Leverancier helpt 500 ziekenhuizen bij in balans brengen beveiliging en productviteit
LEXINGTON, MA - 22 februari, 2010 - Imprivata®, het bedrijf dat applicatietoegang voor gebruikers beveiligt en vereenvoudigt, kondigt vandaag de lancering aan van haar Global Healthcare Division. De nieuwe divisie borduurt voort op de succesvolle samenwerking met meer dan vijfhonderd ziekenhuizen in twaalf landen, een miljoen gebruikers en strategische allianties met leveranciers van oplossingen voor ziekenhuisinformatiesystemen. Tevens vormt de divisie het bewijs dat Imprivata is toegewijd om ziekenhuizen te ondersteunen door patiëntgegevens eenvoudig toegankelijk te maken voor geautoriseerde zorgverleners met inachtneming van de privacy van de patiënt en de geldende veiligheidsprotocollen.
Imprivata helpt chief medical officers om patiëntgegevens eenvoudig toegankelijk te maken via gespecialiseerde klinische workflows. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners kunnen hun werk beter uitvoeren dankzij snelle toegang tot de patiëntinformatie. Chief information officers en privacy officers kunnen een stringent patient privacy beleid invoeren en informatiebeveiligingsspecialisten kunnen een transparante beveiligingslaag uitrollen over al hun gezondheidsinformatiesystemen.
“Gezondheidsorganisaties worden geconfronteerd met een veelvoud aan trends en reguleringen, die grote veranderingen voor de gehele sector tot gevolg hebben. We moeten echter niet vergeten dat optimale zorg voor de patiënten de grootste prioriteit blijft binnen de instellingen”, vertelt Omar Hussain, president en CEO van Imprivata. “Onze Global Healthcare Division kan zich beroepen op een klein decennium aan ervaring in de gezondheidszorg en is erop gericht om snel innovatieve oplossingen te leveren aan een dynamische sector. Imprivata is de strategische keuze voor ziekenhuizen die naadloze toegang tot patiënteninformatie binnen complexe klinische werkprocessen met inbegrip van privacy-borging, compliancy en reguleringen als eis hebben.”
Imprivata’s Global Healthcare Division heeft als doel ziekenhuizen en zorginstellingen te helpen om toegang tot patiënteninformatie te verbeteren door het gebruik van de onderliggende systemen te vereenvoudigen en beter te beveiligen. Hierdoor wordt:
· Patiëntendata eenvoudiger toegankelijk: Dit is vitaal om de productiviteit van de verpleegkundige te verbeteren en zo de zorg voor de patiënt positief te veranderen. Dankzij Imprivata kunnen zorgwerkers zich concentreren op hun patiënten ongeacht of ze mobiel zijn, op een gedeeld workstation of op afstand toegang willen tot de patiëntgegevens.
· Privacy van patiënten beter gewaarborgd: Imprivata detecteert beveiligingsrisico’s en voorkomt lekken door gezondheidsorganisaties in staat te stellen om de privacy van de patiënten af te dwingen. Imprivata OneSign doet dit door het onderzoek naar de inbreuk op de privacy van de gegevens, de rapportages naar aanleiding van dit onderzoek en de acounting hiervan verregaand te stroomlijnen.
· Transparante beveiliging mogelijk: Imprivata beschermt onbemande desktops, beveiligt gedeelde werkstations en maakt een snelle wissel van geautoriseerde gebruikers mogelijk. Tevens worden de meest actuele authenticatiemogelijkheden, zoals biometrie, ondersteund. Hiermee stelt Imprivata gebruikers in staat hun productiviteit te verhogen.
“Het is vandaag de dag een grote uitdaging om goede workflows in zorginstellingen te faciliteren zonder de beveiliging onder druk te zetten. Imprivata’s authenticatiemanagement en SSO-mogelijkheden bieden ons snelle toegang tot gezondheidsinformatie van de patiënt. Ook zijn we in staat om de gegevens gedurende een reeks aan activiteiten beschikbaar te stellen aan de verantwoordelijke arts en verpleegkundige, of deze nu achter een gedeeld vast werkstation zit of aan het bed van de patiënt staat met een laptop. Het resultaat is een meer efficiënte omgeving die tot een betere zorg voor de patiënt leidt”, aldus Dr. Michael Westcott, CMIO bij Alegent Health.
Imprivata OneSign®, Imprivata’s hoofdproduct, biedt gezondheidsorganisaties snelle single sign-on en sterke authenticatie voor alle grote ZIS-leveranciers, waaronder Cerner, Epic, Healthland, McKesson, MEDITECH, Siemens Medical, en andere applicaties. Belangrijke functionaliteiten in
Imprivata OneSign zijn onder meer OneSign FastPass™, OneSign ProveID, Citrix/XenApp en terminal services-support, gedeelde werkstations en snelle gebruikerswissels, ingebouwde ondersteuning voor een brede reeks aan authenticatiemogelijkheden en een veelvoud aan kaarttypen, selfservice wachtwoord reset en naadloze integratie met aanpalende beheeroplossingen.
“Binnen de gezondheidszorg moet IT-beveiliging het privacybelang van de patient dienen, maar mag het nooit de werkprocessen in het ziekhuis verstoren”, zegt Steve Copland van de 451 Group. “Het design van Imprivata’s toegangs- en authenticatieplatform is erop gericht om werkprocessen te definiëren, waarbij IT-beveiliging in balans is met risicomanagement, logisch compliancy-management en de productiviteit van de gebruikers.”
Om meer te lezen over ziekenhuizen als Alegent Health, Ohio Health’s Dublin Methodist Hospital, H. Lee Moffitt Cancer Center, Oxford Radcliffe Hospitals NHS Trust en andere zorginstellingen bezoekt u www.imprivata.com.
Over Imprivata
Imprivata is een vooraanstaande onafhankelijke leverancier gericht op het vereenvoudigen en beveiligen van applicatietoegang. Door gebruikersauthenticatie te versterken, applicatietoegang te versterken en compliancy-rapportages over verschillende omgevingen te vereenvoudigen kunnen klanten beveiliging en werkprocessen met elkaar in lijn brengen. Op deze manier worden tegelijkertijd de productviteit verhoogt en de IT-kosten verlaagd.
Imprivata is verschillende malen bekroond met awards en uitmuntende productbesprekingen door gezaghebbende publicaties en analisten. Het hoofdkantoor van Imprivata is gevestigd in Lexington in Massachusetts. Imprivata werkt samen met ruim 200 partners en voorziet in de applicatiebeveiligingsbehoefte van ruim 900 klanten wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.imprivata.com
dinsdag 23 februari 2010
Abonneren op:
Posts (Atom)