Web links referenced in this release
Quest Software, Inc.: www.quest.com
Surgient: www.surgient.com
Systems management: www.quest.com
Application monitoring: www.quest.com/application-monitoring
Database management: www.quest.com/database-management
Windows management: www.quest.com/windows-management
Virtualization Management: www.quest.com/virtualization
Quest Software, Inc. (Nasdaq: QSFT) kondigt vandaag aan dat ze een definitieve overeenkomst heeft gesloten om Surgient, Inc. te verwerven, een aanbieder van private cloud automation-software. Het in Austin, Texas gevestigde bedrijf Surgient stelt bedrijven in staat om veilige cloud-infrastructuren aan te leggen en te beheren voor zakelijke flexibiliteit en kostenbesparing. Met het Surgient Automation-platform kunnen bedrijven robuuste en veilige Infrastructure-as-a-Service (IaaS) clouds creëren, die binnen het gehele bedrijf gedeeld kunnen worden. De acquisitie is onderwerp van de gebruikelijke voorwaarden en wordt naar verwacht tijdens het derde kwartaal van 2010 geëffectueerd.
“Quest heeft een bewezen track record in het acquireren van bedrijven met exceptionele technologieën, die barrières wegnemen voor bedrijven”, zegt Doug Garn, CEO en directeur van Quest Software. “Sinds 2003 heeft Surgient een indrukwekkende reeks van gepatenteerde technologieën en producten ontwikkeld met enkele van de slimste mensen in het vakgebied. Als de acquisitie afgerond is, beschikken onze klanten over een platform om niet alleen snel private cloud-infrastructuren in te richten, maar ze ook effectief te ondersteunen met de beste beheeroplossingen in de markt.”
Private cloud computing duikt op als een fundamentele eis voor ondernemingen. Volgens een recent onderzoek van IDC is 73 procent van alle organisaties aan het evalueren en plannen of heeft al een private cloud-strategie geïmplementeerd. Als een leidende aanbieder van cloud automation-oplossingen, biedt Surgient een gepatenteerde en bewezen technologie die heterogene hypervisor-omgevingen ondersteunt en ook diverse klantomgevingen, van kleinzakelijk tot managed service providers. Surgient heeft meer dan zestig klanten met honderdzestig succesvolle implementaties.
“De vraag naar werkdruk en server automation-oplossingen groeit snel en zal rond 2014 de een miljard dollar bereiken”, zegt Mary Johnston Turner, IDC research directeur voor Enterprise Systems Management. “Toegenomen gebruik van virtualisatie en plannen voor private cloud datacenters veroorzaken een vraag naar dynamische werkdrukmigratie en systeemvoorziening oplossingen die kunnen reageren op real time applicaties en business service performance-vereisten. De combinatie van Quest Foglight-, Vizioncore- en Surgient-technologieën bieden klanten een aantal belangrijke bouwstenen voor het beheer van private clouds en datacenters.”
Als de grootste onafhankelijke software verkoper in virtualisatie beheeroplossingen, met meer dan 20.000 klanten, wil Quest de virtualisatie- en cloud-implementaties van haar klanten verrijken met oplossingen voor databescherming, monitoring, beheer en desktopvirtualisatie om beheerkosten te verminderen en efficiënter gebruik te maken van gevirtualiseerde middelen. De acquisitie van cloud automation-aanbieder Surgient zal Quest uniek positioneren om producten en diensten te leveren die waarde toevoegen aan klanten door snelle, betaalbare inzet van private clouds gebruiksklaar te maken. Klanten kunnen hun investering in virtualisatie er zonder risico ten volle mee benutten.
Over Quest Software
Meer dan ooit tevoren moeten organisaties slim werken en hun efficiency verbeteren. Quest Software creëert en ondersteunt producten voor systeemmanagement– door het helpen van onze klanten gaan we iedere dag sneller en makkelijker IT-uitdagingen aan. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.
Forward Looking Statements
This press release includes predictions, statements and other information relating to our acquisition of Surgient, Inc. that might be considered forward-looking statements. These forward-looking statements relate, but are not limited, to the combination of Surgient technologies with Quest product offerings, the capabilities of such technologies and offerings and future benefits to Quest customers. These statements are based on current expectations and assumptions that are subject to risks and uncertainties. Actual results could differ materially from those anticipated as a result of various factors, including: reductions or delays in information technology spending; adverse changes in general economic or market conditions; our ability to successfully integrate Surgient personnel, products and technologies into Quest product offerings; risks associated with foreign operations; competitive factors, including industry consolidation, entry of new competitors into the IAM market, and new product and marketing initiatives by our competitors; our ability to retain existing personnel and recruit and retain qualified personnel; and other risks described from time to time in Quest’s filings with the SEC. For a discussion of these and other related risks, please refer to our recent SEC filings, including our Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2009, which are available on the SEC's website at www.sec.gov. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of the date thereof. We undertake no obligation to update forward-looking statements to reflect events or circumstances after the date thereof.
Web links referenced in this release
Quest Software, Inc.: www.quest.com
Surgient: www.surgient.com
Systems management: www.quest.com
Application monitoring: www.quest.com/application-monitoring
Database management: www.quest.com/database-management
Windows management: www.quest.com/windows-management
Virtualization Management: www.quest.com/virtualization
Abonneren op:
Posts (Atom)